Berlijn heeft erg veel verschillende soorten clubs te bieden. Er zijn de grotere Berlijne clubs als Berghain, Sisyphos en Ritter Butzke, de iets luxure clubs als Watergate en Weekend en er zijn ook best een groot aantal goedkopere clubs als Suß war Gestern en de club waar we vandaag wat meer over gaan schrijven: De Rosi’s

Revaler Strasse

Eén van de leukste delen van Berlijn is zonder twijfel Friedrichshain. De Warschauer Brucke, de Simon-Dach Straße en alle leuke kroegjes en barretjes: Dit deel van Berlijn leeft altijd.in het weekend 24 uur per dag. Ook de Revaler Straße is hier te vinden en helemaal aan het einde van de Revaler Straße ligt de gezellige club Rosi’s op nummer 29. De Rosi’s ligt op loopafstand van station Warschauer Straße maar je kunt er ook vrij gemakkelijk vanaf Ostkreuz komen.

Rosi's Club EntranceDe ingang van de Rosi’s vanaf de Revaler Straße (Copyright: blog.include-digital.com)

Club Rosi’s

Wanneer je bij de Rosi’s aankomt staat er meestal een bescheiden rijtje: Precies genoeg om te weten dat er wat te doen is maar niet te lang dat je liever meteen weer vertrekt. Nadat je entree betaald hebt kom je in een grote tuin met vele mogelijkheden. Er staan verschillende loungebanken, een tafeltennistafel en je kunt iets te eten bestellen van de barbecue. Dat laatste is zeker een aanrader want het vlees smaakt heerlijk en de verkoper is een hilarische oude man die altijd een mooi verhaal voor zijn klanten over heeft. Vooral in de zomer is de Rosi’s een heerlijke club om te vertoeven.

Afwisselende muziek & vele ruimtes

Maar naast de gezellige tuin in de Rosi’s is er ook binnen voldoende te beleven. Meteen na binnenkomt zie je de grote bar met de toepasselijke woorden “Drugstore”. Verder zijn er in de grote zaal regelmatig talentvolle DJs te vinden maar hier treden ook vaak leuke bands op. Het is daarom wel aan te raden om voor een bezoek aan de Rosi’s even op de website te kijken. Van Raggae tot Punk en van Deephouse tot Electro, eigenlijk is alles mogelijk in club Rosi’s. Het is overigens wel een voordeel dat de Rosi’s twee verschillende zalen heeft, zo kun je altijd nog even switchen als de muziek van de ene zaal je niet aanstaat. Ook zijn er binnen nog enkele kleinere lounge-ruimtes te vinden die er letterlijk uitzien als een woonkamer.

Rosi's Drugstore BarThe enige legale Drugstore in Berlijn

Toegankelijke en betaalbare Berlijnse club

De Rosi’s is naast een hele toffe club ook nog één van de best betaalbare clubs in Berlijn. De entree kost meestal tussen 6 en 8 Euro en als je voor middernacht komt is het nog een paar euro goedkoper. Een biertje (Beck’s) kost 2,50€ een glas fris 1,50€ en een shotje kost 2€. Erg goed te doen dus. Daarnaast is de Rosi’s ook één van de clubs waar je niet teveel angst hoeft te hebben dat je niet binnen zult komen. Waar je in Watergate en Berghain nog weleens geweigerd wordt ben je hier eigenlijk altijd welkom (als je normaal kunt doen).

Rosi's BerlinDe Rosi’s in Berlijn (Copyright rosis-berlin.de)

Oordeel zelf

Samengevat kan gesteld worden dat de Rosi’s erg veel te bieden heeft: Je krijgt in de Rosi’s echt een stukje Berlijn mee voor een hele schappelijke prijs en je loopt veel minder risico om niet binnen te komen of een hele hoge entree te betalen. De DJs zijn niet zo bekende als in vele andere clubs als in Berlijn maar de muziek doet gewoon goed mee. De drempel is laag en daarom wil ik je vooral aanraden om gewoon zelf eens een kijkje te gaan nemen.

[row][column width=”50%”][/column][column width=”50%”][/column][/row]Een DJ en de voetbaltafel in de Rosi’s

Feiten van de Rosi’s

Hieronder staan alle feitjes van de Rosi’s in Friedrichshain nog een keer op een rijtje voor het gemak. Geniet ervan en ik hoor graag of je een leuke avond hebt gehad.

Naam: Club Rosi’s
Adres: Revaler Strasse 29
Openbaar vervoer: station Ostkreuz of Warschauer Straße
Entree: 6-8 € (3-5 € voor 00.00)
Bier: 2,50 € (Beck’s), 1,50€ frisdrank
Shots: 2 €
Website: rosis-berlin.de

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”13″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Revalerstrasse 29, Berlin{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.