Berlijn heeft enorm veel bijzondere activiteiten en wilde feestjes te bieden maar gelukkig heeft de stad ook een prachtige geschiedenis en genoeg culturele activiteiten in de aanbieding. Wanneer je een weekendje in Berlijn bent en de meeste toeristische attracties al hebt bekeken kan het de moeite waard zijn om een foto-tentoonstelling te gaan bekijken. Er zijn in Berlijn vele foto-tentoonstellingen maar één van de beste vinden wij toch wel C/O Berlin.

C/O Berlin

In het jaar 2000 zetten drie vrienden (fotograaf Stephan Erfurt, designer Marc Naroska en architect Ingo Pott) een tentoonstelling op onder de naam „Magnum° Betrachtungen über die Welt“. Ondanks de lage verwachtingen kwamen op de tentoonstelling 30.000 bezoekers af en daarom werd het concept doorgezet onder de naam C/O Berlin. In de tussentijd heeft het C/O Berlin in drie verschillende locaties gezeten maar zit al sinds 2014 in het Amerika Haus in Charlottenburg. Hier is genoeg plek voor prachtige foto-tentoonstellingen aangezien er 2200 m2 ruimte is. Er is ook een kleine boekwinkel in het ontvangstbereik van C/O Berlin, hier kun je erg veel mooie boeken over Berlijn en kunst kopen.

C/O Berlin Entree boeken (© Enjoy-Berlin.nl)
C/O Berlin Entree boeken (© Enjoy-Berlin.nl)

Het Amerika Haus

Zoals geschreven zit het C/O Berlin in het Amerika Haus in het westen van Berlijn. De naam van het Amerika Haus komt van de periode na de oorlog waarin Amerika dit gebouw gebruikte als cultuur en informatiecentrum. Het is gelegen in de Hardenbergstraße, op enkele minuten wandelen van station Zoologischer Garten. In het Amerika Haus zit ook een café, dus je kunt voor of na de tentoonstelling genieten van een lekker bakje koffie en een stukje taart. Naast foto-tentoonstellingen worden er in het Amerika Haus ook workshops, seminars, rondleidingen en andere activiteiten georganiseerd.

CO Berlin Anton Corbijn
De ingang van het Amerika Haus (C/O Berlin)

[AdSense-A]

Praktische informatie

Zoals geschreven is C/O Berlin het makkelijskt te bereiken vanaf station Zoologischer Garten. De foto-tentoonstellingen zijn erg makkelijk te vinden: Wanneer je bij Zoologischer Garten uitstapt moet je op zoek naar een supermarkt met de naam “Ullrich”, die gevestigd is onder een brug waarover de treinen rijden. Direct naast de supermarkt, in westelijke richting ligt de Hardenbergstraße en meteen aan het begin vind je het Amerika Haus. De entree voor foto-tentoonstellingen is eigenlijk altijd 10 Euro en met een studentenpas betaal je slechts 6 Euro entree. Op de website van C/O Berlin kun je meer informatie vinden over de tentoonstellingen.

Hieronder de informatie nog even op een rijtje:

Naam: C/O Berlin
Locatie: Amerika Haus
Adres: Hardenbergstraße 22
Kosten: 10 Euro

Meestal is het lekker rustig in C/O Berlin (© Enjoy-Berlin.nl)
Meestal is het lekker rustig in C/O Berlin (© Enjoy-Berlin.nl)

De foto-tentoonstellingen

C/O Berlin zet hier meerdere keren per jaar uiteenlopende tentoonstellingen op die meestal erg de moeite waard zijn. Wij bezoeken eigenlijk bijna alle foto-tentoonstellingen en zetten daarom ook een klein verslagje in dit blogartikel. Je kunt naar beneden scrollen de verschillende foto’s en verslagen bekijken of op één van de volgende links klikken:

Oktober 2017 – Danny Lyon

Ik moet eerlijk toegeven dat ik tot nu toe nog niet van Danny Lyon gehoord had. In de Hardenbergstraße zie je altijd enkele foto’s van de actuele foto-tentoonstelling in C/O Berlin op de straat staan en die spraken me enorm aan. Danny Lyon is geboren in Amerika maar een zoon van een Joodse immigrant. Hij werd in de jaren 60 vooral populair door zijn foto’s van de protesten van afro-amerikanen tegen het rassisme. Hij was langere tijd de fotograaf van een protestorganisatie en fotografeerde later het leven in de gevangenis in Texas en volgde een motor-gang in Chicago. Deze foto-tentoonstelling laat enkele van de beste foto’s van zijn 50-jarige loopbaan zien. Een echte aanrader als je van foto-tentoonstellingen houdt en in Berlijn bent! Deze foto-tentoonstelling in C/O Berlin zal nog tot 3 December beschikbaar zijn.

Danny Lyon C/O Berlin (© Enjoy-Berlin.nl)
Danny Lyon C/O Berlin (© Enjoy-Berlin.nl)
Motorrijder by Danny Lyon (© Enjoy-Berlin.nl)
Motorrijder by Danny Lyon (© Enjoy-Berlin.nl)
Meer foto's van Danny Lyon (© Enjoy-Berlin.nl)
Meer foto’s van Danny Lyon (© Enjoy-Berlin.nl)

[AdSense-A]

Januari 2016 – Anton Corbijn

Aan het einde van 2015 was er een tentoonstelling van onze eigen Anton Corbijn te vinden in C/O Berlin in het Amerika Haus. De tentoonstelling bestond uit foto’s van uiteenlopende artiesten en bekendheden. Anton Corbijn is altijd erg geinteresseerd geweest in muziek dus wanneer je van artiesten als Miles Davis, Kurt Cobain, Mick Jagger en Bon Jovi houdt, ben je bij deze tentoonstelling aan het goede adres. Hieronder zijn enkele foto’s te vinden van deze tentoonstelling in Berlijn. De tentoonstelling vond in het C/O Berlin plaats tot Januari 2016.

CO Berlin Anton Corbijn Miles Davis (© Enjoy-Berlin.nl)
CO Berlin Anton Corbijn Miles Davis (© Enjoy-Berlin.nl)
CO Berlin Anton Corbijn inside
De tentoonstelling van Anton Corbijn in C/O Berlin
CO Berlin Anton Corbijn images
Nog meer fotos van Anton Corbijn
CO Berlin Anton Corbijn 1234
Anton Corbijn 1234
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

2 Comments

  1. Leuk stukje! Gaaf is de tentoonstelling van Corbijn he? Ik ben dol op de C/O! Alle tentoonstellingen zijn eigenlijk wel de moeite waard.

    • Enjoy-Berlin Reply

      Bedankt Marjolein! Het Amerikahaus zit bij mijn werk om de hoek dus ik ga ook naar bijna elke voorstelling daar. Vond Anton Corbijn ook één van de tofste tot nu toe!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.