Het Duitse Festival-seizoen is in volle gang: Bijna wekelijks kun je bij onze oosterburen een mooi festival bezoeken. Naast grote festivals als Melt, Fusion en SonneMondSterne zijn er ook een aantal minder bekende festivals zoals het Feel Festival aan de Bergheider See. In deze review van het festival kun je onze ervaringen, tips en foto´s terugvinden.

Duitse Festivals

Ook in Nederland kennen de meeste feestgangers de grote Duitse festivals die hierboven genoemd worden. Een groot aantal Nederlanders reist ook minstens 1x per jaar richting het oosten om een dergelijk festival te bezoeken. De festivals hebben eigenlijk altijd een goede line-up en zijn ook nog eens heel goed te betalen. Daarbij komt dat de festivals meestal op toffe locaties georganiseerd worden zoals ook het Feel Festival.

Feel Festival 2016 Strand
Dansen op het strand: Feel Festival 2016

Het Feel Festival

Het festival wordt georganiseerd aan de Bergheider See en dit is een prachtig stukje natuur wat ongeveer 130km onder Berlijn te vinden is. Over het algemeen profileert het Feel Festival zich als een festival wat erg op de natuur en groen gericht is. Zowel de tenten als de podia zijn midden tussen de bomen en op het strand te vinden. Dat het festival direct aan het water te vinden is natuurlijk een heerlijke bijkomstigheid in de maand Juli. De tickets van het Feel Festival 2016 waren al vanaf 69 Euro verkrijgbaar en dat is in verhouding met veel andere festivals (bijvoorbeeld Melt) erg ggoedkoop.

Feel Festival 2016
Ook in de nacht kan er gedanst worden

Veelzijdige line-up

In verhouding met Fusion (65.000 bezoekers), is het Feel Festival maar een klein festivalletje (ongeveer 10.000 bezoekers). Toch waren er meer dan 200 verschillende optredens op meer dan tien podia te vinden. Naast optredens van grote DJs als Lexer, Oliver Koletzki, Monkey Safari, Marlon Hoffstadt Claptone en AndHim waren er ook genoeg optredens van (vooral Duitse) band als Turbostaat, Ok Kid en Sea Moya. Als zelfs dat niet aan je eisen voldeed, kon je ook nog op podia’s als bijvoorbeeld Prince Charles terecht voor hiphop en 90-jaren muziek.

Feel Festival 2016 Exit Stage
Feel Festival 2016 – De Exit Stage

[AdSense-A]

Bioscoop, Circus en Workshops

Wat een festival vaak extra leuk maakt, is het feit dat er zoveel andere dingen worden aangeboden dan alleen muziek. Dat was op het Feel Festival 2016 ook zeker het geval. Naast muziek kon je dagelijks genieten van een circus-optreden, een kleine bioscoop en leerzame workshops. Daarnaast waren er grappige activiteiten als een springkussen, een waterglijbaan en zels een silent disco.

Feel Festival 2016 Food
Enkele tentjes om iets te eten

Genieten van het strand

Een groot voordeel van het Feel Festival en een punt die waarschijnlijk in elke review genoemd zal worden blijft dat je direct aan het strand kunt kamperen. Dat betekent dat je na het wakker worden meteen een verfrissende duik kunt nemen en niet eerst 10 minuten moet lopen (zoals bij Melt en Fusion bijvoorbeeld). Ook lekker dansen op het strand met je blote voeten in het strand draagt bij aan het ideale festival leven.

Kamperen op het strand
Kamperen op het strand

Tips voor een geslaagd festival

We zijn ondertussen twee keer bij het Feel Festival geweest en hebben enkele tips voor een geslaagd festival op een rijtje gezet:

  • Je mag op Feel-Festival ook rondom de podia je eigen drank meenemen: Daarom is het, zeker als je niet zo veel te besteden hebt, slim om genoeg alcohol van thuis mee te nemen.
  • Vergeet niet je zwemspullen mee te nemen. Het klinkt als een kinderfeestje maar het Feel-Festival is echt een stuk leuker doordat je elke dag lekker aan het strand kunt liggen en kunt zwemmen. Er is trouwens ook genoeg plek voor een potje voetbal of volleybal.
  • Breng wat warme kleding mee: Aan het water kan het in de nacht best wat frisser worden
  • Maak kennis met je buren. We hebben op het Feel Festival veel aardige en relaxte mensen leren kennen en doordat het een wat kleiner festival is, kom je mensen ook meerdere keren tegen.
  • Deze buren kunnen overigens ook meteen een beetje op je spullen letten. Helaas worden er op festivals ook spullen uit tenten gestolen. Het is dan ook aan te raden om alle waardevolle spullen altijd bij je te dragen
  • Neem een weggooicamera mee: Het blijft gewoon geweldig om achteraf nog een aantal foto’s te ontwikkelen die nog niemand gezien heeft.
  • Kies een slimme plek uit om je tent op te zetten. Wij hebben dit keer naast een podia geslapen waar de muziek niet stopte en hadden daar achteraf wel spijt van. Je kunt ook op de Silent Camping gaan staan, daar heb je in ieder geval s´nachts je rust.
Feel Festival Strand
Genieten van het strand

Mijn review van Feel Festival 2016

Feel Festival is moeilijk te vergelijken met grotere festivals als Melt en Fusion maar als je van natuur en leuke mensen houdt, is het Feel Festival echt een aanrader. De verschillende podia zijn erg creatief gemaakt en daardoor sta je te dansen tussen de bomen, op het strand of in een zwembad. Doordat het festival wat kleiner is, is het ook wat overzichtelijker en daardoor kom je ook vaker dezelfde mensen tegen.

[AdSense-A]

Vergeleken met het festival in 2015 is het Feel Festival vooral een stuk groter geworden. Al begrijp ik heel goed dat er geld verdiend moet worden, toch was het festival vorig jaar nog een stukje authentieker en specialer als dit jaar. Het was op bepaalde plekken toch wel druk en niet alle “nieuwe” bezoekers paste perfect in het plaatje van dit festival. Toch was Feel Festival ook in 2016 echt een topfestival met een scherpe prijs, een goede line-up en één van de beste locaties van alle Duitse Festivals

Draaimolen Feel Festival
In de draaimolen

Praktische informatie (+Livesets)

Zoals al eerder in deze review geschreven, het Feel Festival is ook nog eens één van de goedkopere festivals in Duitsland. De Early-Bird tickets waren dit jaar al voor 69 Euro te verkrijgen. Daarnaast kost een biertje 3 Euro en was ook het eten goed betaalbaar (4 – 6 Euro). De muziek op het Feel Festival 2016 begon donderdag om 18.00 en stopte maandagmiddag om 16.00. Hieronder is nog wat handige informatie te vinden, waaronder de website, facebook en ook een link naar soundcloud waar je nu alweer enkele heerlijke livesets van het Feel Festival 2016 kunt beluisteren.

Naam:Feel Festival
Locatie:Bergheider See
Muziek:Veel DJs maar ook bands en rap
Prijs: 69-89 Euro
Website: www.feel-festival.de
Livesets: Soundcloud

Zauberwald Feel Festival
Een podium direct tussen de bomen: Zauberwald

 

Rausch Feel Festival
Veel creatieve Stages
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.