Op deze reisblog schrijven we vaak over verre bestemmingen als Ghana, Sri Lanka en Hong-Kong. Toch houden we er zelf ook heel veel van om lekker in de buurt te blijven en een deel van Duitsland te bereizen. Berlijn ligt heerlijk centraal in Europa als je van plan bent een autotrip te maken.

In dit artikel blijven we echter binnen de Duitse grenzen. We hebben onze bestemmingen in Duitsland op een rijtje gezet omdat we die iedereen willen aanraden.

1. Berlijn

Natuurlijk begin (of eindig) je je reis in Berlijn. Hier kun je zolang blijven als je zelf wilt omdat er voldoende activiteiten te doen zijn. In ons geval namen we vooral lekker de tijd om onze eerste dag te genieten en op gang te komen zonder stress: Rustig ontbijten in de stad voordat we richting het oosten reden. Je kunt er ook voor kiezen om gelijk onder Berlijn al een stop te maken aan de Bergheider See, maar dat hebben we dit keer niet gedaan.

Station Alexanderplatz
Station Alexanderplatz (S-Bahn)

2. Leipzig

Als verrassende tussenstop op weg naar Dresden kun je een kijkje gaan nemen in Leipzig. Ook hier zijn mooie kerstmarkten te vinden en er zijn een aantal indrukwekkende gebouwen te bekijken. Ook heeft Leipzig een dierentuin die veel mensen beter vinden dan degene in Berlijn. Als je van Sport houdt, kun je ook nog een wedstrijd van RB-Leipzig gaan bekijken: Deze vereniging speelt intussen ook internationale wedstrijden doordeweeks. Leipzig kun je vanaf Berlijn in minder dan anderhalf uur bereiken.

3. Dresden

Als derde stop is Dresden zeker een aanrader. Berlijn heeft een hoop prachtige gebouwen maar Dresden doet daarvoor zeker niet onder. Je hebt het oude en het nieuwe deel van Dresden en het is daarom gewoon een hele fijne afwisselende stad. Het is ook fijn voor jonge mensen dat Dresden een bruisend nachtleven heeft met veel studenten en gezelligheid. Vanaf Berlijn is Dresden ongeveer 2,5 uur rijden en vanaf Leipzig slechts 1,5 uur.

Dresden Biergarten Elbe
Lekker bijkomen in een biergarten aan de Elbe (© Enjoy-berlin.nl)

4. Praag

We weten het, dit is valsspelen. Praag is natuurlijk geen deel van Duitsland maar past perfect in de rit. Je kunt ook over Nürnberg richting het zuiden maar het is net zo leuk om ook nog wat van deze prachtige stad mee te pakken. Het voelt dan ook net weer een beetje anders als je in een ander land bent (naast Duitsland natuurlijk). We hebben een tijdje geleden een volledig artikel over Praag geschreven, daar kun je nog meer informatie vinden.

Vyšehrad Praag
Vyšehrad Praag
Praag attracties

5. München

Als je dan toch in het oosten van Duitsland met de auto onderweg bent, moet je zeker even richting München. Vanaf Berlijn moet je daarvoor wel 4-5 uur voor inplannen maar met de bovenstaande tussenstops merk je amper dat je een grote afstand hebt afgelegd. In het zuiden van Duitsland kun je heerlijk eten, kun je al bergen zien en is ook enorm veel mooie natuur te bezichtigen. Al met al is dit een prachtige laatste stop voor je reis. Als je nog veel meer tijd hebt kun je natuurlijk altijd nog richting Oostenrijk, Italië of Kroatië rijden maar daar vliegen de afstanden wel meteen omhoog.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.