Een lijst met de beste techno festivals in Duitsland. Alle festivals worden in de zomer van 2024 georganiseerd, richten zich op elektronische muziek, zijn inclusief camping en liggen niet verder dan 3 uur reizen van Berlijn.

Het bezoeken van festivals is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Genieten van geweldige muziek, een leuke tijd hebben met je vrienden en even weg zijn van de dagelijkse stress is belangrijk voor ons. Op het gebied van muziekfestivals heeft Duitsland veel te bieden.  Elk jaar worden er duizenden muziekfestivals georganiseerd. Als je van elektronische muziek houdt, ben je hier aan het juiste adres, want in dit bericht staan ​​de beste techno-festivals in Duitsland in 2024.

Feel Festival 2016
Ook in de nacht kan er gedanst worden

Waarom een festival in Duitsland bezoeken?

Duitse festivals zijn uniek. Vooral de techno-festivals zijn bijzonder en bieden een groot aantal voordelen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom je een techno-festival in Duitsland zou moeten bezoeken:

 • Betaalbaar: Elektronische festivals in Duitsland zijn betaalbaar. Je betaalt meestal zo’n 50€ per dag en dat is minder dan in de meeste andere westerse landen.
 • Eigen alcohol meenemen: In Nederland mag je op de meeste festivals alleen je eigen drank meenemen naar de camping. Op de meeste techno-festivals in Duitsland kun je zonder problemen je drank meenemen naar de podia.
 • Heerlijke DJs: Als het op techno en andere elektronische muziek aankomt, biedt Duitsland tal van getalenteerde DJs. De meeste van hun staan ​​te popelen om in de zomer van 2024 in een Festival in hun eigen land te spelen.
 • Unieke vibe: Duurzaamheid, wederzijds respect en zorg voor elkaar zijn zeer belangrijke normen op elektronische festivals in Duitsland. We kunnen bevestigen dat de festivals in deze lijst een vriendelijke sfeer bieden.
De principes op de festivals rondom Berlijn
De principes op de festivals rondom Berlijn

De beste muziekfestivals in Duitsland

Alle festivals in deze lijst richten zich voornamelijk op elektronische muziek. Techno, electro en house hebben vaak een eigen podium maar op de meeste festivals vind je ook kleinere podia met muziekstijlen als trance, disco, dubstep, drum & bass en meer. Sommige van de grotere Duitse festivals hebben daarnaast ook een podium voor bands. De ranking in deze post is vooral gebaseerd op de prijs per dag, de sfeer, de kwaliteit van de line-up en de locatie.

Om de techno festivals in Duitsland gemakkelijk te kunnen vergelijken, kun je ook direct naar het overzicht van alle informatie aan het einde van dit bericht.


01. Fusion Festival

Als je op het internet op zoek gaat naar de beste festivals ter wereld, zul je regelmatig het Duitse festival Fusion (ook wel Фузион) tegenkomen. Dit festival is absoluut één van de meest unieke festivals ter wereld. Al sinds 1997 wordt Fusion georganiseerd op een militaire basis in Lärz, op ongeveer 150 km afstand van Berlijn. Er komen jaarlijks rond 60.000 bezoekers op dit festival in Duitsland af en officieel duurt Fusion vijf dagen. De populariteit van dit weekend-festival komt naar voren bij de kaartverkoop: Fusion is eigenlijk altijd uitverkocht en je kunt niet zomaar kaarten bestellen maar moet ingeloot worden om bij dit festival in Duitsland aanwezig te mogen zijn.

Fusion Festival is the best German festival (© jonasginter.de)
Fusion Festival is ons favoriete Duitse Festival (© jonasginter.de)

Het beste techno festival in Duitsland

Het Fusion Festival is het beste Duitse festival. De laidback vibe, de geweldige muziek en het het gevoel dat alles mag en kan maakt het gewoon heel bijzonder. Ook in 2024 kun je weer genieten van muziek op 20 verschillende podia. Ook al wordt de line-up vooraf niet bekend gemaakt, toch hoef je je hier geen zorgen te maken een paar geweldige DJs te gaan zien. De laatste jaren speelden hier DJs als Super Flu, Rödhåd, Andhim, Pan-Pot, Jan Blomqvist en DJ Koze. Naast muziek is er nog een groot aanbod van workshops en dingen als karaoke, stand-up comedy, poetry slams en noem het maar op.

Waarom naar Fusion Festival 2024?

Twintig verschillende podia, een geweldige line-up van donderdag tot en met maandag. Fusion Festival is gewoon extreem op alle gebieden en je moet dit festival minstens 1x in je leven bezocht hebben.

Naam: Fusion Festival
Afstand vanaf Berlijn: 157 km
Datum: 26.06.2024 – 30.06.2024
Ticket-Prijs: Vorig jaar 220€
Aantal dagen: 4-6 dagen
Aantal bezoekers: 70.000
Aantal Podia: 20
Website: www.fusion-festival.de
Muziek: 80% elektronisch, 20% bands
Line-up: Eerste leaks: Judith Van Waterkant, Gina Sabatini, Maurice Mino & Sin:port, Joseph Disco, Caleesi & Sarah Kreis, Katzenohr


02. Feel Festival

Een muziek-festival in Duitsland wat dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd zal worden is het Feel Festival. Dit festival wordt direct aan de Bergheider See georganiseerd, een meer wat ongeveer 130km zuidelijk van Berlijn gelegen is. De reden dat Feel Festival hoog in deze lijst staat heeft voor een deel met de heerlijke locatie te maken. Er zijn weinig festivals waar je in de ochtend direct uit je tent het strand op kunt lopen om een verfrissende duik te nemen. Eén van de populairste podia van het Feel Festival is dan ook direct op het strand en geeft je het ultieme festival-gevoel.

Lekker op het strand dansen: Feel Festival (© Enjoy-berlin.nl)
Lekker op het strand dansen: Feel Festival (© Enjoy-berlin.nl)

Vooral elektronische muziek en enkele bands

De line-up van het Feel Festival 2024 zal ook dit jaar nog niet vooraf bekend gemaakt worden. De organisatie wil niet dat mensen dit festival alleen voor headliners bezoeken maar vooral interesse hebben in het gehele concept. Om je toch een idee te geven: De afgelopen jaren waren namen als Sascha Braemer, HVOB, Claptone, Monkey Safari en Lexer aanwezig. Naast een groot aantal DJs is er ook één stage waar alleen bands optreden.

Als je meer wilt weten over dit Duitse muziekfestival, kun je mijn review van Feel Festival 2016 lezen.

Waarom Feel Festival?

Feel Festival heeft waarschijnlijk de mooiste locatie van alle Duitse festivals in 2024. Dansen op het strand en kamperen direct aan het water is gewoon heel bijzonders. Daarnaast biedt Feel Festival veel verschillende muziekstijlen.

Naam: Feel Festival
Afstand vanaf Berlijn: 130 km
Datum: 25 – 28 Juli 2024
Ticket-Prijs: 180€
Aantal dagen: 3,5
Aantal podia:15
Aantal bezoekers: 10.000
Website: www.feel-festival.de
Muziek: Electro, Techno, Bands
Line-up: Pas kort voor het festival bekend

Feel festival 2017 Logo

03. Mit Dir Festival

Als je graag een intiem festival bezoekt, kun je overwegen het Mit Dir Festival in het zuiden van Berlijn te bezoeken. Dit festival verkoopt ongeveer 2.500 tickets en is niet commercieel. De organisatie is een vriendengroep die vooral plezier wil hebben en tevreden is als ze geen geld verliezen aan het festival. Persoonlijk houden we erg van kleinere festivals omdat de sfeer meestal vriendelijker is en ook het aankomen en vertrekken veel gemakkelijker is in vergelijking met festivals als Melt en Fusion.

Een impressie van het Mit Dir Festival
Een impressie van het Mit Dir Festival

Kleiner festival met 4 Podia en een goede sfeer

Het Mit Dir Festival is de laatste jaren enorm positief ontvangen door zijn bezoekers. Er zijn vier dance-floors en daarnaast nog een stage voor karaoke, poetry-slams en andere afwisselende activiteiten. Ook dit Duitse techno festival zal direct aan het water georganiseerd worden dus neem je zwemspullen mee. De laatste jaren waren op dit festival toffe DJs als Reinier Zonneveld, Marcus Meinhardt en Jan Oberlaender aanwezig.

Waarom Mit Dir Festival?

Groot is niet altijd hetzelfde als leuk. Festivals als Fusion zijn indrukwekkend maar je moet grote afstanden lopen, verliest snel je vrienden en het aankomen en vertrekken betekent veel stress. Een klein festival als Mit Dir heeft deze nadelen niet maar heeft toch een goede line-up en een heerlijk sfeertje.

Naam: Mit Dir Festival
Afstand tot Berlijn: 110 km
Datum: 25 – 28 Juli 2024
Ticketprijs: 175€
Aantal bezoekers: 2.500
Aantal dagen: 4
Aantal Podia:
4- 5
Website: mit-dir-festival.de
Muziekstijl: Voornamelijk elektronische muziek
Line-up: Nog niet bekend


04. Nation of Gondwana

Een ander festival bijzonder techno-festival in het oosten van Duitsland heet Nation of Gondwana. Dit is het oudste Duitse festival in deze lijst aangezien de eerste editie in 1995 georganiseerd is. De meeste festivals kiezen ervoor steeds groter te worden maar Nation of Gondwana is al jaren bij 8.000 bezoekers. Er wordt hier voor kwaliteit in plaats van meer geld gekozen en dit is aan de sfeer op dit Duitse festival goed te merken.

Nation of Gondwana festival bij Berlijn
Nation of Gondwana festival bij Berlijn

Techno festival bij Berlijn

Nation of Gondwana biedt haar bezoekers vier verschillende podia. Het is voornamelijk een techno festival maar je hoort ook wat house, trance en disco. De meest populaire stage ligt direct aan het water en hier kun je heerlijk vertoeven weet ik uit ervaring. Nation of Gondwana richt zich vooral op het leveren van de beste muziekervaring met de beste geluidssystemen en lichten en niet zozeer op andere activiteiten zoals workshops en presentaties. De kaartverkoop van Nation of Gondwana start in april 2024.

Op onze Engelse blog hebben we ook een artikel geschreven over Nation of Gondwana 2022.

Why visit Nation of Gondwana?

Voor mensen die van hardere elektronische muziek houden, is Nation of Gondwana het beste festival van Duitsland. De organisatie richt zich op de kern: Het leveren van geweldige artiesten en een goede sound. Als je in Berlijn verblijft, is het natuurlijk ook lekker dat Nation of Gondwana op slechts 45 minuten afstand van de stad ligt.

Naam: Nation of Gondwana
Afstand vanaf Berlijn: 60 km
Datum: 19 – 21 Juli 2024
Ticket-Prijs: Vorig jaar 198,50€
Aantal dagen: 2,5
Aantal podia: 4
Aantal Bezoekers: 10.000
Website: www.pyonen.de
Muziek: Vooral Techno
Line-Up: Nog niet bekend


05. 3000 Grad Festival

Een gaaf kleiner festival ongeveer 140 km ten zuiden van Berlijn, heet het 3000 Grad Festival. De sfeer op dit festival is erg gemoedelijk en dat kan te maken hebben met het bezoekersaantal: Jaarlijks bezoeken slechts 4500 mensen dit festival en de recensies zijn eigenlijk altijd positief. Je kunt dit festival een beetje vergelijken met een Open-Air festival in Berlijn: Lekker in de buitenlucht feesten, een duik in het water kunnen nemen en en heerlijke elektronische muziek luisteren.

3000 Grad Festival
3000 Grad Festival

Festival met bands en live optredens

Het 3000 Grad Festival biedt een mooie mix van getalenteerde DJ’s en bands & live-acts. De line-up voor 2024 is intussen bekend gemaakt en toffe namen als Mollono.Bass, Dole & Kom, Kollektiv Ost, Rodriguez Jr. , Judith van Waterkant gaan hier optreden. Net als enkele andere festivals gaat het 3000 Grad Festival direct aan het water georganiseerd worden. Dit is midden in Augustus natuurlijk wel een voordeel.

Waarom 3000 Grad Festival?

Praat met iemand die dit Duitse festival eerder heeft bezocht en die zal je vertellen dat 3000 Grad Festival een geniaal festival is met een geweldige sfeer. De locatie is bijzonder, de line-up is solide en de tickets hebben een acceptabele prijs.

Naam: 3000 Grad Festival
Afstand Berlijn: 135 km
Datum: 9 – 11 Augustus 2024
Ticket-Prijs: 179 – 199€
Aantal bezoekers: 4.500
Aantal Dagen: 2-3
Aantal Podia: 4
Website: 3000-festival
Muziek: DJs en Bands
Line-up: Mollono.Bass, Dole & Kom, Kollektiv Ost, Rodriguez Jr. , Judith van Waterkant


06. Wilde Möhre Festival

Zo’n 120km ten zuiden van Berlijn ligt een bos waar jaarlijks de Wilde Möhre wordt georganiseerd. De eerste editie werd in 2013 georganiseerd dus dit jaar zal er een jubileum plaats vinden. Dit Duitse festival is vooral populair vanwege de veelzijdige muziekstijlen en vele nevenactiviteiten zoals yoga, workshops, karaoke en nog veel meer. Persoonlijk waarderen wij ook hoe gemakkelijk het is om er vanuit Berlijn te komen en dat er geen gedoe is bij aankomst en vertrek.

Een van de stages van het Wilde Möhre Festival (© wildemoehrefestival.de)

Kies jouw Wilde Möhre Weekend

De organisatie van de Wilde Möhre heeft tijdens Corona bijzonder werk verricht. Door het festival op te splitsen in kleinere festivals was het een van de weinige Duitse festivals die in 2020 plaatsvond. In de jaren daarna werd besloten dat de kleinere edities zouden blijven bestaan, maar in 2024 zal er weer maar één Wilde Möhre zijn. Het vindt plaats in het tweede weekend van Augustus en je kunt een fijne line-up verwachten: Edgar Peng, Britta Arnold, Dominik Eulberg, Mathias Kaden, Johannes Albert hebben al toegezegd bij dit Duitse techno festival.

Waarom Wilde Möhre Festival?

Nog een kleiner Duits festival met een goede sfeer en weinig gedoe tijdens aankomst en vertrek. De line-up is solide en er zijn naast feesten ook genoeg andere dingen te doen. Als je op zoek bent naar een leuk elektronisch festival in Augustus, neem dan eens een kijkje op de website van Wilde Möhre.

Naam: Wilde Möhre Festival
Afstand vanaf Berlijn: 120 km
Datum: 9 – 12 Augustus 2024
Ticket-Prijs: 149-199€
Aantal dagen: 3
Aantal Podia: 4
Aantal bezoekers: +/- 8.000
Website: www.wildemoehrefestival.de
Muziek: Elektronische muziek, bands
Line-up: Edgar Peng, Britta Arnold, Dominik Eulberg, Mathias Kaden, Johannes Albert en meer


07. Meeresrausch Festival

Als je in Juni een festival in Duitsland wilt bezoeken, kun je overwegen om Meeresrausch te bezoeken. Dit festival wordt ongeveer 250 km ten noorden van Berlijn aan de kust van de Noordzee georganiseerd. De locatie van dit Duitse festival is buitengewoon en je loopt binnen een paar minuten naar het water. Er zijn drie verschillende hoofdpodia en twee kleinere ruimtes voor andere activiteiten te vinden.

Een impressie van het Meeresrausch Festival
Een impressie van het Meeresrausch Festival

Geweldige sfeer met voornamelijk 30+ mensen

Sommige Duitse festivals trekken vooral jonge mensen aan (bijv. SonneMondSterne, Feel Festival), maar het Meeresrausch Festival wordt meestal bezocht door mensen die ouder zijn dan 30 jaar. Afhankelijk van je eigen leeftijd kun je beslissen of dit een voor- of een nadeel is. Over de sfeer van dit technofestival hebben wij alleen maar hele goede verhalen gehoord. In totaal bezoeken jaarlijks ongeveer 4000-5000 mensen het Meeresrausch festival in het noorden van Duitsland.

Waarom het Meeresrausch Festival?

Een festival niet ver van de Noordzee met een heerlijke sfeer en vooral mensen boven de 30 jaar. De locatie is goed, de mensen zijn vriendelijk en de muziek is vergelijkbaar met de feesten in Berlijn.

Naam: Meeresrausch Festival
Afstand vanaf Berlijn: 250 km
Datum: 13 – 16 Juni 2024
Ticket-Prijs: Vorig jaar 167€
Bezoekers: 4.000
Aantal dagen: 3
Dance-Floors: 3
Website: meeresrausch-festival.de
Mueziekstijl: Vooral elekto
Line-up: Nog niet bekend


08. Wurzelfestival

Een technofestival in Oost-Duitsland waar je misschien nog nooit van hebt gehoord is het Wurzelfestival. De volledige Duitse naam is Zurück zu den Wurzeln, wat zich vertaalt naar Back to the Roots. Dit festival vindt plaats in het zogenaamde Secret Forest en biedt leuke scenario’s zoals je kunt zien in de onderstaande afbeelding. Er zijn 6 muziekpodia met elektronische muziek en nog 3 locaties voor activiteiten, optredens en andere shows. Jaarlijks bezoeken ongeveer 8000 mensen het Wurzel Festival en in 2024 wordt dit Duitse festival al voor de 11e keer georganiseerd.

Het Wurzel Festival
Het Wurzel Festival

Duits techno-festival met alle soorten elektronische muziek

Op de stages van het Wurzel Festival vind je een breed scala aan muziekstijlen. Naast de gebruikelijke Techno, House en Electro kun je genieten van minder mainstream stijlen als Afrohouse, Synth Pop, Dubstep, Psytrance en Drum & Bass. We bezochten het Wurzel Festival in 2018 en vonden de sfeer en de mensen op dit festival erg leuk. Het ontbreken van een meer of water werd gecompenseerd door de plaatselijke brandweer, die één keer per dag water over de mensen sproeide. Dit was altijd een hilarisch moment.

Waarom het Wurzel Festival?

Een festival midden in het bos met veel verschillende elektronische muziekstijlen. Als je vrienden graag naar verschillende soorten elektronische muziek luisteren, zou dit festival perfect voor jou kunnen zijn. Het is ook gunstig dat dit techno-festival slechts 80 km verwijderd is van Berlijn.

Naam: Wurzel Festival
Afstand Berlijn: 70 km
Datum: 6 – 9 June 2024
Ticket-Prijs: 200 – 240 Euro
Aantal bezoekers: 5.500
Aantal Dagen: 3-4
Aantal Podia: 10
Website: www.wurzelfestival.de
Muziek: Verschillende soorten elektronische muziek
Line-up: Anja Schneider, Pan-Pot, Einmusik, Beth Lydi en vele anderen.


09. Garbicz Festival

Een techno-festival dat zich net over de Poolse grens bevindt, maar nog steeds slechts 135 km van Berlijn verwijderd is, heet Garbicz Festival. Het ligt direct aan een water, waardoor het in augustus een perfecte locatie is. Elk jaar bezoeken ongeveer 7.000 mensen het Garbicz-Festival en is daarmee middelgroot in vergelijking met de andere festivals in Duitsland. Onderstaande afbeelding toont de prachtige locatie en maakt ons persoonlijk al enthousiast voor het festivalseizoen.

Het techno festival Garbicz over de poolse grens
Het techno festival Garbicz over de poolse grens

Beroemde techno DJs

Garbicz biedt op verschillende podia een mix van elektronische muziekstijlen. Op eerdere edities stonden hier techno-dj’s als RØDHÅD, Seth Troxler, AndHim en Ricardo Villalobos. Dit betekent dat je muziek kunt verwachten die vergelijkbaar is met de technoclubs in Berlijn.

Een van de duurste Duitse techno festivals

Het Garbicz Festival is het duurste Duitse festival in deze lijst. De kaartjes kunnen worden gekocht voor 390-480€ (afhankelijk van hoe vroeg je koopt). Een gratis busrit vanuit Berlijn en 80€ aan tegoed op je bandje zijn bij het ticket inbegrepen. Dit neemt echter niet weg dat Garbicz twee keer zo duur is als de meeste andere Duitse techno festivals.

Waarom Garbicz Festival?

Zoals de afbeelding hierboven laat zien, wordt Garbicz georganiseerd op een fantastische plek in Polen. Daarnaast zijn de DJ’s die hier zullen optreden bekend over de hele wereld. Dus als je het niet erg vindt om wat meer geld uit te geven aan een festival, overweeg dan om Garbicz in Polen te bezoeken.

Naam: Garbicz Festival
Afstand Berlijn: 135 km
Datum: 31.07 – 05.08 2024
Ticket-Prijs: 390-480€
Aantal bezoekers: 7.000
Aantal dagen: 4
Aantal podia: 7
Website: garbiczfestival.com
Muziek: Elektronische muziek
Line-up: Nog niet bekend


10. Praerie Festival

Het Praerie Festival wordt georganiseerd in het eerste weekend van Augustus en wordt georganiseerd op dezelfde locatie als het Wilde Möhre festival. Het is een van de nieuwere festivals, maar de meeste feedback van de afgelopen jaren is positief. Met 2000 bezoekers is het één van die gezellige festivals met een ontspannen sfeer. Je ontmoet dezelfde mensen meerdere keren en iedereen is relaxed en vriendelijk. Een klein treintje brengt je naar een meer voor een verfrissende duik in het water. Alternatief kun je er in 25 Minuten heen lopen.

Praerie weekendfestival in Oost-Duitsland
Praerie weekendfestival in Oost-Duitsland

Lekkere line-up in 2024

De line-up van het Praerie Festival 2024 heeft ons positief verrast. Met namen als Ben Klock, Jan Oberlaender, Oliver Schories, Victor Ruiz, Annett Gapstream, Pauli Pocket en Leon Licht hebben ze dit jaar echt hun best gedaan. Er zijn 4 verschillende stages dus er is over het algemeen genoeg keus. De tickets voor het Praerie Festival begonnen bij 159€ (early-bird) en kunnen momenteel gekocht worden voor 219€ (late bird).

Waarom Praerie Festival?

Een kleiner festival met een solide line-up, een goede sfeer en een groene locatie. Hoewel Praerie een van de nieuwere festivals is, maakt het langzaam maar zeker naam voor zichzelf. Uit onze ervaring is het altijd leuk om de eerste jaren een aankomend festival te bezoeken.

Naam: Praerie Festival
Afstand Berlijn: 168 km
Datum: 2-4 Augustus 2024
Ticket-Prijs: 159 – 219€
Aantal bezoekers: 2.000
Aantal Dagen: 3
Aantal Podia: 3
Website: praerie-festival.com/
Muziek: Mainly DJs
Line-up: Ben Klock, Jan Oberlaender, Oliver Schories, Victor Ruiz, Annett Gapstream, Pauli Pocket en Leon Licht


11. Melt Festival

Een festival in Duitsland wat al sinds 1997 van de partij is en elk jaar door bezoekers van over de hele wereld bezocht wordt, is het Melt Festival. Dit festival wordt georganiseerd in het locatie met de naam Ferropolis, wat ook wel bekend staat als de Stad van ijzer. Het Ferropolis was vroeger een kolenmijn en kan het beste beschreven worden als een soort eiland waarop nog steeds veel gigantische machines aanwezig zijn. Dit klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar deze machines geven het festivalterrein van Melt een unieke stijl. Zoals vele andere Duitse festivals is rondom het festival water, daardoor kun je tijdens het festival ook een verfrissende duik nemen. Hierbij moet je echter geen strand zoals bij Feel-Festival of Garbicz voorstellen.

Het Melt Festival
Het Melt Festival

Bekende namen – Niet alleen DJs

Vergeleken met andere festivals in deze lijst is Melt een meer commercieel festival te noemen. De headliners, de grote sponsors en de prijzen verschillen per festival als Mit Dir Festival, Fusion en Nation of Gondwana. Maar dit is niet per se een slechte zaak: Vorig jaar stonden namen als Bicep, Solomun, Boys Noize, Marcel Dettmann op dit Duitse festival. Melt was vroeger een van de duurdere festivals, maar de prijs is stabiel gebleven waar andere festivals hun prijzen elk jaar verhogen. Met 169€ is het een van de goedkopere Duitse festivals in 2024.

In 2013 was ik zelf aanwezig op Melt dus voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen in dit artikel over het Melt festival.

Waarom Melt Festival?

Als jij en je vrienden naar meer willen luisteren dan alleen elektronische muziek, dan is Melt misschien wel het beste festival in 2024 voor jou. De 12 podia bieden een breed scala aan verschillende muziekstijlen en Ferropolis is een geweldige locatie.

Naam: Melt Festival
Afstand Berlijn: 137 km
Datum: 11-13 Juli 2024
Ticket-Prijs: 135-180€
Aantal bezoekers: 20.000
Aantal dagen: 3
Aantal Podia: 12
Website: www.meltfestival.de
Muziek: Mix of DJs, Bands & Artists
Line-up: Bonobo, Skepta, James Blake, Marlon Hoffstadt, Marcel Dettman, Ki/Ki, Sugababes


12. Habitat Festival

Het Habitat Festival is een festival dat zich voornamelijk richt op elektronische muziek en wordt georganiseerd in Hamburg. Vanaf Berlijn heb je ongeveer 2,5 uur nodig met de trein. Habitat duurt korter dan de andere Duitse festivals in deze lijst omdat het op zaterdag rond 14.00 uur begint en op zondag 22.00 uur eindigt. Vorig jaar zat er geen camping in het ticket maar de organisatie doet nog steeds zijn best een alternatief aan te bieden voor de mensen die willen blijven overnachten.

Habitat Techno Festival
Habitat Techno Festival

32 uur techno tussen Berlijn en Hamburg

Zoals hierboven vermeld, is het Habitat Festival een beetje anders dan de andere festivals in deze lijst: het is eigenlijk een non-stop rave van 32 uur. Zoals gezegd is de Habitat iets korter maar dit is ook terug te zien in de ticketprijzen: Tickets zijn te koop voor 60€ (Early Bird) en daarmee het goedkoopste techno-festival in deze lijst. Dus als je voor een redelijke prijs top-DJs als Anja Schneider, DJ Gigola, DJ Heartstring, Extrawelt, Job Jobse, Ki/Ki, Nina Hepburn en meer wilt gaan bewonderen is dit Duitse techno festival misschien wel iets voor jou.

Waarom Habitat Festival?

Als je 3 dagen achter elkaar een beetje te gortig vind en nog steeds een Duits festival wilt meepakken is Habitat misschien iets voor jou. Op 8 verschillende podia staan volop leuke techno DJs.

Naam: Habitat Festival
Afstand Berlijn: 295 km
Datum: 20-21 Juli 2024
Ticket-Prijs: 60€
Aantal bezoekers: 8.000
Aantal dagen: 1,5
Aantal Podia: 8
Website: habitat-festival.de
Muziek: Techno en andere elektronische muziek
Line-up: Anja Schneider, DJ Gigola, DJ Heartstring, Extrawelt, Job Jobse, Ki/Ki, Nina Hepburn en meer


13. SonneMondSterne

Het jaar 1997 was een speciaal jaar want drie grote Duitse Festivals werden toen voor de eerste keer georganiseerd: Melt en Fusion en SonneMondSterne. In dat jaar, ondertussen alweer meer dan 20 jaar geleden, kwamen 2500 bezoekers op dit festival af en vorig jaar waren het er meer dan 30.000. SonneMondsterne stat iets lager bij ons op de lijst omdat het niet dezelfde vibe als Mit Dir, 3000 Grad of Nation of Gondwana heeft. Er zijn hier veel jonge mensen. SMS hoort echter definitief in een lijst met beste Duitse festivals want er komen elk jaar geniale DJs, je kunt een lekker duik in het water nemen en de locatie is top.

Het water bij Sonnemondsterne Festival
Het water bij Sonnemondsterne Festival

Headliners als Armin van Buuren en Macklemore

Als je op een festival graag uit je plaat gaat op bekende headliners als Calvin Harris, Hardwell, Steve Aoki, Charlotte de Witte, Reinier Zonneveld, Angerfist en DJ Kölsch ben je bij SonneMondSterne aan het goede adres. Deze DJs hebben allemaal in de laatste jaren op dit Duitse festival opgetreden. De line-up van 2024 is not niet bekend. De prijs van SMS is eigenlijk ook heel netjes als je bekijkt dat zulke namen wel wat meer kosten als de meer techno underground DJs op vele andere Duitse festivals in deze lijst.

Waarom SonneMondSterne?

De line-up is het belangrijkste argument om SonneMondSterne te bezoeken. We houden van de echte Berlijnse techno-festivals, maar als je namen als Charlotte de Witte en Boris Brejcha leest, worden ook wij behoorlijk enthousiast.

Naam: SonneMondSterne Festival
Afstand Berlijn: 291 km
Datum: 9 – 11 Augustus 2024
Ticket-Prijs: Vorig jaar 169€
Aantal bezoekers: 30.000
Aantal dagen: 2,5 (tot Zondag 16.00)
Aantal Podia:: 9
Website: www.sonnemondsterne.de
Muziek: EDM, House, Electro, Techno
Line-up: Calvin Harris, Hardwell, Steve Aoki, Charlotte de Witte, Reinier Zonneveld, Angerfist, Kölsch en meer


14. VËRYL Festival

Disclaimer: Op de website van VËRYL staat dat er in 2024 een festival zal zijn, maar vorig jaar werd dit festival kort van tevoren afgeblazen. We hebben echter besloten het festival nog een kans te geven, omdat we weten dat het voor kleinere festivals moeilijk is om te overleven.

Het VËRYL-festival wordt georganiseerd in de buurt van Berlijn in de stad Werneuchen. Je hoeft met de auto maar 30 minuten te rijden maar er rijdt ook een gratis pendelbus vanuit Berlijn. Naast lekkere muziek kun je ook genieten van een breed scala aan workshops en een zwembad. Het VËRYL Festival heeft daarnaast ook iets grappigs: Je kunt op donderdag en vrijdag een driegangenmenu bestellen en heerlijk eten.

VËRYL techno Festival in de buurt van Berlijn
VËRYL techno Festival in de buurt van Berlijn

House, Techno, Workshops en meer

Op het VËRYL Festival kun je op 3 verschillende podia dansen met voornamelijk techno en house muziek. In 2022 stonden talentvolle DJ’s als Job Jobse, DJ Tennis en Roi Perez op dit dancefestival. De tickets zijn te koop voor 119€ en daarmee is het een van de goedkopere techno festivals in Duitsland.

Waarom VËRYL Festival?

Als je op zoek bent naar een festival in de buurt van Berlijn, dan zou het VËRYL Festival op je lijstje moeten staan. Het is erg handig om niet uren naar een festival te reizen (vooral op de terugweg met een kater). Een stevige line-up, een nette prijs en tal van workshops en nevenactiviteiten maken het aanbod van VËRYL Festival compleet.

Naam: VËRYL Festival
Afstand Berlijn:
30 km
Datum: Augustus 2024
Ticket-Prijs:
2022 was het 119€
Aantal bezoekers: 2.000
Aantal dagen: 3
Aantal podia: 3
Website:
www.veryl-festival.de
Muziek: Elektronische Muziek
Line-up:
Nog niet bekend

 

Overzicht – Vergelijk Duitse festivals

Al met al kunnen we concluderen dat er genoeg interessante techno-festivals zijn in Duitsland. Het is moeilijk om tussen het grote aanbod te kiezen, zelfs als je elk woord van dit artikel hebt gelezen. Onderstaand overzicht kan helpen om de belangrijkste gegevens nog een keer te vergelijken. Zoek gewoon uit wat voor jou het belangrijkst is en beslis op basis van die kolom.

FestivalsDatumBezoekersTicketDagen
Fusion26.0670.000220€5
Feel25.0710.000150€4
Mit Dir 25.072.500155€3
Nation19.0710.000190€2
300009.084.500179€2
Möhre09.08 8.000189€3
Rausch13.064.000170€3
Wurzel06.065.500175€3
Garbicz31.077.000390€4
Praerie02.082.000160€3
Melt11.0720.000135€3
Habitat20.0710.00055€1
SMS09.0830.000169€2
VËRYL?2.000119€3

De Sleepless Floor op Melt
De Sleepless Floor op Melt

Veelgestelde vragen

Als je na het lezen van dit bericht nog vragen hebt, kan de volgende veelgestelde vraag nuttig zijn. Aarzel niet om andere vragen achter te laten in het commentaargedeelte en we nemen binnen een dag contact met je op.

Wat kosten techno-festivals in Duitsland meestal (inclusief kamperen)?

De meeste techno-festivals in Duitsland in 2024 rekenen tussen € 169 en € 189 voor een kaartje.

Wat is het goedkoopste techno-festival in Duitsland (meer dan 1 dag festival)?

Kijkend naar techno-festivals die meer dan 1 dag duren, zou het Habitat Festival zijn voor 55€. Als je graag wilt kamperen is het VERYL festival met 119€ de beste prijs.

Welk techno-festival ligt het dichtst bij Berlijn?

Nation of Gondwana en VERYL Festival liggen op ongeveer 30 minuten rijden van Berlijn.

Wat is het grootste techno-festival in Duitsland?

Het Fusion Festival had vorig jaar 70.000 bezoekers en is daarmee het grootste techno-festival van Duitsland.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

5 Comments

 1. Goedkoop-treinkaartje.nl Reply

  Zelf bij Melt geweest en Fusion staat zeker nog op de bucketlist.

  Volledig en Gave blog, Good Job ;)

 2. Heb je goede tips voor 2x hippe 40+ers in het pinksterweekend? Rond 17 mei dus

  • Job Reply

   Hoi Rene,

   Sputnik Springbreak zal dan plaats vinden maar daar is de gemiddelde leeftijd erg jong. Verder staan er in onze lijst geen festivals in dat weekend maar je kunt natuurlijk ook in Berlijn een gaaf feestje bezoeken. Kijk even in dit artikel, die updaten we elke maand.

   Veel plezier!

  • Job Reply

   Thanks for the compliment Sören. Hope you will be able to visit one of these German Festivals this summer :)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.