Golf wordt naar mijn mening eigenlijk teveel gezien als een elite-sport. Natuurlijk wordt de sport voor een groot deel uitgeoefend door de “upperclass” en staan er net iets teveel dikke auto’s op het parkeerterrein, maar dit neemt niet weg dat golf een ontzettend leuke sport is voor iedereen die niet in de categorie valt.

Golfen in Berlijn

Dat golfen de bovenstaande naam heeft gekregen, komt eigenlijk voornamelijk door de prijs. Veel mensen hebben het idee dat golf alleen gespeeld kan worden wanneer je erg veel geld meebrengt. Nu is dat deels ook het geval: Wanneer je de sport golf wilt beoefenen en echt 18 holes wilt lopen is het zeker één van de duurdere sporten. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zo bleek ook bij het Golf Resort Berlin Pankow.

Golf Resort Pankow BerlinHet clubhuis van het golf resort Berlin Pankow

Het Golf Resort Berlin Pankow

Het golf resort Berlin Pankow bewijst als geen ander dat iedereen een middagje golf kan gaan spelen. Je kunt weliswaar geen gebruik maken van de 18 holes maar je kunt voor een paar euro clubs huren en een gezellig middagje golfen in Berlijn. Het golfpark in Pankow heeft een mooie ligging, een gezellig terras en het personeel is heel vriendelijk.

Driving Range

Als beginnend golfer zul je waarschijnlijk geen eigen materiaal hebben. Daarom moet je eerst een golfclub huren. Je krijgt voor 2 euro twee standaard clubs waarmee je als beginner prima uit de voeten kan. Vervolgens heb je twee mogelijkheden als wilt golfen in Berlin Pankow. Je kunt er voor kiezen om een emmer met ballen te kopen (voor 1 euro) en te gaan rammen op de Driving Range. Hier kun je zo ver slaan als je wilt en er staan een soort vangnetten waar je op kunt mikken.

Driving Range Berlin Pankow De driving range om te golfen in Berlijn

Pitch and Putt

Nu ben je na een half uur zo hard mogelijk slaan op de Driving Range ook wel toe aan iets anders. Gelukkig hebben ze bij Golf Resort Berlin Pankow ook nog de mogelijkheid om op drie kleinere baantjes je kwaliteiten te laten zien. Op deze pitch en putt-baantjes moet je echt afslaan, de green bereiken en de bal putten. Dit kost dan vijf Euro per persoon voor een gehele dag. Het valt bij Golf Resort Berlin Pankow dus wel mee met golf als een Elite-Sport.

Berlin Pankow Golf ResortEén van de Pitch and Putt baantjes waar je kunt golfen in Berlijn

Prijzen

Hieronder zijn de exacte prijzen terug te vinden van een middagje golf in het resort in het golf resort Berlin Pankow:

Pitch & Put = 5 euro per persoon (per dag)
Huren van de club = 1 euro per stuk
Ballen = 1 euro per 20 ballengolf 1Een lekker potje golfen in Berlijn

Het golfresort bereiken

Als het zonnetje schijnt en je een leuke groep vrienden meeneemt is het echt geweldig om een middag te gaan golfen in Berlijn. De golfbaan is met het openbaar vervoer niet zo heel makkelijk te bereiken omdat je vrij ver naar het noordoosten van Berlijn moet. Het adres (Blankenburger Pflasterweg 40) is echter wel enorm makkelijk te vinden met de auto.

Aangezien veel toeristen geen auto tot hun beschikking hebben zou ik willen adviseren om de S9 (S-bahn) te nemen tot aan het station Berlin Blankenberg. Vanuit daar zit je nog ruim één kilometer van de golfbaan vandaan, je kunt dan voor weinig geld met de taxi de golfbaan bereiken of kiezen voor een stevige wandeling. Onderaan het artikel kun je nog zien waar de golfbaan in Berlijn precies te vinden is.

[row][column width=”50%”][/column][column width=”50%”][/column][/row]Je hebt zelfs bunkers bij het Pitch en Putt

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”nl” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Blankenburger Pflasterweg 40{}usfootball.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

1 Comment

  1. leuk golfen in Pankow, ok geen wereldbaan maar prima 9 holes en 18 holes baan. dus prima voor beginners en gevorderden.
    Vriendelijke sfeer en goede pro’s. hanneke

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.