Duitse festivals als Fusion en Melt zijn ook in Nederland erg populair. Veel Nederlandse feestgangers reizen een flink stuk om bij deze festivals aanwezig te zijn. Maar Duitsland heeft nog erg veel meer te bieden, zoals in onze lijst met 16 Duitse Festivals te lezen is. In dit artikel presenteren wij onze foto’s, tips en persoonlijke review van het Helene Beach Festival 2017, een festival met een perfecte locatie en erg veel grote namen op het programma.

Het Helene Beach Festival 2017

Het Helene Beach Festival wordt op ongeveer een uur afstand van Berlijn, aan één van de schoonste meren van Duitsland georganiseerd. Dit laatste is dan ook meteen één van de grootste voordelen van het Helene Beach Festival, je bent namelijk in enkele minuten bij een gigantisch strand en dat is op festivals als Fusion en Melt niet het geval. Er gaat niets boven chillen op het strand als je de avond ervoor een beetje diep in het glaasje gekeken hebt.

Helene Beach festival
Helene Beach festival terrein (© Enjoy-Berlin.nl)

120 Acts op 8 verschillende podia

Maar ook de line-up van Helene Beach Festival 2017 was zeker de moeite waard. Vooral voor feestgangers die van elektronische muziek en Duitse rap en hiphop houden is het een perfecte match. Op maar liefst 8 verschillende podia kon je 120 verschillende acts aanschouwen. Je kon genieten van DJs als Pan-Pot, Stereo Express en Victor Ruiz maar dus ook lekker hiphoppen met rappers als Cool Savas, Mc Bomber en Antilopen Gang. Dat is echter nog niet alles want er waren ook nog namen als Joris, Drunken Masters, de 257ers en Alle Farben aanwezig.

Ostblockschlampen Helene Beach Festival 2017
Ostblockschlampen Helene Beach Festival 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)

Onze persoonlijke highlights

In onze maandelijkse party-calendar kun je wel zien dat wij graag naar goede DJs luisteren. Daarom zijn onze hoogtepunten ook wat elektronisch gericht. We hebben echter heel erg genoten van Stereo Express, Thomas Schumacher B2B met Victor Ruiz, Monkey Safari en als goede afsluiter van de zaterdag waren de Ostblockschlampen natuurlijk ook een knaller.

Stereo Express op Helene Beach Festival
Stereo Express op Helene Beach Festival (© Enjoy-berlin.nl)

Tips voor Helene Beach Festival 2018

Nu we zelf al twee keer op het Helene Beach Festival aanwezig zijn geweest, kunnen we toekomstige bezoekers enkele tips geven. Hieronder enkele tips voor Helene Beach Festival 2018:

  • Boek je tickets zo vroeg mogelijk, net als vele andere festivals heeft Helene Beach ook Early-Bird tickets en daarmee bespaar je al snel enkele tientjes
  • Reis lekker vroeg naar het festival, je kunt woensdag al terecht en het is natuurlijk lekker ontspannen om er dan al te zijn en van het water te genieten
  • Zoek een plekje niet te ver van het strand af. Daar zul je overdag veel zijn en daar is ook een podium waar bijna de hele dag goede muziek gespeeld wordt
  • Neem een wegwerp-barbecue mee. Op bepaalde plekken mag gebarbecuet worden en dat is natuurlijk de moeite waard met je vrienden en een pilsje in je hand
  • Op het festivalterrein mag je geen eigen drank meenemen maar er zijn ook podia buiten dat terrein. Daar kun je je eigen drankjes nuttigen zolang het geen glas is. Je kunt dus redelijk wat geld besparen als je voldoende drankjes van thuis meeneemt
  • Wanneer je nog plek in je auto hebt kan het heel gezellig zijn om mensen mee te nemen naar Helene Beach Festival. Ze willen ook vast de benzine wel met je delen. Zet bijvoorbeeld een oproep op Facebook (ook als je zelf op zoek bent naar een chauffeur)
Lekker chillen op het strand
Lekker chillen op het strand (© Enjoy-Berlin.nl)

Samengevat

Wanneer de zon schijnt is het Helene Beach Festival gewoon een gaaf festival om elke dagen te vertoeven. Je kunt overdag lekker genieten van het water en zodra je weer zin hebt om te dansen, kun je op loopafstand toffe muziek op vele verschillende podia horen. Het publiek is een beetje anders als Fusion of Feel Festival maar je hebt ook zeker geen last van de andere feestgangers die aanwezig zijn. Al met al kun je dit Duitse festival volgend jaar zeker in overweging nemen.

Hieronder nog enkele indrukken van het Helene Beach Festival 2017:

Genoeg feestgangers op dit Duitse festival
Genoeg feestgangers op dit Duitse festival (© Enjoy-Berlin.nl)
Helene Beach Festival 2
Buiten het festivalterrein mag je zelf drankjes meenemen (© Enjoy-berlin.nl)
Helene Beach Festival Festivalterrein
Helene Beach Festival Festivalterrein (© Enjoy-berlin.nl)
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.