Berlijn is een geweldige stad voor liefhebbers van een wandeling. In tegenstelling tot vele andere hoofsteden is Berlijn niet zo dichtbevolkt en is er relatief veel groen te vinden. Eerder schreef ik al over Teufelsberg, Engelbecken Park en Volkspark Friedrichshain en vandaag is een ander geweldig park aan de orde: Treptower Park.

Treptower Park

Crepes Berlijn

Aan het oosten van Berlijn, ongeveer 1,5 km van station Ostkreuz, kun je even helemaal tot rust komen in Treptower Park. Het is best bijzonder dat je zo gemakkelijk van het centrum van een wereldstad in de natuur terecht kunt komen. Omdat Treptower Park langs de spree gevestigd is, liggen er aan het begin veel woonboten en zijn er in het kleine haventje enkele eetgelegenheden te vinden. Uit ervaring kan ik melden dat de crêpes erg goed smaken.Door de combinatie van water en bos kun je in Treptower Park vele dieren spotten. Tijdens ons bezoek zagen we enkele prachtige zwanen, eendjes
en zelfs een eekhoorntje. De eekhoorntjes blijken best
tam te zijn, je kunt ze voeren en van dichtbij fotograferen.

Insel der Jugend

Als je de weg langs de spree blijft volgen, kom je bij een brug uit. Deze brug brengt je naar de Insel der Jugend (eiland van de jeugd). Dit kleine eilandje in de spree is leuk om te bewandelen en door het vele gras kun je er heel leuk een picknick houden of aan het water gaan liggen. Ook het Treptower Park zelf heeft grote stukken gras waar prima op gevoetbald kan worden. Daarnaast leent het park zich geweldig om te joggen.

Al met al kan gesteld worden dat Treptower Park een prima plek is om je terug te trekken uit de drukke stad. Je kunt met de S-Bahn naar station Berlin Treptower Park reizen en loopt dan rechtstreek het park in. Dit park kan niet concurreren met Teufelsberg maar is een hele goede tweede. Een wandeling is echt de moeite waard!

Eekhoorn-Treptower-Park1De tamme eekhoorntjes komen erg dichtbij

Treptower Park BerlijnEen morgenzonnetje en een wandeling in de natuur: wat wil je nog meer

Treptower Park BerlinEven rusten aan het water langs het Treptower park

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.