Als je wel van een feestje houdt, heb je waarschijnlijk wel eens een festival op een bijzondere locatie meegemaakt. Regelmatig komen er festivals voorbij die op een strand of in een bos georganiseerd gaan worden maar er zijn maar heel weinig échte festivals die midden in de sneeuw plaats vinden? Als je een keer een week lang wilt genieten van muziek, sneeuw en goede DJs is het Snowbombing Festival 2016 echt iets voor jou.

Feesten in de sneeuw

Op Enjoy-Berlin schrijven we jaarlijks een artikel met de beste Duitse Festivals en hier zitten meestal ook een aantal geniale locaties bij. Toch komt geen van die locaties in de buurt van Snowbombing. Dit sneeuw-festival wordt in Mayrofen georganiseerd, een stadje in Oostenrijk wat ongeveer 6 uur rijden vanaf Berlijn weg is (9,5 uur vanaf Utrecht). Stel je voor dat je van een heerlijke wintersport kunt genieten en daarbij ook nog in de avonduurtjes geweldige feestjes kunt bijwonen.

Straatfeest Snowbombing
Het beruchte straatfeest van Snowbombing

Mayrofen, Oostenrijk

De eerste editie van Snowbombing werd al in het jaar 2000 georganiseerd. Toen vond het festival in Frankrijk plaats maar sinds 2005 is Mayrofen de thuisbasis geworden. Het toffe aan Mayrofen is dat dit stadje aan de voet van de pistes van Zillertal gelegen is. Dit betekent dat je naast het festival kunt genieten van 139km piste en 51 verschillende skiliften. Ook zijn er enorm veel leuke après-ski barretjes en kroegen in Mayrofen te vinden.

[row][column width=”50%”]

Mayrofen Snowbombning
Een van de vele skiliften in Zillertal, Mayrofen

[/column][column width=”50%”]

Feesten in de sneeuw
Feesten in de sneeuw

[/column][/row]

Snowbombing 2016

Snowbombing zal in het jaar 2016 georganiseerd gaan worden van 4 tot 9 April. Met een ticket kun je genieten van 6 dagen muziek, feest en heel veel andere toffe activiteiten. Het ticket geeft je recht op een festival-bandje wat je dan weer toegang geeft tot tientallen clubs en kroegen, een groot straatfeest en meerdere unieke podia. Als je een volledig overzicht wilt van de podia en clubs, kun je op de website van Snowbombing een kijkje nemen. Persoonlijk zou ik heel graag een keer op 1800 meter hoogte in de Arctic Disco aanwezig zijn.

Snowbombing Party
De perfecte mix tussen Après Ski en Festival

Geweldige line-up

Met DJs als AndHim, Fatboy Slim, Black Coffee, Anja Schneider, Jamie Jones en Sven Väth zullen liefhebbers van electronische muziek niets tekort komen op Snowbombing 2016. De eerste jaren was het festival vooral op DJs gericht maar sinds 2008 worden er ook bands en artiesten uitgenodigd. Dit jaar staan er op de line-up van Snowbombing ook namen als Bastille, the Prodigy, Craig David, Skepta, Jungle en nog veel meer.

Snowbombing Line-Up
Snowbombing Line-Up

Een roadtrip, profi-boarders en veel wodka

Naast een stevige line-up zullen er voldoende andere activiteiten te vinden zijn op Snowbombing. Overdag kun je bij het zogenoemde Vans-Park genieten van grappige uitdagingen die vaak beloont worden met alcohol. Ook zijn er professionele snowboarders aanwezig die je uitzicht met bijzondere sprongen net een stukje vetter maken. Ook is het een aanrader om bij de binnenkomst van de Roadtrip aanwezig te zijn: Er rijden namelijk 150 auto’s uit de Verenigd Koninkrijk naar Mayrofen en die worden op een mooie manier onthaald.

[row][column width=”50%”]

Snowbombing Boarders Vans Park
Boarders vermaken het publiek bij het Vans Park

[/column][column width=”50%”]

Binnenkomst van de Roadtrip in Mayrofen
Binnenkomst van de Roadtrip in Mayrofen

[/column][/row]

Nog steeds tickets verkrijgbaar!

Ook al zal Snowbombing 2016 al in 3 weken plaats vinden, toch zijn er nog steeds tickets verkrijgbaar. Een ticket voor de hele week kost 224 Pond en je kunt ze direct op de de officiele website kopen. Ook accommodate kun je daar boeken en deze gaan al van start bij 299 Pond (inclusief festival-ticket). Maar evengoed ben je ook vrij om zelf accommodatie te zoeken.

Fat Boy Slim // Snowbombing
Fatboy Slim keert ook dit jaar weer terug naar Snowbombing

Eigenlijk ga ik ervan uit dat de website en de foto’s in dit artikel je al wel overtuigd zullen hebben om Snowbombing te bezoeken. Een perfecte mix van wintersport, zon en geweldige feestjes. Wanneer je nog niet overtuig bent kun je nog even op de Facebook van Snowbombing kijken. Daar staan zeer veel goede foto’s en videos van dit event.

Forest Party Snowbombing
De Forest Party van Snowbombing
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.