De afgelopen weken is het in Berlijn eindelijk weer een beetje warmer aan het worden. Gezellige steden als Berlijn klaren altijd enorm op zodra de zon begint te schijnen. De mensen hebben een beter humeur, de stad ziet er aantrekkelijker uit en de open-airs en festivals beginnen ook weer te lopen. Een paar weken geleden hebben we al een artikel gepubliceerd met enkele geweldige Duitse festivals rondom Berlijn maar één van die festivals zal echt in Berlijn zelf plaats vinden en daarom extra interessant: We hebben het natuurlijk over Lollapalooza Berlin.

Het Lollapalooza festival

Lollapalooza komt oorspronkelijk uit Amerika maar is de laatste jaren in 7 verschillende landen georganiseerd. Naast verre landen als Argentinie, Brazilie en Chili zijn nu ook Europese steden als Parijs en Berlijn aan dit rijtje toegevoegd. In Berlijn zal het festival 7 en 8 September plaats gaan vinden. Ook al is het niet mogelijk om in een tentje te overnachten, toch vinden wij het festival een aanrader omdat het met de trein slechts 30 minuten van station Alexanderplatz verwijderd is. Je kunt dus lekker in een hostel gaan slapen en daardoor ook nog gaan stappen in Berlijn nadat Lollapalooza afgelopen is (rond 23.00).

Rudimental op Lollapalooza 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)
Rudimental op Lollapalooza 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)

De locatie: Olympiastadion

Dit jaar zal het Lollapalooza festival voor de vijfde keer in Berlijn plaats vinden. Er zijn al verschillende locaties aan bod gekomen, hieronder een kleine samenvatting van de laatste jaren:

  • 2015 – Airport Tempelhof
  • 2016 – Treptower Park
  • 2017 – Rennbahn Hoppegarten
  • 2018 – Olympiastadion
  • 2019 – Olympiastadion

Zoals je kunt zien heeft de organisatie ervoor gekozen dit jaar nog een keer in het Olympiastadion te blijven. Dit heeft vooral te maken met de fijne bereikbaarheid van deze locatie. In 2017 was de terugreis heeft de terugreis voor veel mensen meerdere uren geduurd en daar hebben de mensen achter het festival van geleerd. Het Olympiastadion is ervoor gemaakt duizenden mensen bij voetbalwedstrijden te ontvangen, daarom zal dit in 2019 niet gaan gebeuren.

Vier verschillende podia

Ook dit jaar zijn er weer vier verschillende stages waar meer dan 50 verschillende artiesten zullen gaan optreden. Dit is natuurlijk geweldig omdat er daardoor ook zoveel verschillende muziekstijlen gelijktijdig aangeboden kunnen worden. Je kunt dus prima met een grote groep naar dit festival en toch allemaal aan je trekken komen. Sinds enkele weken is de volledige line-up van Lollapalooza 2019 ook bekend gemaakt.

Martin Garrix Lollapalooza
Martin Garrix op Lollapalooza

Kings of Leon, Scooter, Rita Ora en meer

Tot nu toe heeft Lollapalooza eigenlijk altijd grote namen op hun festivals laten optreden. Op eerdere edities in Berlijn stonden Foo Fighters, Mumford & Sons, Paul Kalkbrenner, Radiohead, Muse en vele andere topartiesten. De editie in 2019 in Berlijn zal ook weer genoeg te bieden hebben. Gave bands en artiesten als de Kings of Leon, Kraftklub, Hozier, Rita Ora, Billie Eilish en Dean Lewis zijn de moeite waard. Ook met de voetjes van de vloer zal geen probleem zijn met DJs als Martin Garrix, Swedish House Maffia, Scooter, Claptone en Bart B More. De volledige lijst met namen kun je op de website van Lollapalooza vinden.

Chillen op het gras bij Lollapalooza Berlin 2018 (© Berlin-Enjoy.com)
Chillen op het gras bij Lollapalooza Berlin 2018 (© Berlin-Enjoy.com)

Veel meer dan alleen muziek

Naast een geweldige line-up is er op Lollapalooza ook genoeg andere entertainment te vinden. Hieronder heb je een greep uit de verschillende hoekjes en afdelingen die voor voldoende variatie zorgen:

Der Grüne Kiez
Een deel van Lollapalooza waar het vooral om duurzaamheid gaat. Je kunt aan workshops en andere activiteiten deelnemen. Dit past natuurlijk supe bij een bewuste stad als Berlijn.

Art at the Park
Een beetje kunst tussen de muziekoptredens door? Het kan allemaal bij Lollapalooza. Hier kun je unieke werken zien en met je vrienden filosoferen met een biertje in je hand.

Weingarten
Dit is de plek om je terug te trekken als je even je beentjes rust wilt geven. Twee dagen festival kan soms best zwaar zijn en bij de Weingarten gaat het allemaal om chillen en ontspannen.

Fashionpalooza
De naam zegt het al: Lollapalooza meets Fashion. Hier kun je alles over de laatste mode en lifestyle leren.

Aquapalooza
Als je ooit bij het Olympiastadion geweest bent, heb je misschien wel gezien dat er een zwembad op het terrein is. Dit zwembad wordt gebruikt voor mooie shows en optredens.

Hardwell als afsluiter op Lollapalooza Berlin 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)
Hardwell als afsluiter op Lollapalooza Berlin 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)

Lollapalooza Berlin 2019 samengevat

Op dit moment zijn er nog steeds tickets verkrijgbaar voor Lollapalooza. Ze kosten 149€ voor twee volledige dagen. De prijzen gaan echter nog omhoog naar 169€ en daarom kun je beter meteen een ticket kopen als je er bij wilt zijn dit jaar. De prijs is best hoog in verhouding met andere Duitse festivals maar als je in achterhoofd hebt dat concerten van artiesten als Kings of Leon, Scooter en Martin Garrix al snel richting 50€ kosten, valt het allemaal wel mee. Het bereiken van het Olympiastadion zal geen probleem moeten zijn, er rijden veel S-Bahnen direct naar het stadion en die komen langs grote stations als Warschauer Straße, Alexanderplatz, Friedrichstraße, Hauptbahnhof en Zoologischer Garten.

Lollapalooza festival 2015 in Berlijn
Lollapalooza festival 2015 in Berlijn

Als je nog vragen hebt over de laatste edities van Lollapalooza Berlijn, laat gerust een berichtje achter. Wij hebben 3 van de 4 edities mee mogen maken.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.