In de zomer zijn er veel verschillende sportieve activiteiten te ondernemen in Berlijn. Naast indoor-sporten als bowlen en futsal, kun je er ook voor kiezen om buiten een potje te gaan basketballen, voetballen of golfen. Maar één van de leukste sporten die je in de zomer kunt ondernemen is beachvolleybal.

Beachvolleybal in Berlijn

Er zijn veel verschillende locaties waar je kunt beachvolleyballen in Berlijn. In elk district zijn wel velden te vinden maar in dit artikel richten we ons specifiek op beachvolleybal-velden die centraal gelegen zijn. Beachvolleybal is leuk voor iedereen omdat je er geen speciale kleding of accessoires voor nodig hebt en de meeste mensen het wel een beetje kunnen. Daarnaast ben je meestal minimaal met 6 personen waardoor beachvolleybal ongeveer 2-3 euro per uur kost. Een lekker laagdrempelige sport dus.

Hieronder volgen vijf van de beste locaties om beachvolleybal in Berlijn te spelen. Suggesties zijn altijd welkom!

1. Beachmitte

Beachmitte is de grootste locaties om te beachvolleyballen in Berlijn. De velden zijn gelegen in de buurt van station Nordbahnhof en daardoor gemakkelijk te bereiken. Er zijn 50 beachvolleybal-velden beschikbaar en het huren van een veld kost 16 euro per uur per baan.

IMG_0006Beachvolleybal in Berlijn bij Beachmitte

Beachmitte is niet de goedkoopste locatie om te spelen maar wel één van de gezelligste. Na het sportenkun je  in één van de twee barretjes nog een drankje drinken en beide barretjes zijn leuk aangekleed met een beetje een tropische stijl. Met een beetje fantasie vergeet je dat je in Berlijn bent en waan je jezelf op een strand van een warm oord aan de zee. Voordeel is ook dat er zoveel velden zijn dat er altijd enkele andere groepjes sportievelingen zitten om nog een drankje te doen.

Naam: Beachmitte Beachvolleybal Berlin
Adres: Caroline-Michaelis-Str. 8
Prijs per uur: 16 Euro
Aantal velden: 50
Website: www.beachberlin.de

2. City Beach (Volkspark Friedrichshain)

Ook meteen bij het Volkspark Friedrichshain kan men Beachvolleyballen in Berlijn. De locatie is perfect te combineren met een middagje in het park en de kosten zijn op elk tijdstip van de week gelijk en vergelijkbaar met de meeste andere beachvolleybalvelden in Berlijn. Een uurtje beachvolleyballen bij City Beach kost slechts 12 Euro per uur en er zijn 9 velden beschikbaar.

Beachvolleybal BerlinCity Beach bij Volkspark Friedrichshain (© enjoy-berlin)

Het veld is vanaf de meeste locaties in Berlijn gemakkelijk te bereiken. Vanaf Alexanderplatz kun je het makkelijkst tram M10 nemen maar er zijn vele wegen die naar City Beach leiden. Ook hier kun je na een uurtje beachvolleybal  gezellig een biertje drinken al is de plek hiervoor wel een stuk kleiner als bij bijvoorbeeld Beachmitte. Reserveren is, zeker in de zomer, aan te raden.

Naam: City Beach Beachvolleybal
Adres: Kniprodestraße / Ecke Danziger Straße
Prijs per uur: 12 Euro
Aantal velden: 9
Website: www.sommer-winter-beachvolleyball-berlin.de

[AdSense-A]

3. Beach61

Beach61 is gevestigd in Kreuzberg en van deze zelfde organisatie is er ook nog een vestiging in Friedrichshain te vinden (East61). Deze laatste is op dit moment echter gesloten en is vooral geschikt om in de wintermaanden te beachvolleyballen in Berlijn (zie hieronder). Beach61 is gelegen in het midden van een park waardoor je niet met de auto tot de voordeur kunt rijden. Het is daarom aan te raden om met het openbaar vervoer tot station Bülowstraße of Gleisdreick te reizen.

Beach61 Berlin beachvolleybalLekker chillen en beacvolleyballen in berlijn (© www.facebook.com/pages/beach61)

De kosten voor Beach61 verschillen nogal per tijdstip en dag. Wanneer je doordeweeks tussen 14.00 en 17.00 beachvolleybal wilt spelen kost het slechts 10 euro en op alle andere tijdstippen kost het 16 Euro per uur. De velden zijn elke dag tot 22.00 geopend.

Naam: Beach61
Adres: Luckenwalder/Schöneberger Straße
Prijs per uur: 16 Euro
Aantal velden: 25
Website: www.beach61.de

4. South Beach Beachvolleybal Berlin

De meest luxe optie om te beachvolleyballen in Berlijn is waarschijnlijk South Beach. Hier is zandverwarming aanwezig en kun je na het spelen zelfs gebruik maken van de Sauna. De kosten zijn ook wat hoger, doordeweeks tussen 10.00 en 16.00 kost een veld 20 euro per uur en op meer populaire tijdstippen kost het 36 euro. In verhouding met de andere beachvolleybal-velden in Berlijn dus weldegelijk een stuk prijziger.

South beach beachvolleyballSouthbeach heeft indoor en outdoor-velden in Berlijn (© www.facebook.com/southbeachberlin)

South Beach biedt 7 binnenvelden en 4 outdoor-courts aan. De naam verklapt het al een beetje maar South Beach ligt iets verder in het zuiden van Berlijn. In de buurt van Tempelhof kun je op de Trachenbergring nummer 85 terecht voor een potje beachvolleybal in Berlijn.

Naam: South Beach
Adres: Trachenbergring 85
Prijs per uur: 20-36 Euro
Aantal velden: 11
Website: www.southbeachberlin.de

5. East61

Een mogelijkheid voor de liefhebbers die in de winter willen Beachvolleyballen in Berlijn ligt direct aan station Ostbahnhof. East 61 heeft als één van de weinige centraal gelegen locaties indoor-beachvolleybal te bieden. Dat betekent dat je zelfs op een regenachtige zondag kunt beslissen om hier een potje te gaan beachvolleyballen. Op dit moment is deze locatie echter gesloten en gaat pas in Oktober weer open.

East61 Berlin Beachvolley

Er zijn in totaal binnen 8 beachvolleybal-velden en buiten ook nog eens 3 extra velden te vinden.  Beachvolleyballen kost hier 16 euro per uur en je kunt ook hier na afloop een lekker koud pilsje drinken. East61 is verder erg gemakkelijk te bereiken omdat je er vanaf Ostbahnhof in 5 minuten bent. Binnen spelen is natuurlijk iets minder leuk maar East61 heeft een hele lichte hal en de deuren staan vaak open.

Naam: East61
Adres: Marianne-von-Rantzau-Straße
Prijs per uur: 16 Euro
Aantal velden: 11
Website: www.east61.de

Berlijn Beachvolleybal  samengevat

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende mogelijkheden om te beachvolleyballen in Berlijn. De prijzen zijn eigenlijk altijd prima te overzien, vooral omdat je doorgaans met een groep van minimaal 6 man bent. Buiten deze centraal-gelegen locaties zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zorg dat je altijd je veld harkt nadat je beachvolleybal gespeeld hebt, dat is wel zo netjes voor degene die na je speelt.

Suggesties zijn altijd welkom en ook als je op zoek bent naar een tegenstander kun je altijd mailen!

[row][column width=”50%”]IMG_2035[/column][column width=”50%”]Beachvolleybal in Berlin (Beachmitte)[/column][/row]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.