Wanneer je mensen naar hun ervaring met bowlen vraagt zullen ze vaak beginnen over een bedrijfsuitje of een verjaardagsfeestje van enkele maanden geleden. Bowlen is leuk voor iedereen en is daarom een populaire activiteit voor een groep mensen met verschillende interesses. Het maakt niet uit hoe oud je bent, wat je geslacht is of waar je vandaan komt: iedereen heeft plezier tijdens het bowlen. Maar ook al klinkt bowlen als een perfecte bezigheid, voor veel jongeren ontbreekt er toch een stukje spanning. Met de familie of het werk is een avondje bowlen prima, maar met vrienden ga je toch liever naar de kroeg.

Partybowlen

De bovenstaande ontwikkeling was ook enkele bowlingbanen opgevallen. Na wat brainstormwerk is het partybowlen ontstaan. Jongeren houden namelijk van spelletjes maar nog veel meer van drankspelletjes. Bij partybowlen speel je gezellig een potje bowling maar heb je ook de mogelijkheid om gratis drankjes te verdienen wanneer je bepaalde prestaties levert. Het bleek een goede zet te zijn want de bowlingbanen zijn in de weekenden weer flink volgelopen. Doordat je als baan tegen andere banen speelt vergroten de spelletjes het groepsgevoel en de spanning op zeer positieve manier. Daarnaast heeft de alcoholische beloning meestal ook nog een (positieve) invloed op de sfeer.

party bowlen berlijn In dit geval krijgt baan 8 een gratis traktatie

Srike Lanes in Berlijn

In het weekend zijn de jongeren de baas in Berlijn dus ook de Berlijnse bowlingbanen doen al lange tijd in overvloed mee aan het partybowlen. Eén van de nieuwste en gaafste plekken om te bowlen in Berlijn is Strike Lanes. Deze bowlingbaan zit op de derde verdieping van het winkelcentrum Alexa en ligt daarmee op loopafstand van station Alexanderplatz. Ik heb het partybowlen al op meerdere plekken mogen proberen maar de spellen in Strike Lanes gaan verder dan de meeste bowlingbanen. Hier is een greep uit de spellen:

Formula 1
Bij elke strike gaat de race-auto van jouw baan een stapje vooruit. Er worden meerdere rondes “gereden” en degene die de meeste rondes wint krijgt gratis shotjes.

Touch Down
Gooi zo snel mogelijk een Strike, Spare, Double Strike en een Splitter. Dit is geen gemakkelijk spel, vooral door de splitter.

Speedy
Er komt op het scherm een opgave te staan en een aantal punten wat daarmee te verdienen is. De opdrachten veranderen steeds dus je moet niet alleen maar strikes kunnen gooien. Er kan ook staan “Spere = + 20 punten”

[row][column width=”50%”]Formul 1 bowlen[/column][column width=”50%”]Bowling Berlijn[/column][/row]partybowling spel Formula 1 en de gratis shotjes in Strike Lanes

Meer dan alleen Bowlen

Naast de sfeerverhogende spellen heeft Strike Lanes ook nog een eigen dansvloer met DJ. Toen ik voor het eerst wilde gaan bowlen in Berlijn, werd me bij Strike Lanes om legitimatie gevraagd. Achteraf bleek dit te zijn omdat veel mensen na een lekker potje bowlen nog een tijdje blijven hangen in Strike Lanes. Op de website staat in het weekend ook geen sluitingstijd aangegeven, dus je kunt blijven hangen zolang je wilt. Naast de dansvloer heeft deze bowlingbaan verschillende zithoeken en meerdere bars. Zoals op de foto’s onder het artikel te zien is, ziet alles er nog erg gelikt uit omdat Strike Lanes nog niet zolang geopend is.

Bowling Dancing BerlinDe DJ en de dansvloer van de Strike Lanes

Praktische informatie

De kosten van een avondje bowlen in Strike Lanes hangen nogal van het moment af. Wanneer je, zoals hierboven beschreven, een avondje wilt partybowlen, kun je voor 28 euro per uur terecht. Je kunt echter ook voor veel minder een balletje gooien, dinsdagmiddag kost het je slechts 12 euro per uur. Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt bepalen wanneer je gaat bowlen in Berlijn.

Adres: Gruner Strasse 20 (3e etage)
Openbaar vervoer: Station Alexanderplatz
Kosten: 12 – 28 euro per uur
Website: www.strikelanes.de

Strike Lanes berlinBar nummer één

Bar Berlin Bowling Strike LanesBar nummer twee in Strike Lanes

Strike Lanes Bar Berlin Bowling Even lekker chillen na een potje bowlen in Berlijn? Ook dat is mogelijk in Strike Lanes

Bowling BerlinDe bowlingbanen van Strike Lanes

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Gruner Strasse 20, Berlin{}1-default.png{}Strike lanes” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.