Een groot gedeelte van de attracties en bezienswaardigheden in Berlijn zijn bij het grote publiek al bekend. Toch stoten ook de mensen die hier al een langere tijd wonen nog regelmatig op unieke plekjes waar relatief weinig toeristen te vinden zijn. Vandaag gaat het om één van deze plekken: De Don Xuan Markt.

Don Xuan markt

Voor Nederlanders is de Don Xuan markt het best te beschrijven als een scheiding tussen een gigantische Asiamarkt en een goed georganiseerde zwarte markt. De gigantische hallen in Lichtenberg zijn opgericht door Nguyen van Hien omdat hij een gat in de markt voor de vele Vietnamese handelaren die hun goederen wilden aanprijzen voor een scherpe prijs. Tegenwoordig komen er dagelijks enorm veel Duitsers en ook wat toeristen op de Don Xuan markthallen in Berlijn af.

Don Xuan CenterDe ingang van het Don Xuan Center (© dongxuan-berlin.de)

Van Asiatisch eten tot speelgoed

Zoals gezegd heeft de Don Xuan markt vooral wat weg van een grote Asiamarkt. Er zijn meerdere gigantische hallen met Asiatisch eten maar ook een groot aantal winkeltjes met speelgoed, sieraden, kleding of electronica. Eigenlijk kun je in deze Asiamarkt in Berlijn bijna alles vinden maar dan vooral bijzondere producten die je nergens anders kunt kopen. Bij dit laatste kun je denken aan dingen als gevechtzwaarden, porselein, chinees speelgoed en bijzondere Asiatische lekkernijen.

[row][one-third]Don Xuan Center Berlin[/one-third][one-third]AsiaMarkt[/one-third][one-third]AsiaMarkt[/one-third][/row]Enkele voorbeelden van de bijzondere producten in Don Xuan (© Berlin-enjoy.com)

Dagje shoppen of groot inkopen

Aangezien de Don Xuan markt niet echt in het centrum van Berlijn ligt moet je er wel echt een middagtripje van maken om de markthallen te bezoeken. Toch is het, zeker als je naar iets bijzonders op zoek bent, de moeite waard om hier met een groepje vrienden heen te gaan. Het is gewoon heel anders als de andere winkels in Berlijn en de moeite waard om een keer gezien te hebben. Ook als je producten in grote getalen wilt kopen ben je bij Don Xuan aan het goede adres.

Asiamarkt productsEen grote Asiamarkt binnen in de Don Xuan Center (© Berlin-enjoy.com)

Praktische Informatie

De Asiamarkt is gratis en er zijn voldoende parkeerplekken voor wanneer je met de auto wilt komen. Indien dat niet het geval is, kun je met de Straßenbahn reizen tot station Herzbergstraße. De markt zelf ligt op de gelijknamige straat op nummer 128. Hieronder kun je een afbeelding zien van de ingang. De Don Xuan markt is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 en Dinsdag de gehele dag gesloten.

Voor meer informatie over de Don Xuan markt, kun je een kijkje nemen op hun website Don Xuan.

Don Xuan CenterEen van de grote hallen van de Asiamarkt (© Berlin-enjoy.com)

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.