We leven in een digitale wereld. In de laatste 15 jaar is het aantal mensen wat online producten koopt enorm gestegen. Natuurlijk is het heerlijk om vanuit je luie stoel spullen te bestellen, maar je hebt geen echte winkel-belevenis. We hebben toch allemaal wel een leuke herinnering waarbij we met onze ouders of beste vriend(in) in een coole stad zijn wezen winkelen? Steden als London, Amsterdam, Barcelona en Berlijn zijn perfect voor een fijn middagje shoppen. Gelukkig voor de mensen die van shoppen houden, zijn er in Berlijn ook nog winkels die zich juist heel erg op een winkel-belevenis richten: Dussmann Kulturkaufhaus is hier een voorbeeld van.

Dussmann: Direct aan de Friedrichstraße

Al meer dan 20 jaar kun je de Dussmann in het midden van Berlijn, aan de Friedrichstraße, vinden. Het gebouw zelf met vijf verdiepingen is al een foto waard. Het is natuurlijk heerlijk dat dit warenhuis zo centraal gelegen is want dan kun je het prima combineren met een bezoekje aan de Brandenburger Tor of in de winter zelfs met een bezoek aan de Kerstmarkt aan de Gendarmenmarkt. Voor toeristen is dit grote warenhuis daarom een perfecte tussenstop tussen de vele attracties in het midden van Berlijn.

De Dussmann met zijn vijf verdiepingen
De Dussmann met zijn vijf verdiepingen

Een paradijs voor media-liefhebbers

Zoals hierboven al aangegeven, richt Dussmann zich voornamelijk op een bijzondere “shopping-experience”. Op maar liefst 7000 vierkante meter kun je allerlei verschillende producten vinden. Je kunt een mix van boeken, muziek, films, bordspellen, buro-artikelen en veel andere producten vinden. Wat je ook heel goed bij Dussmann kunt kopen zijn kado’s en souvenirs met betrekking tot Berlijn Ze hebben bijvoorbeeld een hele grote afdeling met boeken over Berlijn.

De Dussmann heeft een grote afdeling met boeken over Berlijn
De Dussmann heeft een grote afdeling met boeken over Berlijn

Vriendelijk personeel en een verticale tuin

Wat ook bijdraagt aan een echte winkel-belevenis is het feit dat er in Dussmann voldoende gekwalificeerd personeel rondloopt. Zo kun je, nadat je voldoende advies gekregen hebt, met het perfecte product richting huis. Als je liever gewoon rond wilt lopen is dat ook prima en kun je ook genieten van stijlvolle zithoeken en de verticale tuin (vertical garden). Dit laatste is een tuin die tegen één van de lange muren van het grote gebouw geplant is.

De verticale tuin (vertical garden) van de Dussmann
De verticale tuin (vertical garden) van de Dussmann

Meer als zomaar een winkel

Als iets intussen duidelijk zou moeten zijn, is het het feit dat Dussmann net even wat meer te bieden heeft als vele andere winkels en een hele hoop meer als online shopping. Veel mensen kunnen vele uren in deze winkel rondlopen en doordat ze van Maandag tot Vrijdag tot middernacht open zijn, kun je het ook nog als avondactiviteit plannen. Als je van plan bent te gaan shoppen in Berlijn, moet dit warenhuis echt wel op je bucket-list staan.

Lekker ontspannen een boek uitkiezen
Lekker ontspannen een boek uitkiezen

Hieronder kun je nog enkele belangrijke feitjes op een rijtje zien:

Naam: Dussmann KulturKaufhaus
Adres: Friedrichstraße 90, 10117 Berlin
Openbaar vervoer: S+U-Bahn Station Friedrichstraße
Openingstijden: 09.00 – 00.00 (Zaterdag tot 23.30 en zondag gesloten)
Producten: Books, music, movies, games, stationary items
Link naar website: Dussmann KulturKaufhaus

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.