Nederland en Duitsland zijn qua regelgeving erg verschillende landen. Waar Nederland niet moeilijk doet over het roken van een joint, zijn ze in Duitsland weer makkelijk met Alcohol in het openbaar. In Nederland staat hier op veel plekken een flinke boete op maar in Berlijn is het overal toegestaan om alcohol te drinken. Wanneer je dit voordeel combineert met de mogelijkheid om op vele plekken in Berlijn te barbecueën heb je een hele fijne zomeractiviteit.

Barbecue in Berlijn

Eigenlijk is het ongeveer overal in Berlijn wel toegestaan om te barbecueën. Er schijnen wel wel specifieke plekken te zijn waar het niet mag maar zover ik weet wordt daar ook altijd een oogje dichtgeknepen. Een belangrijke regel is wel dat de barbecue hoog genoeg moet zijn waardoor er geen schade aan het gras veroorzaakt wordt. Enkele hele fijne plekken om te barbecueën in Berlijn heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

Volkspark Friedrichshain

Volkspark Friedrichshain is één van de grotere parken in Berlijn en heeft een heerlijke centrale ligging. Het park is makkelijk te bereiken met de S-Bahn wanneer je uitstapt bij station Landsberger Allee, maar je kunt er ook op vele andere manieren komen (afhankelijk van de gewenste locatie in het park). Volkspark Friedrichshain is vooral een fijn park in Berlijn omdat het niet zo druk is over het algemeen. In de zomer liggen er meerdere groepjes maar je hebt nog steeds voldoende ruimte om een frisbee te gooien of een balletje te trappen. De inkopen kunnen gedaan worden bij de Lidl in de buurt van het station Platz der Vereinte Nationen.

[row][column width=”50%”]Barbecue in Volkspark Friedrichshain Berlin[/column][column width=”50%”]Barbecue in Volkspark Friedrichshain Berlin 2[/column][/row]Barbecueën in Berlijn

Tempelhofer Park

Ook het Tempelhofer Park is een populaire plek om te grillen in Berlijn. Het zuidelijk gelegen park is qua oppervlakte nog grote dan Volkspark Friedrichshain en daardoor is ook hier voldoende plek om relaxed met een groepje te kunnen barbecueen. De zonsondergang is hier ook geweldig te zien omdat het een vrij uitgestrekt grasveld is. Qua locatie ligt Tempelhofer Park misschien iets minder centraal maar met de ringbaan kun je gemakkelijk bij station Berlin-Tempelhof uitstappen.

0,,16160943_303,00
Lekker van de zonsondergang genieten met een stukje vlees (© http://www.dw.de/)

Barbecueën aan de Spree

Eén van de mooiere plekjes om te zonnen en te geniten van het uitzicht zijn natuurlijk de vele plekjes langs de Spree. Zoals in de inleiding al aangegeven is het niet overal toegestaan om te barbecueën in Berlijn maar uit ervaring weet ik dat als je je rommel netjes meeneemt en niet teveel lawaai maakt je op heel veel plekken gewoon mag zitten. Langs de Stralauer Allee zitten bijvoorbeeld vaker mensen met een kleine grill aan het water. Ook in het Treptower Park kun je in de buurt van de Spree barbecueën maar de plekjes zijn daar wel beperkt en door de bomen vraag ik me af of het toegestaan is.

Barbecue in Volkspark Friedrichshain BerlinEr gaat niets boven een lekker stukje vlees op de barbecue

Samengevat

Dit zijn slechts enkele suggesties van plekken waar je kunt barbecueën in Berlijn. Er zijn gelukkig nog verschrikkelijk veel andere leuke plekjes, maar voor de nieuwkomers in Berlijn is dit misschien een mooi begin. Als je een mooie tip hebt of plekken kent waar je beter niet kan gaan barbecueën is het super als je dat in de comments kunt laten weten.

Geniet van het vlees en Berlijn maar ruim wel netjes je rommel op zodat we over 5 jaar nog steeds kunnen genieten van deze mooie combinatie.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.