Berlijn ligt slechts 3,5 uur van het plaatsje Kiel aan de Oostzee verwijderd. Met de trein kun je via Hamburg zelfs wat sneller in het havenplaatsje terecht komen. Via mijn werk kreeg ik de mogelijkheid om een mooie cruise van Oslo naar Kiel te maken. Aangezien het een heel geslaagde trip was, wil ik vandaag als reisadvies een trip naar de Scandinavische stad Oslo adviseren.

Cruise vanaf Kiel

Zoals al aangegeven kun je regelmatig met een cruise vanuit Kiel naar Oslo varen. De boot waar wij mee gevaren zijn, de Color Lines jacht, vertrekt één keer per twee dagen vanuit Kiel naar Oslo. Je kunt er voor kiezen om een enkele vaart te nemen en langer in Oslo te blijven maar je kunt ook dezelfde dag nog terugvaren. Een cabine op het schip kost tussen de 130 en de 300 euro. Op de jacht zijn onder andere een casino, zwembad, discotheek, promenade en meerdere restaurants en bars aanwezig. Op deze website kun je meer informatie vinden.

Color Line Cruise Kiel Oslo Cruise Kiel Oslo
De cruise van Kiel naar Oslo

Bezienswaardigheden in Oslo

In Oslo aangekomen voel je meteen een soort rust. Oslo heeft nog geen 700.000 inwoners en met een oppervlakte van 450 km² kun je de stad zonder enige twijfel dunbevolkt noemen. Als hoofdstad van Noorwegen zijn er vanzelfsprekend verschillende bezienswaardigheden in Oslo te bezichtigen. De stad is gelegen aan het water, wat op zichzelf al een geweldig uitzicht geeft maar daarnaast zijn er ook nog enkele culturele bezienswaardigheden die je niet mag missen:

Het Nieuwe Operahuis

Een bezienswaardigheid in Oslo die je echt gezien moet hebben is het Nieuwe Operahuis. Je kunt het dak van het nieuwe gebouw bewandelen en hebt vanaf daar een geweldig uitzicht over Oslo, de haven en de zee. Het Nieuwe Operahuis is ontworpen door een architectenburo met de naam Snøhetta en is maar liefst 110 meter breed en 200 meter lang. Op de officiele website van het Nieuwe Operahuis is meer informatie te lezen.

Nieuwe Operahuis Oslo Nieuwe Operahuis OsloHet nieuwe operahuis in Oslo

Het raadhuis

In 1931 werd begonnen aan de bouw van het raadhuis van Oslo. Nadat er voor de Tweede Wereldoorlog een kleine pauze was ingelast werd het gebouw in 1950 officieel geopend. Het gebouw is 66 meter hoog en staat in het midden van Oslo, niet ver van de binnenstad verwijderd. Het raadhuis is vooral bekend doordat er jaarlijks de Nobelprijs van de Vrede wordt uigereikt. In Juni 2005 werd het gebouw gekozen tot Oslo’s “Structure of the Century”.

Raadhuis OsloRaadhuis in Oslo

Andere attracties

Naast de twee bovenstaande bezienswaardigheden in Oslo, kun je er ook nog voor kiezen om het Koninklijk Paleis, de Oslo Domkerk of één van de vele Musea te gaan bekijken. Zo kun je kiezen uit het Holocaustmuseum, de Nationalgalerie en het Munch-Museum. Tussen de attracties door kun je in Oslo voldoende parken en groen vinden om even lekker uit te rusten.

Haven Oslo Koningklijk paleis osloHet Koninklijk Paleis en de haven

Hoge prijzen

Een klein nadeel waar wel rekening mee gehouden moet worden zijn de prijzen. In Oslo en ook in de andere Scandinavische landen zijn de prijzen wat hoger dan wij in Berlijn en Nederland gewend zijn. Vooral voor alcohol en sigaretten moet bijna het dubbele betaald worden, maar ook kleding is wat prijziger als in Nederland. Wanneer je dus gaat shoppen in Oslo moet je wel voldoende geld meenemen.

Een weekendje Oslo

Persoonlijk zou ik Oslo zeker aanraden, maar niet voor een gehele week. De rustgevende uitstraling is lekker, maar eerlijk gezegd denk ik dat jonge mensen de stad na een lang weekend wel gezien hebben. Steden als Barcelona en Berlijn zijn toch iets bruisender als Oslo. Wanneer je er voor kiest om Oslo te bezoeken, is het zeker de moeite om met een cruiseschip vanaf Kiel te vertrekken. Dit voegt zeker wat toe aan je trip en je komt uitgeslapen en fris aan in de hoofstad van Noorwegen.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.