Klaagden we enkele weken geleden nog over het matige weer, nu zien de vooruitzichten er heel goed uit voor de komende dagen. Eerder schreef ik al een artikel met enkele toffe dingen om te doen in de zomer in Berlijn en vandaag richten we ons op een andere toepasselijke zomer-activiteit: Boot varen op de Spree.

Berlijn en de Spree

Het feit dat de Spree dwars door Berlijn loopt is natuurlijk een grote toegevoegde waarde voor de hoofdstad van Duitsland. Er zijn een groot aantal restaurants, barren en zelfs clubs die direct aan het water liggen en daardoor zo de moeite waard zijn. Er gaat niets boven een middagje heerlijk chillen aan het water. Aan het water zitten kan zo heerlijk het vakantiegevoel bij een mens naar boven brengen. Aan de waterkant genieten is natuurlijk heerlijk maar waarom niet voor het maximale genot gaan en werkelijk het water opgaan en lekker ronddobberen?

Vlot huren Spree Oberbaumbrucke
Genieten van Berlijn op de Spree

Lekker dobberen in de zomer

Er zijn verschillende mogelijkheden als je in Berlijn het water op wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een waterfiets in Treptower Park huren en daarmee een stukje trappelen om vervolgens lekker te chillen op het midden van de Spree (wel oppassen voor andere boten!). Ook zijn er verschillende aanbieders van kano’s verhuren als je zin hebt om lekker sportief bezig te zijn. Nadeel is natuurlijk wel dat de meeste van ons met dit warme weer helemaal niet actief bezig willen zijn en ook niet de hele dag op dezelfde plek in het water willen dobberen. Daarom is onze aanrader voor de zomer het huren van een vlot.

Vlot varen Berlijn
Eén van de vele water-activiteiten in Berlijn

Een vlot huren

Een van mijn favoriete bezigheden in de zomer is het huren van een vlot in Berlijn met een paar vrienden. Het geniale hieraan is dat je genoeg ruimte hebt om in een prima stoel neer te zetten en van de zon te genieten terwijl een klein motortje je door Berlijn en omgeving heen brengt. Met zo’n motortje kom je al snel in delen terecht waar je nog niet eerder geweest bent: Zo kun je bijvoorbeeld richting de Müggelsee varen maar ook bij het Badeschiff en de Oberbaumbrücke gaan kijken. Daar zijn ook regelmatig open-airs bij Badeschiff te vinden waar je dus lekker voor kan gaan liggen dobberen en genieten van de muziek.

FLoss & Los Vlot Berlijn
Een vijf-persoons-vlot van Floss & Los

Persoonlijke ervaring: Floss & Los

Als je van plan bent om een vlot te huren in Berlijn, is Floss & Los een aanbieder die ik aan kan raden. Zoals op de foto’s te zien is, zien de vlotten er heel geinig uit en heb je ook genoeg plek om lekker te zitten. De kosten vallen mee (zie hieronder) en ze doen totaal niet moeilijk over het meebrengen van eigen vlees of een kratje bier. Daarbij komt dat de meeste aanbieders redelijk ver van het centrum zitten maar Floss & Los op loopafstand van station Treptower Park zit (+/- 15 minuten lopen).

Lekker barbecuen op de Spree
Lekker barbecuen op de Spree

Praktische Informatie

Je kunt bij Floss & Los verschillende vlotten huren, zo zijn er vlotten voor 5, 8 ,12 of 15 personen en omgerekend kost het je per persoon ongeveer 20€ per dag. De vlotten kunnen al om 10.00 opgehaald worden en moeten s’avonds om 19.00 weer terug zijn. Je krijgt voor 25€ extra een barbecue mee op de boot en voor bestek betaal je 1,50€ per persoon. Dit is zeker een aanrader omdat je natuurlijk 7 uur lang op het vlot zit en het gewoon een gaaf is om een lekker stukje vlees van de barbecue te eten.

Vlot 5 personen Spree
Heerlijk vertoeven op de Spree op een vlot

Tip: Je kunt overigens ook een nachtvlot huren, die je dan om 20.00 op kan halen en de volgende dag om 08.30 weer terug moet brengen. Best wel een romantische aangelegenheid om daar een nachtje met je partner te verbrengen!

Al met al is het tijdens de zomer een echte aanrader om van de Spree te genieten. Persoonlijk zou ik kiezen voor een vlot, maar ook een waterfiets, kano of surfplank zijn een optie.

Zon, Water en een vlot
Zon, Water en een vlot
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

2 Comments

    • Job Reply

      Bedankt voor het compliment Saskia. Veel plezier in Berlijn!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.