Berlijn is niet bepaald een kustplaats maar met de vele strandbarren, beachvolleybalvelden en de Spree zijn er gelukkig genoeg alternatieven in de binnenstad te vinden. Daarnaast zijn er ook verschillende meren rondom Berlijn waar je, behalve dat er geen zout water te vinden is, echt het gevoel kunt hebben dat je aan de zee bent.

Strandbad Wannsee Berlin

De Wannsee

Wanneer je een meer in Berlijn wilt bezoeken zijn er verschillende opties: De Müggelsee, Pötzensee, Sacrower See enTegeler See zijn allemaal de moeite waard maar mijn favoriet is toch wel de Wannsee. De Wannsee ligt in het zuidwesten van Berlijn en is vooral erg makkelijk met de trein te bereiken (directe lijn). Daarnaast is het water schoon en van heerlijke temperatuur. Ook kun je ervoor kiezen om naar Strandbad Wannsee te gaan wat enkele voordelen met zich meebrengt.

Strandbad Wannsee BerlinDe ingang van Strandbad Wannsee

Strandbad Wannsee

Strandbad Wannsee is het grootste badstrand van Europa wat niet aan de zee ligt. Het strandbad bevindt zich midden in de natuur en bestaat al meer dan 100 jaar. Het wateroppervlak is 130.000 m² en het strand bestaat uit een breed gebied van 1200 meter lang en 50-80 meter breed. Een groot voordeel van Strandbad Wannsee is ook dat alles goed geregeld is: Je hebt douches, omkleedruimtes en kunt genieten van verschillende soorten eten (pizza, vis, patat, etc.). Ook is er eerste-hulp aanwezig en lopen er standwachten rond.

[row][one-third]Strandbad Wannsee Berlin[/one-third][one-third]Strandbad Wannsee Berlin[/one-third][one-third]Strandbad Wannsee Berlin[/one-third][/row]Strandbad Wannsee is goed georganiseerd

Praktische Informatie

Strandbad Wannsee ligt ongeveer 20-25 kilometer ten zuidwesten van Berlijn. Dit lijkt misschien wat ver voor een middagje strand, maar aangezien de S-Bahn direct vanaf de grote stations in Berlijn (Alexanderplatz, Ostkreuz, Friedrichstraße) naar station Wannsee rijdt, valt dit enorm mee. In ongeveer 45 minuten lig je lekker aan het strand en tijdens de treinreis zie je ook nog eens wat anders dan de binnenstad van Berlijn. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen voor wanneer je met de auto wilt komen maar persoonlijk zou ik voor de trein kiezen als je Strandbad Wannsee in Berlijn wilt bezoeken.

Strandbad Wannsee BerlinOok strandstoeltjes kunnen gehuurd worden bij Strandbad Wannsee

Verder kost de entree 5,50€ en met korting 3,50€. Met een Nederlandse studentenkaart is het besparen van 2€ in principe niet ingewikkeld. Strandbad Wannsee is in de weekenden in de zomer van 08.00 tot 21.00 geopend maar de openingstijden verschillen per seizoen en dag. Bekijk hier meer informatie over openingstijden.

Strandbad Wannsee Berlin

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.