We zijn er helemaal klaar voor, de koude dagen liggen achter ons en het zonnetje heeft zich de laatste dagen al weer regelmatig laten zien. Berlijn is het hele jaar een geweldige stad maar in de zomer is het allemaal nog net even wat leuker. De mensen zijn vrolijker, de terrasjes zitten vol en de prijzen blijven net als altijd heerlijk betaalbaar. De zomer in Berlijn heeft een hele hoop te bieden.

Vandaag hebben we daarom vijf van onze favoriete activiteiten voor jouw bucket-list op een rijtje gezet. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod wat Berlijn in de zomer te bieden heeft maar er zijn zeker een paar dingen bij die je niet mag missen.

1. Barbecue in het Park

Berlijn heeft naast de goede prijzen en de geweldige attracties nog één groot voordeel: Je mag op straat drinken. Dat betekent ook dat je het park met een groepje vrienden rustig een kratje bier neer kan zetten en een lekker stukje vlees op de barbecue kunt gooien. In de meeste parken in Berlijn is barbecuën toegestaan en je zult ook zeker een groot aantal andere groepjes zien die lekker aan het grillen zijn.

Barbecue Volkspark Friedrichshain
Barbecue in Volkspark Friedrichshain (© Enjoy-Berlin.nl)

Bij de zomer in Berlijn hoort een BarbecueEen van de best gelegen parken in Berlijn is het Volkspark Friedrichshain. Dit park kun je vrij makkelijk bereiken van Alexanderplatz en ook met de tram vanaf Warschauer Straße. Er is een supermarkt om de hoek en je kunt hier ook nog beachvolleyballen.

[AdSense-A]
Wanneer je meer wilt lezen over Barbecueen in Berlijn, kun je mijn volledige artikel over dat thema lezen.

2. Chillen op de Spree

Dat de Spree dwars door Berlijn loopt is natuurlijk een heerlijke bijkomstigheid voor de stad. Berlijn heeft veel mooie plekjes waar je lekker aan het water kunt zitten en het mooie is dat de prijzen ook bij zulke barretjes heel erg meevallen. Klein nadeel is wel dat deze mooie plekjes in de zomer heel erg vol zullen zitten. Maar daar hebben we een oplossing voor…huur een waterfiets.

Waterfiets Berlijn
Waterfiets huren in Berlijn (© Enjoy-Berlin.nl)

Het huren van een waterfiets is absoluut één van mijn favoriete activiteiten in de zomer in Berlijn. Waterfietsen kosten omgerekend per persoon een paar euro per uur en je kunt er met zijn vieren op ronddrijven. Het fietsen op zo’n waterfiets is natuurlijk niet het grote genot op een warme zomerdag maar het ronddobberen daarentegen veel meer. Dus je zoekt een mooi plekje uit en geniet lekker van het zonnetje.

Waterfietsen zijn te huren aan de Spree in het Treptower Park. Het makkelijkst te bereiken vanaf station Treptower Park of als je van een stevige wandeling houdt zelfs vanaf Ostkreuz.

[information]Zwemmen in de Spree: Veel mensen zeggen dat het niet erg verstandig is om te zwemmen in de Spree. Het klopt dat het water niet bepaald schoon is maar tot dusverre heb ik nooit problemen gehad. Garanties kan ik niet geven maar als je het water niet inslikt denk ik niet dat het schadelijk kan zijn. Wel is het aan te raden om het Oosten van Berlijn te gaan zwemmen omdat de Spree viezer wordt naar mate je westelijker in Berlijn komt. Het water in de Spree heeft in de zomer in Berlijn een heerlijke temperatuur dus lekker op het water dobberen en af en toe een duik nemen is echt een hele lekkere activiteit bij warm weer.[/information]

3. Dansen op een Open-Air

In het volledige artikel over open-airs in Berlijn kwam al naar voren dat ik een groot fan ben van de feestjes in de buitenlucht. Natuurlijk zijn de clubs geweldig en worden daar elk weekend geweldige feestjes afgewerkt, maar toch gaat er niets boven een goede open-air. Mooie locaties, lage entree-prijzen en een prima line-up.

Rummelsberg open air
Een van de festivals in Rummelsburg (© www.woodyphotografix.com)

Open Air in de zomerEr zijn in de zomer in Berlijn eigenlijk elk weekend op vele locaties open-airs te vinden. Sommige worden pas een dag van tevoren aangekondigd en andere worden op regelmatige basis georganiseerd. Persoonlijk ben ik vooral een fan van de eerste groep omdat hier vaak de meest bijzondere locaties naar voren komen. Het beste kun je gewoon mijn volledige artikel even lezen en de volgende facebook-site in de gaten houden.

[AdSense-A]

4. Bezoek het Badeschiff

Tijdens de zomer in Berlijn moet je het Badeschiff minstens één keer gaan bezoeken. Dit is een zwembad die letterlijk in de Spree gelegen is en waardoor je dus in heerlijk helder water kunt zwemmen maar het eigenlijk voelt alsof je in de Spree ligt. Daarnaast ligt het Badeschiff in de achtertuin van de Arena Club dus je kunt een duik in het zwembad ook nog regelmatig combineren met een open-air of een avondje stappen in Berlijn.

Schoon water in de Spree: Alleen in het Badeschiff
Schoon water in de Spree: Alleen in het zwembad bij Badeschiff

Het Badeschiff is elke dag vanaf 08.00 tot middernacht geopend en een dagkaartje kost 5€ per persoon (student 3€, Kinderen 2€). Het schijnt zelfs zo te zijn dat je tussen 22.00 en middernacht gratis mag komen zwemmen dus als je het Badeschiff een keer in de late uurtjes wilt bekijken is dat een aanrader.

5. Genieten in het Mauerpark

Het Mauerpark is een speciaal stukje Berlijn. De sfeer die in dit park hangt is zo heerlijk laidback dat je er een hele dag kunt verbrengen. Vooral op Zondag is hier heel veel te doen en kun je ook genieten van Karaoke en een Rommelmarkt. Er spelen meestal regelmatig bandjes om wat bij te verdienen en ook hier zitten veel groepjes met een barbecue.

Karaoke Mauerpark (© Berlin-Enjoy.com)
Karaoke op zondag in Mauerpark (© Enjoy-Berlin.nl)

Het Mauerpark is vrij makkelijk te bereiken via station Eberswalder Straße. Vanaf daar kun je het park zo inlopen. Eigenlijk kun je meestal gewoon andere mensen volgen want je bent vast en zeker niet de enige.

Zomer in Berlijn samengevat

Zoals al aangegeven is dit maar een klein deel van de leuke dingen die je in de zomer in Berlijn kunt doen. Het mooie van deze vijf activiteiten is wel dat je ze heel goed kunt combineren. Je kunt in één weekend lekker gaan barbecueen in Mauerpark en gaan zwemmen in de Spree en daarna lekker een dansje doen op een Open-Air bij het Badeschiff. Wanneer je nog meer inspiratie op wilt doen rondom de zomer in de Berlijn, kun je hier nog enkele andere artikelen op onze blog rondom de zomer vinden.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.