Berlijn heeft op dit moment geen eigen pretpark. Nadat het Spreepark in 2002 werd gesloten, is het nu alleen nog maar een plek die mensen bezoeken die van verlaten plekken houden. Gelukkig zijn er alternatieven: Zo werd in April 2022 het Holland Park net boven Berlijn geopend. In dit kleine attractiepark kunnen kinderen van veel verschillende attracties en activiteiten genieten.

Attractiepark ten noorden van Berlijn

Technisch gezien bevindt het Holland Park zich in Brandenburg. Toch ben je vanaf Alexanderplatz in 30 minuten bij dit attractiepark. De naam zegt het al: Het Holland Park is een klein stukje Nederland in Berlijn. Dit is te zien aan de oranje decoratie, de Nederlandse producten en een grote windmolen. Het Holland Park is echter vooral populair als attractiepark voor kleinere kinderen (2-8 jaar). Sinds de opening hebben al 750.000 mensen het park bezocht.

De buiten speeltuin van het Holland Park
De buiten speeltuin van het Holland Park

Een leuke mix van attracties en andere activiteiten

Het Holland Park biedt genoeg vermaak voor zowel kinderen als volwassenen. Oorspronkelijk hadden de oprichters, de familie Roelofs, enkele tuincentra in Nederland. Zo’n tuincentra kan in het Holland Park nog steeds bezocht worden maar daarnaast is er ook een gigantische winkel met Nederlandse producten, souvenirs en speelgoed voor kinderen. maar er zijn een hele hoop attracties omheen gebouwd. de oprichters grote tuincentra in Nederland en deze tuincentra zijn nog steeds te bezoeken. Toch komen de meeste bezoekers naar het Holland Park voor de leuke attracties voor kinderen. Hieronder hebben we enkele hoogtepunten op een rijtje gezet:

Het indoor Speelparadijs van Holland Park

1. Grote binnenspeeltuin / Speelparadijs

Een absoluut hoogtepunt van dit attractiepark is het gigantische speelparadijs. Kinderen kunnen hier urenlang klimmen, glijden, springen en spelen. Er zijn zelfs kleine voetbalveldjes en speelhoekjes voor de allerkleinste kinderen. Voor de volwassenen is er genoeg plek om te zitten en wat te snacken of eten. De binnenspeeltuin biedt 4000 m2 speelplezier en kost 17€ voor kinderen, 13€ voor volwassenen en 50€ voor een gezin van 4 personen.

2. De klimhal

Het gaat niet makkelijk worden kinderen tussen 3 en 6 jaar uit het speelparadijs te krijgen. Voor oudere kinderen is het echter leuk na een tijdje eens in de klimhal te gaan kijken. Elke 30 minuten gaan de deuren van dit deel van het Holland Park open en er is gekwalificeerd personeel aanwezig om je te helpen bij het klimmen en ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt. Ook voor volwassenen is de klimhal uitdagend genoeg. Je hoeft geen extra geld te betalen voor de boulderhal, de entree zit bij het kaartje voor het speelparadijs in.

De Klimhal van Holland Park
De toren met glijbanen in Holland Park

3. Toren met glijbanen

Naast het binnengedeelte kan je ook terecht in de buitenspeeltuin (gratis) en een grote toren met glijbanen. Zoals je op de afbeelding kunt zien, biedt deze toren drie verschillende glijbanen. Je kunt zo vaak als je wilt glijden als je eenmalig de toegangsprijs van 5€ betaald hebt. Omdat kinderen elke keer weer de trap op moeten rennen, is het een geweldige plek voor kinderen met veel energie (zoals onze zoon).

4. Escape Games

In Berlijn kun je een groot aantal gave Escape Games vinden. Deze zijn echter meestal te ingewikkeld voor kinderen. In het Holland Park vind je escape rooms speciaal gemaakt voor kinderen. Ze kosten 109€ voor 1 uur (maximaal 4 kinderen) en 2,5 uur spelen in het speelparadijs zijn inbegrepen. Als ouder mag je gratis mee met de kinderen om een ​​oogje in het zeil te houden.

De speeltuin buiten in Holland Park

5. Dieren en andere activiteiten

Naast bovenstaande highlights is er nog meer te doen in het Holland Park. Buiten kun je een kleine kinderboerderij vinden en er is ok een Jungle Hal met meer tropische dieren. Verder zijn er ook nog de. windmolens en een grote buitenspeeltuin die helemaal gratis te betreden is.

Gratis entree & betalen voor attracties

Bij de meeste attractieparken betaal je eenmalig entree en mag je van (bijna) alle attracties gebruik maken. Aangezien de toegangsprijzen vaak 25-35 € bedragen, is dit in één keer een behoorlijk grote investering. Daarom kan het een voordeel zijn dat je het Holland Park gratis kan bezoeken. Je kunt zelf bepalen welke attracties je wilt ondernemen en hoeveel geld je wilt uitgeven.

Een speelbereik voor de kleinere kinderen
Een speelbereik voor de kleinere kinderen

Veelgestelde vragen

Als je na de informatie hierboven nog vragen hebt, kunnen de antwoorden hieronder misschien helpen bij je bezoek aan het Holland Park bij Berlijn:

Wat is de beste tijd om Holland Park te bezoeken?

Het is het beste om direct om 9.00 uur aanwezig te zijn of anders pas om 16:00 te komen. Tussen 11:00 en 14.00 uur is het vooral heel druk.

Wat is de beste dag van de week om het Holland Park te bezoeken?

Maandag is de beste dag om het Holland Park te bezoeken. Alle andere dagen van de week zijn ook prima maar als je niet van drukte houdt, moet het weekend vermeden worden.

Welke attracties zijn gratis in Holland Park?

De winkels en tuincentra zijn gratis en kinderen mogen ook gratis spelen op de speeltuin buiten. Voor alle andere attracties moet betaald worden. Alle prijzen en tickets zijn hier online te koop.

Wat kost een dagje Holland Park?

Het is mogelijk om niets uit te geven in het Holland Park, toch zullen de meeste mensen er voor kiezen meer dan alleen de gratis attracties te gebruiken. Een dagpas kost 20€ en dit is een goede investering als je toch van plan was om er een gezellig dagje uit met de kinderen van te maken.

Zijn honden toegestaan ​​in Holland Park?

Ja, honden zijn toegestaan maar alleen buiten, in het tuincentrum en in de entreehallen. Het is belangrijk dat honden strak aan de lijn worden gehouden.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Ja, bij de ingang van het Speelparadijs zijn kluisjes te vinden. Hier kun je je schoenen kwijt, maar ook jassen en tassen.

De Hollandse Markt met Nederlandse producten
De Hollandse Markt met Nederlandse producten

Samenvatting en onze beoordeling

Het Holland Park ten noorden van Berlijn is een prima keus als je op zoek bent naar een leuke activiteit met je kinderen. De kinderen zullen zich prima vermaken en de ouders kunnen gaan winkelen of ontspannen in het restaurant. Hieronder hebben we Holland Park vergeleken met andere activiteiten voor kinderen als het Aquarium en het Natuurkundemuseum.

Plezier voor kinderen 2-6 Jaar: 9/10
Plezier voor kinderen 6-10 Jaar: 8/10
Plezier voor ouders: 5/10
Prijs:  Free if you want Day Pass 20€
Geschat tijdsverblijf: 4 hours
Beoordeling:
 8/10

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.