Berlijn is een mooie stad met veel geschiedenis en mooie bezienswaardigheden. Toch gaat er niets boven een weekendje met vrienden naar Berlijn om hoofdzakelijk in leuke bars, donkere clubs en open-airs rond te hangen. In deze gevallen wil je waarschijnlijk niet teveel geld uitgeven aan accomodatie.

Combinatie Bar + Hostel

Wanneer de introductie hierboven beschrijft wat jij van plan bent te gaan doen in Berlijn, is een hostel met een leuke bar een perfecte keuze. In Berlijn kun je al voor 10-15€ per nacht in een hostel slapen en de hostels hebben regelmatig een eigen bar die de moeite waard is. In deze hostels ontmoet je veel leuke mensen van over de hele wereld en je kunt er goedkoop drankjes bestellen. Dit is ook het geval bij de combinatie van de Belushi’s Bar en het St. Christopher’s Inn Hostel.

Belushi's Bar BerlinOp zaterdagmiddag kan het in de Belushi’s bar gezellig vol zijn

Backpackers-Bar Belushi’s

Zelfs voor de inwoners van Berlijn is de Belushi’s bar een heerlijke locatie om een biertje te drinken. De Belushi’s is gevestigd in de buurt van Rosa Luxemburg-Platz en heeft daarom een prima locatie. Doordat deze bar in Berlijn onder het Christopher’s Inn Hostel zit, hangt er een relaxte backpacker sfeer en zijn er altijd voldoende aanbiedingen op het gebied van eten & drinken te vinden.

Burger, Bier en Shots

Eigenlijk is het onzin om de Belushi’s Bar te bezoeken zonder zonder gebruik te maken van de vele mooie aanbiedingen. Er zijn dagelijkse Happy-Hours, gratis shotjes. Naast de gunstige bdrankjes zijn er ook heerlijke hamburgers te verkrijgen. Voor slechts 6 euro heb je een grote burger met een kleine salade en krokante frietjes. Daarnaast nog twee flesjes Carlsberg voor 3,50€ en je hoeft pas weer op te staan als je zin krijgt om naar een Berlijnse club te gaan.

Hieronder zijn enkele van de aanbiedingen in de Belushi’s bar te vinden:

  • Dagelijks tussen 17.00 en 22.00: 2 Carlsberg halen en 1 betalen
  • Maandag tot Vrijdag tussen 12.00 en 17.00: Bier en Burger voor 6 Euro
  • Dagelijks tussen 17.00 en 21.00: 3 Jagerboms voor 5,50€
  • Dagelijks tussen 17.00 en 21.00: 2 Mixjes voor de prijs van 1
  • Speciale korting voor gasten van St. Christopher’s Inn

[row][one-third]174385-Belushis-Berlin-Jager-Bomb-update[/one-third][one-third]Belushis_Berlin_2_for_11[/one-third][one-third]Belushis_Berlin_Beer_and_Burger[/one-third][/row]Drie verschillen aanbiedingen in de Belushi’s bar Berlijn

Sport en live-optredens

Lekkere versnaperingen en goedkope drankjes zijn natuurlijk top maar er moet ook nog wel wat te doen zijn in een bar. Dat is bij Belushi’s ook geen probleem. Vooral voor sportliefhebbers is er voldoende te beleven: Er zijn minimaal 10 schermen waar verschillende sporten worden uitgezonden. Wat nog veel leuker is, zijn de live-optredens die in de weekenden in deze bar te vinden zijn. Bandjes, DJs of artiesten die bekende covers spelen. Het resultaat is een gezellige sfeer met een multicultureel backpacker publiek en enkele Berliners.

Bar Belushi's Berlin MitteEr zijn voldoende Tv-schermen in Belushi’s

St. Christopher’s Inn Hostel

Boven de Belushi’s Bar op de bovenverdieping van het gebouw in Berlijn-Mitte zit het St. Christopher’ Inn Hostel. Dit “award-winning” hostel heeft een fijne locatie, vriendelijk personeel en krijgt hoofdzakelijk goede reviews. St. Christopher’s Inn heeft 160 bedden en ook enkele appartementjes te huur (voor 2 of 4 personen). De Lounge Area heeft een Biljart-tafel en voldoende ruimte om gebruik te maken van het gratis wifi.

Hostel Berlin St. Christopher's InnDe Lounge Area van het St. Christopher’s Inn Hostel (boven)

Vanaf 12 Euro per nacht

De bedden in St. Christopher’s Inn zijn te gebruiken vanaf 12 euro per nacht en de prijs van een appartementje met eigen keuken en badkamer is op aanvraag te verkrijgen. Naast gratis voordelen als ontbijt, bed-linnen en georganiseerde wandeltochten is het grootste voordeel misschien nog wel dat het St. Christopher’s Inn hostel direct boven de beruchte Belushi’s bar gevestigd is.

IMG_9136Aan de bar wordt (onder andere) Carlsberg geschonken

Praktische informatie op een rijtje

Wanneer je in Berlijn wilt verblijven en ook van gezelligheid en stappen houdt, is de combinatie van Christophers Inn en de Belushi’s Bar zeker het overwegen waard. Hieronder is de praktische informatie over deze locatie terug te vinden.

Naam: De Belushi’s Bar en het St. Christopher’s Inn Hostel
Adres: Rosa-Luxemburg-Strasse 39-41
Openbaar vervoer: U2 naar Rosa Luxemburg Strasse
Entree: Gratis in de Bar, 12 Euro per nacht Hostel
Website: www.belushis.com en www.st-christophers.co.uk

IMG_9117De combinatie van Hostel + Bar & Food

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.