Bij het woord bierfestival denken veel mensen direct aan het Oktoberfest in München. Niet veel mensen weten dat Berlijn ook zijn eigen bierfestival heeft. Elk jaar in het begin van Augustus wordt in het hart van de stad het Internationale Bierfestival Berlijn georganiseerd. Hier draait het een weekend lang alleen maar om het geliefde gouden drankje met de schuimlaag.

Het Berliner Bierfestival 2022

Het Internationale Bierfestival Berlin wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. Ook dit jaar zullen weer rond 300 verschillende brouwerijen uit 86 verschillende landen meedoen. Je zou theoretisch meer dan 2000 verschillende bierspecialiteiten op dit festival in Berlijn kunnen uitproberen. In de realiteit komt het er meer op neer dat je enkele biersoorten proeft en dan bij een lekker biertje blijft zitten en een leuke dag hebt. Het Berlijnse bierfestival zal in 2022 van 5 tot 7 Augustus plaats vinden.

Een indruk van het Berlijnse Bierfestival
Een indruk van het Berlijnse Bierfestival

Langste biergarten ter wereld

Al sinds 1997 wordt het bierfestival in Berlijn op de Karl Marx Allee georganiseerd. Het bierfestival gebruikt maar liefst 2,2 kilometer van deze straat. Van station Frankfurter Tor tot Strausberger Platz kun je elke paar meter genieten van een nieuwe bierstand met een ander biermerk. Door deze indrukwekkende lengte, heeft het Guinness Book of Records het International Bierfestival Berlin uitgeroepen tot s’werelds langste biergarten.

Wist je dat de Duitsers per jaar gemiddeld 100 liter bier per persoon drinken? In Nederland zijn het ongeveer 80 Liter (Bron)

Even bijkomen in het zonnetje tijdens het Bierfestival in Berlijn
Even bijkomen in het zonnetje tijdens het Bierfestival in Berlijn

18 Podia met passende muziek

Als de menigte op een gegeven moment een paar pilsjes gedronken heeft, moet er natuurlijk ook gedanst worden. Op het Berlin bierfestival zal ook dit jaar weer voldoende muziek aanwezig zijn. Verwacht echter geen populaire DJs zoals in onze party-kalender. Het gaat op de 18 verschillende podia meer om lokale helden, covers en Duitse schlager-muziek.

Ook voor muziek is gezorgd tijdens het bierfestival
Ook voor muziek is gezorgd tijdens het bierfestival

Veelgestelde vragen

Zelf ben ik ook al enkele keren bij het bierfestival aanwezig geweest. Daarom kan ik een paar veelgestelde vragen beantwoorden die bij een bezoek aan het International Berliner Beerfestival waarschijnlijk handig zijn.

Wanneer wordt het bierfestival in Berlijn in 2022 georganiseerd?

Het bierfestival in Berlijn wordt dit jaar van Vrijdag 5 tot Zondag 7 Augustus georganiseerd.

Hoeveel mensen bezoeken jaarlijks het bierfestival in Berlijn?

Jaarlijks komen er ongeveer 1 miljoen mensen op het internationale bierfestival in Berlijn af. Over drie dagen verspreid, betekent dit ongeveer 300.000 mensen per dag.

Wat is het beste moment om het bierfestival in Berlijn te bezoeken?

Zoals je hierboven kan lezen, kan het druk worden op het bierfestival. Het beste moment om het bierfestival te bezoeken is direct na opening (10.00 – 12.00) of later op de avond. Vooral zaterdag is het in de middag erg druk omdat zowel de families als de vriendengroepen aanwezig zijn.

Hoeveel kost de entree van het bierfestival? Wat kost een biertje?

Het bierfestival in Berlijn is helemaal gratis. Bier kost meestal ongeveer 5€ voor een halve liter. Je moet er wel mee rekenen dat je 1-2€ statiegeld op je glas moet betalen omdat deze te regelmatig als souvenir meegenomen worden.

Wat zijn de openingstijden van het Berlijnse bierfestival?

Op Vrijdag kun je het bierfestival vanaf 12.00 bezoeken. Op Zaterdag en Zondag gaat het gratis evenement al om 10.00 open. Het festival blijft open tot middernacht.

Hoe kan het ik het internationale bierfestival in Berlijn bereiken?

Je kunt gewoon naar één van de stations aan de Karl-Marx Allee reizen: Frankfurter Tor, Strausberger Platz of Weberwiese zijn allemaal prima.

Twee verschillende soorten bier
Twee verschillende soorten bier op het bierfestival
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

1 Comment

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.