Voor de vierde keer op rij komen feestgangers uit de hele wereld in Berlijn bij elkaar om Berlin Music Days te vieren. Het festival biedt een grote verscheidenheid aan electronische muziekstijlen en speelt zich af door de gehele binnenstad van Berlijn.

BerMuDa: Festival met meer dan 40 clubs

Berlijn staat bekend om zijn nachtleven en ook dit festival speelt zich grotendeels in de vroege ochtenduurtjes af. Er zijn in totaal 42 clubs betrokken bij BerMuDa en grote (toeristische) namen als Ritter Butzke, Kater Holzig en Watergate zijn netjes van de partij (zie de volledige lijst onderaan het artikel). Aangezien de keus groot is en bijna alle clubs de moeite waard zijn is het vooral aan te raden om je te verdiepen in de verschillende muziekstijlen en DJ’s.

Niet alleen s’nachts

BerMuDa onderscheidt zich van vele andere festivals door ook overdag activiteiten aan te bieden. Naast het nachtelijke vertier heb je als bezoeker ook de mogelijkheid om verder te feesten en nog wat te leren ook. Men kan er onder andere voor kiezen een workshop te volgen, een muziek-rommelmarkt te bezoeken of een eigen nummer op te nemen. Eén van de gavere workshops is de DE:BUG Musiktechniktage. Op verschillende tijdstippen zullen verschillende workshops met betrekking tot het maken van electronische muziek beginnen. Dit alles vind plaats in de Kater Holzig en de entree kost 5 euro. (Zie Website).

Kater Holzig

Als één van de toonaangevende clubs in Berlijn heeft Kater Holzig de titel van `hoofdkwartier´ op zich genomen. Het terrein van de Kater Holzig zal overdag getransformeerd worden in een intellectueel uitwisselingsprogramma voor muziekliefhebbers. Verschillende debatten, workshops en discussies zullen op gang gebracht worden. Uiteindelijk zal er door een selecte groep, in samenwerking met de DIY-Unconvention group, een album geproduceerd worden. Dit album is bedoeld om de electronische muziek (nog meer) in de spotlight te zetten.

Fly Festival Berlin

Een van de andere hoogtepunten van BerMuDa is het gigantische festival in luchthaven Berlin Tempelhof. Op de laatste avond van het evenement, zaterdag 3 november, zullen de terminals van Tempelhof omgetoverd worden tot een gigantische club. Grote namen als Digitalism, Luciano, Sven Väth en Fritz Kalkbrenner zullen onder andere aanwezig zijn om de muziek te verzorgen. Uit ervaring kan ik melden dat de locatie enorm de moeite waard is! Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Fly Festival Berlin.

Don´t miss out on BerMuDa

Al met al is er weer een erg goede reden om naar Berlijn te komen. Met 42 clubs, leuk dagactiviteiten en een stad vol feestende mensen hoeven argumenten niet ver gezocht te worden. Vanaf 31 oktober tot 3 november moet je als echte club-ganger aanwezig zijn in Berlijn.

Volledige lijst van clubs in Berlijn die meedoen aan BerMuDa

Arena Club, Asphalt, Brunnen 70, Cassiopeia, Cookies, Delicious Doughnuts, Edelweiss, Ex Heinz Minki, Festsaal Kreuzberg, Fiesere Miese, Flamingo, Golden Gate, Gretchen, Horst Krzbrg, Kater Holzig, King Size, Kit Kat Club, Luzia, M-BIA, Magdalena, MiKZ, Minimalbar, Postbahnhof, Prince Charles, Raumklang,, Sanatorium 23, SchwuZ, Sisyphos, Soju Bar, Solar, Stereo 33, Süss war gestern, Tresor, VCF, Watergate, Weekend, What?!, WYSIWYG, ZMF.

[row][column width=”50%”][/column][column width=”50%”][/column][/row]Klik om te vergroten (Bron afbeeldingen: Bermuda-berlin.de)

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.