Het is een veel voorkomend beeld in Berlijn: Een verouderd gebouw met graffiti en street-art waar doordeweeks weinig te doen is maar elk weekend een rij van feestgangers te wachten staat om naar binnen te mogen. About Blank (ook wel About:Blank) is zo’n club club in Berlijn waar dit contrast enorm goed zichtbaar is.

Club bij Ostkreuz

Wanneer je rondvraagt naar de beste clubs in Berlijn, zul je vaak clubs als Watergate, Berghain, Sisyphos of Golden Gate als antwoord voorbij horen komen. About Blank, een club in de buurt van station Ostkreuz, heeft de laatste jaren echter grote sprongen gemaakt en is zeker een favoriet onder de échte clubkenners in Berlijn. Al oogt de club van buiten niet spectaculair (zie foto hieronder), toch hoort de club About Blank tegenwoordig bij de grote namen in Berlijn. Dit zeggen ook de echte clubkenners, vooral vanwege de rauwe stijl en niet-commerciele aanpak van de club bij Ostkreuz.

About Blank Entrance De ingang van de Berlijnse Club About Blank

About Blank

De foto hierboven bevestigt de onopvallende entree van de About Blank, maar zodra de deur achter je dichtgaat kun je niet anders dan genieten. Naast de twee verschillende floors in het binnenbereik is vooral de tuin achter de club een geweldige toevoeging aan het geheel. Grappige toevoegingen als een caravan en een kleine alternatieve zaal (hip-hop, 90s, etcetera) kunnen in de tuin van About Blank teruggevonden worden. Vaak staat er buiten ook een vuurton waar je gezellig met een groep mensen omheen kan staan om je warm te houden. De club About Blank is dus ook vooral een geniale club om de zomernachten door te brengen en kan qua setting (binnen & buiten) wel een beetje vergeleken worden met clubs als de Sisyphos en de toenmalige Kater Holzig.

About Blank HomopatikEen feestje buiten in de About Blank in Berlijn

Homopatik

Er worden veel verschillende soorten feestjes georganiseerd in de About Blank. Meestal staat in één van de twee zalen een techno-DJ en in de andere zaal wordt een andere muziekstijl gespeeld. Een terugkerend feestje wat meerdere keren per maand georganiseerd is, is Homopatik. De naam doet het al een beetje vermoeden: Dit feestje is vooral gericht op homosexuele feestgangers. Toch weet ik uit ervaring dat het ook een geweldige avond kan zijn voor hetero’s, de sfeer is er in ieder geval niet slechter op. Voor de beste feestjes in de About Blank kun je het beste mijn maandelijke party-agenda met de beste feesten in Berlijn in de gaten houden.

Entree, deurbeleid en meer

Het deurbeleid van About Blank is naar mijn mening gemiddeld te noemen. Je hebt geen garantie dat je binnen gaat komen (zoals dat wel het geval is bij de Rosi’s) maar als je niet straalbezopen bent en een normale houding hebt kom je de club waarschijnlijk gewoon binnen. De entree varieert tussen de 10 en 15 euro, dit is vooral afhankelijk van de DJ’s en de openingstijd. Wanneer je relatief veel entree betaald betekent dit waarschijnlijk ook dat About Blank een heel weekendprogramma voor je heeft en je 2 volle dagen lang kunt feesten. Een biertje (Beck’s) kost overigens 3 euro.

About Blank Caravan buitenEen typisch beeld van de About Blank

Deze club samengevat

Zoals hierboven hopelijk duidelijk is geworden, is About Blank zeker een club waar je deze zomer een keer naar binnen moet lopen. De club staat zeker in de Top3 van mijn favoriete clubs in Berlijn en zeker wanneer het weer goed is kun je er geweldige avonden beleven. De club heeft echte Berlijnse openingstijden, dus ook zondagmiddag kun je rustig een kijkje gaan nemen. Voor de verschillende evenementen in About Blank kun je het beste de website in de gaten houden.

About Blank Bungalow BuitenEen impressie van de stijl van About Blank

De feiten: About Blank

Voor de luie lezer en de plaatjeskijkers staan hieronder nog even de belangrijkste feitjes van de About Blank in Berlijn op een rijtje.

Adres: Markgrafendamm 24c
Openbaar vervoer: Station Ostkreuz
Entree: 10-15 euro
Bier: 3 euro (Becks)
Website: www.aboutparty.net

[row][column width=”50%”]About Blank Berlijn[/column][column width=”50%”]Beer [/column][/row]
Het bier staat er aantrekkelijk bij en je garderobe-bewijs krijg je aan een ketting

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.