Wanneer een grote rivier door een stad loopt, biedt dit voor toeristen en inwoners meestal veel voordelen. Het is voor Berlijn dan ook een groot geluk dat de rivier de Spree dwars door de stad stroomt. In de zomer zijn barretjes langs de waterkant (bv. Oststrand) enorm aantrekkelijk en je kunt in Berlijn ook voordelig een boottocht maken of zelfs een eigen bootje huren. Een ander voordeel van de Spree zijn de verschillende bruggen die in een stad te zien zijn. De bekendste brug in Berlijn is waarschijnlijk de Warschauer Brücke.

Het bruisende stadsdeel Friedrichshain

Vooral in het weekend is de Warschauer Brücke een erg levendige bedoeling. Vanuit heel Berlijn komen jongeren naar het bruisende stadsdeel Friedrichshain om te feesten of gezellig een drankje te drinken in één van de typisch Berlijnse kroegen. De prijzen van drankjes, pizza’s en clubs zijn in dit stadsdeel beter dan in de rest van Berlijn en de sfeer is nergens zo goed als in Friedrichshain. Dit stadsdeel heeft niet de mooiste gebouwen of de meest spectaculaire attracties maar draagt weldegelijk een uniek stukje bij aan de schoonheid van Berlijn.

Blick_von_Warschauer_Bruecke_in_Richtung_Westen
Het uitzicht vanaf de Warschauer Brucke (© commons.wikimedia.org)

De Warschauer Brücke

Clubs als de Rosi’s, Watergate en Cassiopeia worden allemaal bereikt vanaf station Warschauer Strasse. In het weekend lopen tussen 21.00 s’avonds en 07.00 in de ochtend grote stoeten jongeren over de Warschauer Brücke. Ze zingen, ze lachen, drinken hun drankjes en maken plezier. De sfeer op en rondom de Warschauer Brücke is zelfs voor Berlijn uniek: Het gevoel van samenhorigheid en de overheersende feeststemming maken het een bijzonder plekje in Berlijn.

S-Bahnhof Warschauer Straße in Berlin Friedrichshain - Foto: Henning Onken
Een beeld van de gezelligheid op de “brug naar Friedrichshain” (© fensterzumhof.eu)

Documentaire Partymeile

De woorden hierboven geven misschien een beetje een beeld van de Warschauer Brücke, maar vooral door middel van de beelden in de documentaire hieronder krijg je echte impressie van de brug. De documentaire duurt iets minder dan een half uur en is gemaakt door Jens Rübsam. Wanneer je van plan bent om Berlijn te bezoeken is het echt de moeite om de documentaire te kijken en de Warschauer Brücke natuurlijk ook te bezoeken.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.