Een groot voordeel van het leven in een stad als Berlijn is de enorme hoeveelheid verschillende activiteiten die de stad te bieden heeft. Als je bijvoorbeeld van dieren houdt, kun je kiezen tussen twee grote dierentuinen en meerdere verschillende aquaria. Als het om een ​​traditionele dierentuin gaat, geven wij de voorkeur aan Tierpark Berlin in het oosten. Maar als je op zoek bent naar een aquarium, dan is er maar één plek om naartoe te gaan: Het Aquarium Berlin bij Zoologischer Garten.

Het aquarium in Berlijn
Het aquarium in Berlijn

Wat kun je bij het Aquarium in Berlijn verwachten

Het Aquarium Berlin werd in 1913 gebouwd als onderdeel van de dierentuin in het westen van de stad. Deze overdekte locatie biedt bezoekers drie verdiepingen met meer dan 9000 verschillende dieren.

  • De begane grond is gewijd aan vissen. In 250 aquaria zie je kwallen, haaien en andere vissen in alle soorten en maten. Sommige vissen zijn meer dan 2 meter lang en erg indrukwekkend.
  • Op de eerste verdieping toont bezoekers de wereld van reptielen. Het is erg leuk om te proberen de verborgen gekko’s of kameleons te vinden. Als je het in het Natuurkundemuseum naar je zin hebt gehad, zul je deze verdieping ook geweldig vinden.
  • De tweede verdieping toont bezoekers allerlei bijzondere wezens. Van giftige kikkers tot een kolonie mieren en een indrukwekkende Zwarte Weduwe..
Kleine kwalletjes
Kleine kwalletjes
Een kameleon
Een kameleon

Een gave activiteit voor alle leeftijden

Kinderen zijn dol op dieren. Onze zoon had een geweldige tijd met de vissen in de open tanks. Hij probeerde ze te aaien en beschreef de verschillende goudvissen die er waren. Op de eerste en tweede verdieping spelen we graag een spel waarin we eerst de verborgen dieren proberen te vinden. Al met al is het Aquarium Berlin een geweldige activiteit voor kinderen van alle leeftijden.

Het Aquarium in Berlijn is genieten voor kinderen
Het Aquarium in Berlijn is genieten voor kinderen

Praktische informatie

Wanneer u van plan bent om het Aquarium Berlin te bezoeken, wilt u misschien vooraf wat praktische informatie weten. Je bent hier aan het juiste adres, kijk hieronder:

Ticket prijzen

Een toegangsticket voor het Aquarium Berlin kost 16€. Kinderen tussen 4-15 jaar mogen voor € 8 naar binnen en jongere kinderen hebben gratis toegang. De meeste mensen kopen een combi-ticket voor zowel de Zoo als het Aquarium omdat dit maar iets meer kost (22€). Alle informatie over tickets hier.

Hoe er te komen?

Het Aquarium Berlin bevindt zich op loopafstand van het station Zoologischer Garten. Je ziet eerst de ingang van de dierentuin. Hier kun je tickets kopen als je ze nog niet online besteld hebt. Als je dan nog een stukje verder loopt, kom je bij de ingang van het Aquarium.

Openingstijden

Het Aquarium Berlin is elke dag van het jaar geopend van 9 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds. De laatste toegang is mogelijk tot 5 uur, dus zorg dat je niet later bij de ingang bent. De enige uitzondering op bovenstaande regel is kerstavond: op 24 december sluit het aquarium om 14.00 uur.

Met kinderen in het Aquarium in Berlijn
Met kinderen in het Aquarium in Berlijn

Wat je nog meer wilt weten (Veelgestelde vragen)

Hoeveel tijd moet ik inplannen voor het Aquarium Berlin?

Plan een verblijf in het Aquarium Berlin van ongeveer 1,5 uur. Er zijn drie verschillende verdiepingen en het hangt er natuurlijk van af hoe goed je alle beschrijvingen van de dieren leest. Maar gemiddeld verbrengen mensen hier tussen de 1 en 2 uur. Je kunt beneden bij één van de open aquaria gaan zitten en daar hebben de kinderen het sowieso langer als een paar minuten naar het zin.

Wat is de beste tijd om het Aquarium in Berlijn te bezoeken?

Op zoek naar de beste dag en tijd om het Aquarium Berlin te bezoeken? De beste dagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. De beste tijd is vroeg in de ochtend (bijv. 9:00-11:00) of laat in de middag (bijv. 16:00-18:00). Zolang je het Aquarium doordeweeks bezoekt, zijn er eigenlijk geen slechte tijden, maar in het weekend wil je een bezoek tussen 11.00 en 15.00 uur vermijden.

Is er een restaurant zodat we wat kunnen eten tijdens ons bezoek?

Op de eerste verdieping van het Aquarium Berlin kun je in een cafeteria/restaurant vinden. Hier kun je verschillende soorten eten en drinken nuttigen. Ook zijn er genoeg (10-15) tafels om even te gaan zitten en bij te komen. Als je van plan bent om het aquarium tijdens de lunch te bezoeken, raad ik je zeker aan om het eten hier te testen.

Het restaurant in Aquarium Berlin
Het restaurant in Aquarium Berlin

Kan ik beter Sea Life of Aquarium Berlin bezoeken?

Als je moet kiezen tussen Sea Life en Aquarium Berlin zouden wij naar het aquarium gaan. Er is hier gewoon veel meer te zien voor ongeveer dezelfde prijs. Niet alleen meer vissen maar ook meer andere dieren die Sea Life niet in de aanbieding heeft. Het enige dat spreekt voor Sea Life is de zeer centrale ligging (Alexanderplatz).

Ons oordeel + samenvatting

We hebben het Aquarium vergeleken met activiteiten als Little Big City, Labyrinth Children Museum en het Tierpark Berlin. Hoewel het niet de goedkoopste activiteit in Berlijn is, is het wel erg leuk en als je kiest voor een combi-ticket met de Zoo ben je met beide activiteiten toch al snel een halve dag onder de pannen.

Onze samenvatting:

Leuk voor for kinderen? 8/10
Leuk voor ouders? 
8/10
Prijs? 
Gemiddelde prijs
Tijdintensief?
 1,5 uur
Onze beoordeling: 8/10

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.