Nadat ik mijn reis in Australie had afgerond, kon ik op mijn terugreis naar Nederland enkele tussenstops maken. Ik wist al vrij zeker dat ik een periode door Thailand, Cambodja en Vietnam wilde reizen, maar besloot eigenlijk vrij spontaan om ook nog een stop in Hong Kong te maken. Nu ik terugkijk op die spontane keuze, ben ik blij dat ik hem gemaakt heb.

Hong Kong

Naast Macau is Hong Kong de tweede Administratieve Regio van de Volksrepubliek China. Veel interessanter is echter dat het gebied uit 236 eilanden bestaat en ruim 1100 vierkante kilometer groot is. In totaal wonen er ruim 7 miljoen mensen in Hong Kong. Best wel extreem als je erover nadenkt dat Hong Kong dus 40 keer kleiner is dan Nederland qua oppervlakte (Nederland heeft ruim 40.000 km²) en toch bijna de helft van het aantal inwoners bezit.

Hong Kong PanoramaPanorama afbeelding van Hong Kong (Copyright)

Chek Lap Kok

Dat er veel mensen op een kleine oppervlakte leven wordt in het eerste uur in Hong Kong al heel duidelijk. Na aankomst op het vliegveld Chek Lap Kok neem je waarschijnlijk een taxi richting het centrum (Wong Tai Sin of Kwun Tong) en daar ben je meteen in het midden van het bruisende Hong Kong. Het ritje duurt niet meer dan een half uurtje maar als je uit de taxi stapt ben je in een totaal andere wereld terecht gekomen. Zelf kwam ik op een zaterdag om 22.30 aan in de binnenstad van Hong Kong en had weinig tijd om te acclimatiseren: Meteen kwamen er verschillende mensen op me af die een kamer te huur hadden voor de nacht. Mijn eerste tip is daarom om je accomodatie van tevoren geregeld te hebben.

Bezienswaardigheden in Hongkong

Hong Kong heeft naast de rijke cultuur ook veel te bieden op het gebied van toeristische attracties. De verschillende delen van Hong Kong verschillen enorm van elkaar en hierdoor is er een grote diversiteit aan activiteiten te ondernemen. Je kunt lekker op het strand (Repulse Bay) gaan liggen, een middag gaan winkelen of ook één van de onderstaande bezienswaardigheden gaan bezoeken.

[row][column width=”50%”]Streets of Hong Kong[/column][column width=”50%”]Hong Kong Water [/column][/row]Hong Kong heeft meerdere gezichten

Lantau Island

Lantau Island is het grote westelijke eiland van Hong Kong en naar mijn mening een van de beste bestemmingen van het “land”. Lantau Island heeft een mix van natuur, bezienswaardigheden en entertainment te bieden die mij heel erg verrast hebben. Je kunt Lantau Island op verschillende manieren bereiken maar ik zou persoonlijk willen adviseren om met de boot te gaan. Het is erg indrukwekkend om Hong Kong vanaf het water te aanschouwen en je komt zo op een ontspannen en leuke manier op Lantau Island terecht.

Tian Tan Buddha (Big Buddha)

Wanneer je op Lantau Island bent, moet je zeker de Tian Tan Buddha (of Big Buddha) gaan bekijken. Dit is de grootste zittende Buddha ter wereld en is door zijn 34 meter hoogte vanaf een paar kilometer afstand te spotten. De Tian Tan Buddha is één van de vijf grote Buddha’s in China en kun je bereiken door middel van een flinke trap. Niet ver van de Tian Tan Buddha staat Het Po Lin klooster. Dit is een boeddhistische tempel waartoe de Big Buddha eigenlijk behoort. De Chinese benaming voor deze tempel is overigens “Kostbare Lotus”.

[row][column width=”50%”]Tian Tan Buddha Hong Kong[/column][column width=”50%”]Tian Tan Buddha Hong Kong[/column][/row]De Tian Tan Buddha in Hong Kong en de lange trap ernaar toe

Wisdom Path

Vanaf de Tian Tan Buddha en het Po Lin klooster is het niet ver lopen het Wisdom Path. Deze mooie banaming staat voor 38 houten palen met chinese tekens erin gegrafeerd. De tekens zijn eeuwenoude versen van de zogenoemde Heart Sutra (gebeden). De Wisdom Path is gelegen in de bergen van Ngong Ping en kan gemakkelijk bereikt worden met behulp van de onderstaande kabelbaan.

Kabelbaan Ngong Ping 360

Een erg bijzondere bezienswaardigheid in Hong Kong is de Ngong Ping 360 kabelbaan. Deze moderne kabelbaan heeft een totale lengte van 5,7 kilometer en loopt tussen Tung Chung Town Centre en Ngong Ping (op Lantau Island). De trip neemt je mee over het water, door de natuur en langs de verschillende toeristische attracties in Hong Kong: Je ziet de Tian Tan Buddha, het Chek Lap Kok vliegveld en de skyline van Hong Kong nog eens vanuit een heel andere hoek. Echt een bijzondere ervaring als je het mij vraagt.

[row][column width=”50%”]Ngong Ping 360 Hong Kong[/column][column width=”50%”]Wisdom Path Hong Kong[/column][/row]De Ngong Ping 360 kabelbaan en het Wisdom Path

De kosten van de Ngong Ping 360 zijn ongeveer 13-14 euro (135 Hong Kong Dollar) voor een “Round Trip”. Je kunt op de website van de Ngong Ping 360 van tevoren tickets bestellen en hier kun je ook terecht voor meer informatie.

Peak Tram & Sky Terrace

Een andere toeristische attractie op grote hoogte zijn de Peak Tram en het daarbij horende Sky Terrace. Een grappig treintje (de Peak Tram), die al sinds 1888 bestaat, brengt je via een enorm stijle rails naar de Peak Tower op een hoogte van 396 meter boven de zeespiegel. Daar vind je vervolgens verschillende winkeltjes, restaurants en entertainment in de Peak Tower. Hier zul je vast een beetje van je tijd besteden maar het hoogtepunt is uiteindelijk de Sky Terrace: Het dak van de Peak Tower geeft je namelijk de mogelijkheid om (360°) uit te kijken over Hong Kong.

Hong Kong Skyline Peak TowerEen foto van de Skyline van Hongkong, genomen vanaf de Sky Terrace/Peak Tower

Je kunt er vanaf de Peak Tower ook nog voor kiezen om één van de zogenoemde “Nature Walks” te maken. Je kunt kiezen uit vier verschillende wandelingen die best bijzonder zijn door de hoogte en het feit dat je midden in de natuur van een dichtbevolkte stad als Hong Kong bent.

De kosten voor deze hele attactie vallen enorm mee: Een combinatieticket van de Peak Tram met de Sky Terrace kost samen ongeveer 7,5 Euro (75 Hong Kong Dollar). Met de combinatie van het geweldige uitzicht, de grappige treinrit en de mooie wandeling is dat zeker waar voor je geld. Voor meer informatie over de Peak Tram of de Sky Terrace kun je het beste even op deze website kijken.

Symphony of Lights

Een laatste grote tip voor de reisbestemming Hong Kong is de Symphony of Lights. De Symphony of Lights is een lichtshow die elke avond plaats vind in het hartje van Hong Kong. Vanaf de Tsim Sha Tsui Promenade kun je over het water zien hoe de verschillende gebouwen oplichten en een mooie show neerzetten. De Symphony of Lights wordt georganiseerd door de Hong Kong Tourism commissie en duurt ongeveer 14 minuten. Het Guiness Book of Records heeft de lichtshow uitgeroepen tot: World’s Largest Permanent Light and Sound Show. Niet minder dan 44 grote gebouwen “werken” mee aan de Symphony of Light. Meer informatie kun je hier vinden.

 [row][column width=”50%”]Hong Kong Symphony of Light[/column][column width=”50%”]Hong Kong Symphony of Light[/column][/row]De geweldige lichtshow Symphony of Lights

Hong Kong als reisbestemming

Hong Kong is uiteindelijk een reisbestemming die niet heel erg voor de hand ligt maar zeker de moeite waard is. Zoals hierboven te lezen is, zorgen bezienswaardigheden als de Tian Tan Buddha, de Ngong Ping 360 en de Sky Terrace voor enkele dagen vermaak. Dit zijn overigens niet alle toeristische attracties en mocht je een dagje geen cultuur willen snuiven kun je ook nog lekker aan het strand gaan liggen of een middagje gaan shoppen.

Meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden in Hong Kong kan ook gevonden worden op Discoverhongkong.com

Kaart met bezienswaardigheden

Hieronder is nog een kaartje weergegeven met de verschillende bezienswaardigheden in Hong Kong. De nummertjes op het kaartje corresponderen met het volgende lijstje:

1. Tian Tan Buddha
2. Peak Tram
3. Symphony of Light
4. Ngong Ping 360
5. Wisdom Path

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”13″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”128 Peak Rd, The Peak, Hongkong{}number_2.png{}Peak Tram/Tower Hong Kong|Hongkong, 大嶼山昂平昂平路寶蓮寺 (齋堂側) ‎{}number_1.png{}Tian Tan Hong Kong|Hongkong, 星光大道 ‎{}number_3.png{}Symphony of Lights|Ngong Ping 360, Lantau Island, Hongkong{}number_4.png{}Ngong Ping Hong Kong|心經簡林 Hongkong{}number_5.png{}Wisdom Path” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Lichtshow Hong KongSymphony of Lights

Po Lin Klooster Hong KongPo Lin klooster

[row][column width=”50%”]Hong Kong City[/column][column width=”50%”]Tian Tan Buddha Hong Kong[/column][/row]De binnenstad van Hong Kong en nog een foto van de Tian Tan Buddha

Wisdom Path Hong KongEen van de palen van het Wisdom Path

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

1 Comment

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.