Berlijn is een drukke stad. Met 3,5 miljoen inwoners plus toeristen, kan het soms best wel druk en chaotisch zijn. Daarom kan het heerlijk zijn om je af en toe even terug te trekken en te genieten van een dagje wellness in Berlijn. Een heerlijke spa met meerdere sauna’s of zelfs een lekkere massage. Iedereen moet af en toe even stoom uitblazen.

In dit artikel hebben we de vijf beste spa’s met sauna in Berlijn op een rijtje gezet.

Spa met sauna in Berlijn

De verschillende spa’s in Berlijn verschillen nogal in prijs, aanbod, grootte en sfeer. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij je voorkeuren past. Sommige mensen willen gewoon een uurtje genieten van een sauna en anderen willen een hele dag doorbrengen in een wellness resort. In dit artikel proberen we de keuze een beetje makkelijker te maken: We vergelijken de beste plekken voor wellness in Berlijn. Je kunt op basis van informatie, foto’s en tips beslissen waar je heen wilt gaan.


1. Vabali Spa – Berlin Mitte

We hebben de verschillende wellness resorts in Berlijn allemaal zelf gezoch en onze absolute favoriet is Vabali. Dit resort heeft gewoon het meest te bieden en zorgt ook voor een geweldige atmosfeer. Een voordeel kan ook zijn dat deze spa in Berlijn-Mitte, niet ver van station Hauptbahnhof, ligt. Het is dus erg makkelijk om een bezoekje aan Vabali te combineren met je terugreis naar Nederland.

Vabali Berlijn - Buitenbereik
Vabali Berlijn – Buitenbereik

Ontspannen in 10 verschillende sauna’s

Vabali is een perfecte plek om te ontspannen omdat je kunt kiezen uit heel veel verschillende sauna’s en stoombaden. Zo kun je in de kruiden-sauna, russische sauna, sauna’s met verschillende temperaturen en ook sauna’s alleen voor vrouwen. Vergeleken met enkele andere plekken voor wellness in Berlijn, is Vabali ook een stuk groter: Je hebt een heel grote tuin, een terras direct aan het water en twee verdiepingen met ontspanningsruimtes.

Ontspannen in een Spa in Berlijn
Ontspannen in een Spa in Berlijn

Open tot middernacht

Ook qua openingstijden ben je bij Vabali aan het goede adres: Omdat deze spa in Berlijn open is tot middernacht kun je overdag genieten van de verschillende bezienswaardigheden in Berlijn en s’avonds lekker ontspannen. Als je wat minder tijd hebt, kun je ook een ticket voor 2 uur kopen. De kosten kunnen gevonden worden op de website van dit wellness resort.

Naam: Vabali
Adres: Seydlitzstraße 6
Prijs: 23,50€ – 45,50€
Dresscode: Naakt (met handdoek, badjas)
Restaurant: Ja met een volledig menu
Fitness: Nee
Zwembad: Ja binnen en buiten
Sauna: 10
Massage: Ja (tegen extra kosten)
Website: www.vabali.de

 


Hoe moet ik me gedragen in een spa – De standaard regels

Voor sommige mensen is het misschien de eerste keer dat je een spa bezoekt. Anderen zijn misschien de regels in Nederland gewend omdat ze nog nooit in een wellness resort in Berlijn zijn geweest. Om ervoor te zorgen dat je echt kunt ontspannen, hebben we de meest voorkomende huisregels van kuuroorden in Berlijn op een rijtje gezet:

  • Stilte: Mensen bezoeken dagspa’s om te ontspannen, dus vermijd luide gesprekken of telefoontjes.
  • Hygiëne: In de sauna moet u op een handdoek zitten en zweten op het oppervlak voorkomen
  • Eten en drinken: In de meeste day spa’s is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen
  • Foto’s: Logisch genoeg is het niet toegestaan om foto’s te maken in de spa of sauna in Berlijn
  • Alcohol: In de dagspa mag niet gedronken worden: je bent tenslotte niet in een techno club.

2. Liquidrom – Berlin Mitte

Een tweede plek om lekker te ontspannen in het midden van Berlijn is Liquidrom. Omdat deze spa op loopafstand van Potsdamer Platz gevestigd is, kan je hem ook heel goed combineren met een een dagje sightseeing . Het Liquidrom heeft 4 verschillende sauna’s, meerdere zwembaden, stoombaden en ook voldoende zwembaden. Naast al dit hebben ze ook een buitenbereik en een bar waar je lekkkere drankjes en voldoende eten kunt bestellen.

Liquidrom Berlin Spa
Liquidrom Berlin Spa

Muziek en live-optredens

Het grote hoogtepunt van het Liquidrom is de zogenoemde musical pool, waar de bezoekers met behulp van muziek en lichtshows worden vermaakt. Het is heerlijk om hier lekker rond te drijven en te genieten van de speciale sfeer. Eerder hadden we het trouwens over het thema “naakt in een spa”: In deze musical pool is het verplicht om badkleding te dragen. In de rest van de baden van het Liquidrom mag je zelf kiezen.

Naam: Liquidrom Berlin
Adres: Möckernstraße 10
Prijs: 20€ – 27,50€
Dresscode: Mag zowel naakt als met badkleding
Restaurant: Bar en restaurant
Fitness: Nee
Zwembad: Ja
Sauna: Enkele (4)
Massage: Ja (tegen extra kosten)
Website: www.liquidrom-berlin.de


De Liquidrom spa ligt vlakbij Potsdamer Platz en is daardoor goed te combineren met een bezoek aan het casino of een kerstmarkt in de winter.

 


3. Meridian Spa – Spandau Arcaden

Al ligt de Meridian Spa een beetje verder uit het centrum van Berlijn, toch kan het zeker de moeite zijn naar dit wellness-resort te gaan. De spa heeft een grote pool die binnen begint en dan naar buiten gaat. Je hoeft het water dus niet te verlaten om van binnen naar buiten te zwemmen. Er zijn ook voldoende fijne stoelen waarop je buiten in het zonnetje kan liggen maar ook binnen kun je terecht voor ontspanningsruimtes. Verder heeft de Meridian Spa ook een bar/restaurant in de aanbieding.

Wellness Berlijn - Meridian Spa Spandau
Wellness Berlijn – Meridian Spa Spandau

Wellness in Berlijn met veel mogelijkheden

Naast het grote zwembad, kun je binnen terecht voor verschillende sauna’s, stoombaden, solariums en tegen betaling kun je ook genieten van een lekker massage. Een bijkomend voordeel is ook dat je gebruik mag maken van de fitness-ruimte. Je kunt je dus eerst in het zweet werken en daarna lekker ontspannen in een sauna of het zwembad. Je mag bij de Meridian Spa overigens zelf bepalen of je badkleding wilt dragen of niet.

Lekker ontspannen in Berlijn
Lekker ontspannen in Berlijn

Niet verplicht naakt

Een dagje in de Meridian Spa begint kan al vanaf 35€. Je kunt verschillende extra services erbij boeken om ervoor te zorgen dat jouw bezoek geslaagd zal zijn. Het is voor sommige misschien ook fijn om te weten dat je niet verplicht bent om naakt te zijn in deze wellness resort in Berlijn. De Meridian Spa is overigens in Spandau gelegen, daarom kun je een bezoek makkelijk combineren met een shoppen in de Spandau Outlet.

Naam: Meridian Spa
Adres: In de Spandau Arcade
Prijs: 35-45€
Dresscode: Zowel met als zonder badkleding toegestaan
Restaurant: Ja
Fitness: Gratis
Massage: Ja (tegen extra kosten)
Zwembad: Ja binnen en buiten
Sauna: 10
Website: www.meridianspa.de


 

4. Heaven Spa – Wellness Hotel in Berlin Mitte

Het wellness-resort in Berlijn met de meest centrale locatie is waarschijnlijk de Heaven Spa van het Radisson Blu Hotel. Deze spa kun je direct bij de Berliner Dom vinden, wat dus ook op loopafstand van Alexanderplatz en winkelcentrum Alexa is. De Heaven Spa is meerdere keren gekozen voor de World’s Luxury Spa Award dus dit zegt wel wat over de kwaliteit van deze dag-spa in Berlijn.

Het zwembad van de Heaven Spa
Het zwembad van de Heaven Spa

Pool met 28-graden warm water

Eén van de meest aangename plekjes in de Heaven Spa is het zwembad met een water-temperatuur van maar liefst 28 graden. Hierin kan je heerlijk ronddobberen en genieten van je welverdiende rust. Naast het zwembad is er een Finse sauna en een stoombad te vinden en je kunt ook uit verschillende soorten massages kiezen.

De Fitness-ruimte
De Fitness-ruimte

Goedkoper dan de meesta spa’s in Berlijn

Een dag in de Heaven Spa kost 15-25 Euro en daarmee is het één van de goedkopere wellness resorts in deze lijst. In tegenstelling tot enkele andere spa’s in Berlijn, ben je hier ook als groep welkom: Er zijn namelijk groeps-tickets te krijgen op de website. Omdat de Heaven Spa deel van het Radisson Blu Hotel is, kun je er na afloop van een ontspannen middag ook voor kiezen nog langer in Berlijn te verblijven.

Naam: Heaven Spa
Adres: Karl-Liebknecht-Straße 3
Prijs: 15-25€
Dresscode: Naakt in de Whirlpool en Sauna
Fitness: Ja
Pool: Ja
Sauna: Ja
Massage: Ja (extra kosten)
Website: www.berlin.heavenspa.de

 


5. Vienna House Andel’s Berlin – Wellness Hotel in Lichtenberg

Lichtenberg is misschien een deel van Berlijn waar je niet zo vaak over hoort maar eigenlijk grenst het direct aan Friedrichshain en is daardoor ook niet moeilijk te bereiken. Het Vienna House Andel’s Berlin ligt op loopafstand van station Landsberger Allee en in dit hotel kun je ook van een spa-bereik genieten. Dit bereik heet SpaSphere en geeft je de mogelijkheid even weg te dromen in de drukte van de stad. Meestal worden de sauna’s en whirlpools door gasten gebruikt, maar je kunt ook dagtickets kopen als je niet in het hotel verblijft.

Massage in Andel's Hotel
Massage in Andel’s Hotel

Rustige wellness resort in Berlijn

De spa van het Vienna House Andel’s Berlin biedt een lekkere warme whirlpool, drie sauna’s (bio, classic en Fins) en een relax-ruimte binnen en buiten aan. Verder kan ik uit eigen ervaring spreken dat de massages hier enorm goed zijn en door professionals verzorgd worden. De SpaSphere van het Hotel Vienna House is een stukje kleiner (550 m2) als de andere wellness-resorts in deze lijst maar een groot voordeel is dat je vaak echt tot rust kunt komen. Wij waren op een zaterdagmiddag aanwezig en waren bijna de enige gasten.

Andels Hotel Skybar
Andels Hotel Skybar

Geniet van een drankje in de Skybar

Als je dan toch de weg naar de Vienna House gevonden hebt, zou ik je aan willen raden om een kijkje te gaan nemen in de Skybar. Dit is een bekende bar in Berlijn omdat het gelegen is op de 14e verdieping van het hotel. Je kunt hier dus hele mooie plaatjes schieten met op de achtergrond de Fernsehturm. De prijzen in de Skybar zijn eigenlijk heel redelijk en het personeel is heel erg vriendelijk. Daarom is het zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen, met of zonder combinatie met de spa.

Naam: Vienna House Andel’s Berlin
Adres: Landsberger Allee 106
Prijs: Alleen voor gasten
Dresscode: Naakt in de Whirlpool en Sauna
Leeftijd: 16+
Fitness: Ja
Pool: Nee
Sauna: Ja
Massage: Ja (extra kosten)


Veelgestelde vragen

Als de informatie in dit artikel nog niet al je vragen heeft beantwoord, hopen we dat de volgende veelgestelde vragen je kunnen helpen.

Moet ik naakt zijn in de wellness resorts in Berlijn?

Nee, niet in alle wellness-resorts in Berlijn hoef je persé naakt te zijn. Vaak verschillen de regels per deel van het resort maar om het makkelijk te maken hebben we onder elke dag-spa in dit artikel geschreven of je naakt moet zijn of niet

Moet ik naakt zijn in Vabali in Berlijn?

Vabali is een van die wellness resorts waar verwacht wordt dat je in de sauna en zwembaden naakt bent.Uiteraard mag je je bedekken met een handdoek als je ergens gaat zitten of je beweegt tussen de sauna’s.

Hoe kan ik geld sparen in een wellness in Berlijn?

Neem van thuis een badjas, slippers en een handdoek mee. Het bespaart je het geld om ze te huren. Daarnaast verschillen de spa’s in Berlijn nogal in prijs dus je kunt er één uitkiezen die betaalbaar is.

Wellness in Berlijn samengevat

Zoals je merkt is er voldoende keus als je op zoek bent naar een wellness-resort in Berlijn. Aan het einde komt het erop neer waar je naar op zoek bent. Enkele spa’s hebben een scherpe prijs maar zijn ook wat kleiner. Andere Spa’s zijn zo groot dat je er zeker een hele dag plezier zult hebben. Over het algemeen zou ik ook vooral de prijzen van de massages op de websites nog even met elkaar vergelijken, die kunnen best nog wat verschillen. Als jij zelf nog een ervaring hebt met een fijne spa in Berlijn, laat het ons dan even weten!

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.