In eerdere artikelen kwam al naar voren hoe uniek en bijzonder bepaalde clubs in Berlijn zijn. Clubs als Sisyphos en Ritter Butzke zul je in Nederland niet snel tegenkomen en maken Berlijn een bijzondere stad om een weekend door te brengen. Regelmatig kom je in het nachtleven in Berlijn weer een nieuwe club tegen die je dan positief verrast. Een club die zeker bijzonder is, is de club Stattbad Wedding.

Van zwembad tot club

Een beetje in het noorden van Berlijn, in het stadsdeel Wedding, is in het jaar 1907 een groot zwemcomplex gebouwd. Het zwembad stond bekend onder de naam Stadtbad Wedding en is bijna 100 jaar lang vele Duits zwemliefhebbers van dienst geweest. “Helaas” is het zwembad in het begin van deze eeuw gesloten maar gelukkig is het mooie gebouw in tact gebleven en wordt nu onder andere gebruikt als thuishaven van de Berlijnse club Stattbad Wedding. Je kunt je wel voorstellen dat een zwemcomplex een bijzondere locatie is om als club te gebruiken.

Stattbad Wedding

In Mei 2009 werd het Stadtbad heropend met een heel minimale naamsverandering: Stattbad Wedding. In eerste instantie was het doel vooral cultureel gericht maar al snel bleek de locatie ook geweldig geschikt voor het geven van feestjes. Tijdens je eerste uur in de Stattbad Wedding kijk je je ogen uit en kun je alleen maar genieten van de omgeving. Op het moment dat je door de entree van het zwembad loopt, besef je pas dat je echt in een zwemcomplex bent.

Stattbad WeddingDe ingang van de club Stattbad Wedding (© https://www.facebook.com/stattbadberlin)

Nadat je over de eerste verbluffing heen bent, kan het dansen beginnen. Stattbad Wedding heeft meerdere zalen en past de ruimte meestal aan op de hoeveelheid verwachtte bezoekers. Als er veel bezoekers verwacht worden gaat de grote zwemzaal open maar dit is helaas niet altijd het geval. Gelukkig zijn de andere zalen ook heel indrukwekkend: Je loopt tussen de waterpompen en de pijpleidingen en er zijn ontzettend veel leuke plekjes te vinden in Stattbad Wedding.

Stattbad WeddingDe kelder van de club Stattbad Wedding (© https://www.facebook.com/stattbadberlin)

Stattnacht

Een veel terugkomend feestje in Stattbad Wedding is de Stattnacht. Deze feestjes worden in Berlijn gewaardeerd door de talentvolle DJ’s en de goede sfeer. Redelijk bekende DJs als George Fitzgerald, Oliver Deutschmann en Acid Pauli zijn aankomende maand terug te vinden in de Stattbad Wedding. Wanneer je wilt weten welke DJ’s er spelen kun je het beste de Facebook-site van het Stattbad in de gaten houden, daar komen alle feestjes voorbij.

Je kunt natuurlijk ook altijd even een kijkje nemen in de Party-Agenda van Enjoy-Berlin.

Stattbad Wedding (© Travelglam.com)Moby treedt op in het zwembad van Stattbad Wedding (© https://www.facebook.com/stattbadberlin)

Een impressie van Stattbad

Naast de eerder genoemde DJs hebben de laatste jaren ook wereldartiesten als Moby opgetreden in de club Stattbad Wedding. Op Youtube is een filmpje te bekijken van het optreden van Moby maar helaas is dat voor een groot deel een interview. Daarom staat hieronder een filmpje waar een DJ genaamd Sasse staat op te treden, letterlijk IN het Stadtbad. Het geeft een beetje een idee van de sfeer en setting van Stattbad Wedding.


Youtube video van Stattbad Wedding

Praktische Informatie

De club Stattbad Wedding ligt niet zo in de buurt van de vele andere clubs als Watergate, Rosi’s of Magdalena. Gelukkig is het in Berlijn nooit moeilijk om ergens te komen en ook Stattbad is met het openbaar vervoer prima te bereiken: Met de U6 of de ringbaan kun je tot station Wedding reizen en een klein stukje lopen om Stattbad Wedding te bereiken. Verder kosten de biertjes 3 euro (keus uit Veltins en Berliner) en varieert de entree tussen 10 en 12 euro.

Stattbad Wedding samengevat

In dit artikel kan ik schrijven wat ik wil maar uiteindelijk kun je de Stattbad Wedding het beste zelf een keer bezoeken. In verhouding met clubs in Nederland kan ik me niet voorstellen dat je niet onder de indruk zult zijn van de locatie. De muziek is lekker hard en rauw en het publiek was de keren dat ik aanwezig was prima in orde.

[row][column width=”50%”]Berlin Stattbad Wedding [/column][column width=”50%”]Stattbad Wedding dancefloor Berlin[/column][/row]De kelder en de dansvloer van Stattbad Wedding

Hieronder zijn de feiten over de club Stattbad Wedding in Berlijn nog een keertje terug te vinden (voor de luiere lezers). Onderaan dit artikel is ook nog een kaart van Berlijn terug te vinden waar Stattbad op te vinden is.

Naam: Stattbad Wedding
Adres: Gerichtstraße 65
Openbaar vervoer: S+U-Bahn station Wedding
Entree: 10-12 euro
Bier: 3 euro (Veltins of Berliner)
Website: www.stattbad.net

[row][column width=”50%”]Stattbad Wedding Berlin[/column][column width=”50%”]Stattbad Wedding Berlin[/column][/row]Stattbad Wedding heeft een unieke setting

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Gerichtstraße 65, Berlin{}4-default.png{}Stattbad Wedding” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.