Op het gebied van voetbal is Berlijn niet zo goed vertegenwoordigd als vele andere hoofdsteden in Europa. In verhouding met clubs als PSG, FC Barcelona en AC Milaan heeft het Berlijnse Hertha BSC nog niet echt veel grote titels gehaald. Als je een keer een stadion in Berlijn wilt bezoeken zijn er echter genoeg alternatieven. Zo kun je de Mercedes Benz Arena bezoeken waar regelmatig concerten en sportwedstrijden georganiseerd worden.

De sfeer in een arena

Over het algemeen kiest een groot deel van de clubsupporters er voor om een basketbalwedstrijd thuis op de bank te kijken. Je bespaart wat centjes, hoeft de deur niet uit en ziet de wedstrijd vanuit een prima camera-positie op je gigantische breedbeeld. Dit kan ik in principe best begrijpen maar aan de atmosfeer in een stadion als de Mercedes Benz Arena in Berlijn kan uiteindelijk geen breedbeeld tippen. Wanneer duizenden mensen samen klappen, schreeuwen en juichen ben je blij dat je van de bank afgekomen bent.

Mercedes Benz Arena Berlin
Mercedes Benz Arena Berlin (albaberlin.de)

De Mercedes Benz Arena in Berlijn

Berlijn heeft in principe twee echt grote stadions. Naast het beroemde Olympia-stadion waar Herha BSC speelt was de O2-Arena sinds September 2008 ook beschikbaar voor sportliefhebbers. De naam van dit grote stadion is sinds vorig jaar veranderd in Mercedes Benz Arena maar het stadion zelf is niet veranderd. Tijdens een basketbalwedstrijd heeft deze Arena plaats voor 14.500 supporters en je kunt hem met de benenwagen bereiken vanaf station Ostbahnhof. Naast basketbal en concerten wordt er in de Mercedes Benz Arena ook regelmatig een ijshockeywedstrijd georganiseerd. De sfeer is geweldig goed en de akoestiek zorgt ervoor dat de spelers weten waarvoor ze spelen.

ALBA Berlin

Op het gebied van basketbal is Berlijn een stuk beter vertegenwoordigd als bij voetbal: Het team van ALBA Berlin speelt al vele jaren mee in de Beko BBL (Duitse Basketballiga) en heeft ook veel nationale en internationale titels weten te winnen. Fijn is ook dat de prijzen voor Basketbal erg meevallen, vanaf ongeveer 15 Euro kun je al bij een wedstrijd van ALBA Berlin aanwezig zijn. Aangezien er bij Basketbal zoveel punten gemaakt worden is het echt een hele leuke sport om een keer in een stadion als de Mercedes Benz Arena te gaan bekijken.

Alba Berlin Mercedes Benz Arena
Alba Berlin Mercedes Benz Arena

Eisbären Berlin

Naast basketbal kun je in de Mercedes Benz Arena ook ijshockey aanschouwen. De Eisbären Berlin spelen hier regelmatig tegen andere Duitse clubs en ook hier is het spektakel groot. Persoonlijk vind ik ijshockey wat moeilijker te volgen maar de sfeer in het stadion is er niet minder op. De tickets zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 18 Euro.

Concerten

Naast verschillende sporten heeft de Mercedes Benz Arena ook regelmatig grote artiesten in de aanbieding. In de laatste jaren zijn er in dit stadion in Berlijn concerten van U2, Joe Cocker, Prince, Sting en vele andere grote namen georganiseerd. Aangezien het een erg groot stadion is moet je er wel op letten dat je enigszins goede kaarten krijgt. Als je namelijk in de bovenste ring zit kan het zijn dat je slechts een heel klein mensje op het podium ziet staan.

Ralp Larmann Berlin Mercedes Benz Arena
Ralp Larmann Berlin (mercedes-benz-arena-berlin.de)
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.