Berlijn zit vol met leuke plekjes en sfeervolle straten. Toch blijven er enkele gebieden waar je het net even wat beter naar je zin hebt. Dit zijn vaak de gebieden waar je echt Berlijn kunt ervaren en waar de sfeer net even wat beter is. Het gedeelte rondom de Warschauer Brucke is zo’n gedeelte waar iedere bezoeker van Berlijn geweest moet zijn. Hier is ook mijn nieuwste ontdekking te vinden, een bar met de naam Honolulu.

De Warschauer Brucke

Eerder schreef ik al een volledig artikel met daarin de documentaire over de Warschauer Brucke. Deze brug is een bijzondere plek, zelfs voor Berlijn. Op de Warschauer Brucke is in het weekend elke minuut van de dag leven. Het is een heerlijk startpunt voor je weekend want je vind er vele clubs Suicide Circus, Crack Belmer, Rosi’s) en ook een groot aantal gezellige kroegen en bars. Als je toch in deze buurt bent, neem dan eens een kijkje in de Honolulu Bar.

Honolulu Bar Berlin (35)De relaxte banken in de Honolulu Bar

Honolulu Bar

Vanaf de buitenkant ziet de Honolulu Bar er verder niet erg bijzonder uit. Ook al is de locatie erg populair, toch raak je pas onder de indruk van deze bar als je binnen bent. De Honolulu is heerlijk creatief ingericht met bijzondere lampen, relaxte banken en enkele grote schilderijen. Daarbij komt nog een lekker muziekje en het vriendelijke personeel en je hebt een bar in Berlijn waar je regelmatig een drankje kunt gaan doen. Ook kun je op de foto’s zien dat er in de Honolulu voldoende te lezen is, wat soms best grappig kan zijn als je even geen gespreksonderwerp hebt.

Honolulu Bar Berlin (23)Genoeg te lezen in deze Bar in Berlijn

Avondprogramma met muziek

Overdag is de muziek in de Honolulu al extreem goed te noemen maar aan het einde van de middag zijn er ook vaak optredens van DJs of andere muzikanten. De strengheid van het deurbeleid neemt hiermee meteen wat toe, maar zolang je niet met een al te grote groep komt, kom je over het algemeen nog wel binnen. De Honolulu bar is een perfecte plek om in de goede stemming te komen om te gaan stappen in Berlijn.

[row][column width=”50%”]Honolulu Bar Berlin (9)[/column][column width=”50%”]Honolulu Bar Berlin (13)[/column][/row]Er hangt een heerlijke sfeer in de Honolulu

Zelfgemaakte brownies, taart en warme broodjes

Naast een drankje in de avonduren kun je in de Honolulu Bar ook heerlijk lunchen. Warme broodjes, smoothies, zelfgemaakte brownies en gezonde salade zijn slechts een deel van het aanbod in deze bar. Ook is er een uitgebreide kaart met warme dranken, cocktails, wijn en milkshakes. De meeste lekkernijen kun je zelf uitkiezen in de vitrine aan de voorkant van de bar in Honolulu.

[row][column width=”50%”]Honolulu Bar Berlin Menu[/column][column width=”50%”]Bar BerlinHonolulu [/column][/row]De kaart en vitrine in de Honolulu Berlin

De Honolulu bar is overigens een onderdeel van het Michelberger Hotel. Als je dus lekker dichtbij de Honolulu Bar wakker wilt worden kun je er eventueel voor kiezen om in dit hotel te overnachten.

Praktische Informatie

Zoals hierboven al genoemd is de Honolulu Bar gelegen aan de Warschauer Brucke. Je moet niet in de richting van de clubs en de Kaisers lopen maar juist richting de Eastside-Gallery. Aan de rechterkant zie je dan het Michelberger Hotel en daarbij ook meteen de Honolulu Bar. Het adres is Warschauer Str. 39/40 en de bar is eigenlijk altijd geopend dus ga gewoon eens een kijkje nemen.

Hieronder zijn nog enkele extra foto’s van de Honolulu Bar in Berlijn te vinden.

Honolulu Bar Berlin (32)Versieren met boeken: Dat kan alleen in Berlijn

Honolulu Bar Berlin (17)De creatieve lampen in de Honolulu

Honolulu Bar Berlin (21)Dit is het eerste wat je ziet als binnenkomt in deze bar

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.