Het is alweer een tijd geleden dat er op Enjoy-Berlin een artikel volledig aan één club gewijd hebben. Doordat nu maandelijk een lijst met de tofste feestjes in Berlijn verschijnt, zijn de artikelen over clubs een beetje achterop geraakt. Daarom is het de hoogste tijd dat we weer eens een toffe club uitkiezen. De keuze is gevallen op de Fiesere Miese.

De club Fiesere Miese

De Fiesere Miese is zo’n echte Berlijnse club waar de muziek voorop staat en dat heerlijke underground-sfeertje hangt. De Club heette vroeger Fiese Remise, maar na een klacht rondom copyright werd de naam veranderd in Fiesere Miese. De entree van deze club is al meteen uniek want je komt deze club via een caravan binnen (zie foto). De grootste floor in deze club is in de kelder te vinden maar persoonlijk vind ik het boven meestal wat gezelliger.

Fiese Remise entrance BerlinDe entree van de Fiesere Miese in Berlijn

De Fiesere Miese  is te vinden in de Köpenickerstraße. Deze straat loopt helemaal van station Heinrich-Heine Straße tot Schlesisches Tor en er zijn meerdere clubs te vinden (Tresor, Sage). De Fiesere Miese ligt in de buurt van de uitverkoop van Zalando en Sage Beach en kan te voet bereikt worden vanaf station Ostbahnhof of Schlesisches Tor.

Berlijns Rauw

Veel clubs in Berlijn worden er van beschuldigd te commercieel te zijn geworden. De Fiesere Miese kan dit echter niet kwalijk genomen worden. De club doet weinig aan promotie, heeft een unieke stijl en nodigt eerder nieuw talent als grote namen uit om te komen draaien. Daarbij komt dat de entree in de Fiesere Miese meestal onder de 10 Euro is en een biertje slechts 2,50€ kost (en niet dat vervelende pfand). Ook de shotjes in deze Berlijnse club zijn lekker betaalbaar: Voor 2 Eurotjes haal je al en Pfeffi, Mexicaner, Jaegermeister of wat dan ook.

Fiesere Miese basementThe basement of the club Fiesere Miese

Talentvolle DJs

Zoals hierboven geschreven is de Fiesere Miese niet persé van de grote, populaire DJs. Toch zijn er altijd zeer  talentvolle DJs aanwezig die wel raad weten met het Berlijnse publiek. Regelmatig komt één van mijn favorieten Magit Cacoon optreden en de komende tijd staan bijvoorbeeld ook Daniel Stefanik en Marcel Freigeist nog op de planning. De Fiesere Miese is een perfecte tent om nieuwe DJs te leren kennen, doordat er twee floors zijn kun je ook eventueel nog switchen als een DJ je niet bevalt.

Fiese Remise Berlin ClubIn het weekend wordt de Fiesere Miese goed bezocht

Meer informatie over Fiesere Miese

Wanneer je wat meer wilt lezen over de Fiesere Miese of graag wilt weten welke DJs er de komende tijd zullen spelen kun je hun facebook-site in de gaten houden. Zoals aangegeven doet de club niet echt veel aan promotie dus een uitgebreide website hebben ze verder niet. Wel is het verstandig om te kijken of ze open zijn want de Fiesere Miese heeft niet echt een heel regelmatig programma qua openingstijden.

Hieronder is de info van Fiesere Miese nog even samengevat:

Naam: Fiesere Miese
Adres: Kopenickerstraße 18-20
Muziek: Techno/House/Electro
Entree: 8-10 Euro
Openbaar vervoer: Ostbahnhof
Copyright images: www.facebook.com/fieseremisezuhause

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.