Iedereen weet dat Berlijn een geweldige stad is om te bezichtigen. Van de Brandenburger Tor tot de Reichtstag en van Alexanderplatz tot de East Side Gallery: Het is allemaal een bezoekje waard. Maar wat als je het bezichtigen van deze highlights zou kunnen combineren met een gave activiteit van het rijden in een kleine Hotrod kart?

Hotrod Berlijn

Hotrod Berlijn biedt rondleidingen aan in een soort van GoKart met de naam Hotrod. Het rondrijden in deze kleine auto’tjes is een leuke activiteit op zichzelf, maar het is helemaal gaaf dat je de mooiste attracties van Berlijn vanuit een unieke hoek te zien krijgt. Naast de grote highlights van de stad, rijd je ook door toffe winkelgebieden, onbekende steegjes en langs enkele van de bekendste clubs van Berlijn.

Hotrod Berlijn bij de kruising van Wilde Renate
Hotrod Berlijn bij de kruising van Wilde Renate

Iedereen moedigt je aan!

Voordat ik zelf in een Hotrod door Berlijn reed, realiseerde ik me niet hoeveel mensen deze kleine karts helemaal geweldig vinden. Het is echt leuk om iedereen enthousiast te zien worden als je langs rijdt. Mensen steken hun duim omhoog, maken fotos of beginnen zelfs te juichen. Je voelt je een beetje een rockstar en dat gevoel is leuk. Het is uiteindelijk best logisch: De mensen zien tussen de grote Duitse auto’s, vrachtwagens en bussen opeens een groep GoKart-achtige autotjes rijden! Geniaal toch?

Hotrod Berlijn: Een pauze bij de Reichstag
Een pauze bij de Reichstag

Twee stad-tours + Speciale evenementen

Bij Hotrod Berlijn kun je kiezen tussen een tour van 80 en 120 minuten. In beide gevallen zal een gids je de weg door Berlijn wijzen en ervoor zorgen dat je veel bezienswaardigheden te zien krijgt. Onze gids was een jonge kerel genaamd Marvin en hij heeft deed veel moeite om het voor ons onvergetelijk te maken. Naast de gebruikelijke bezienswaardigheden-tours kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de speciale evenementen: Af en toe organiseert Hotrod Berlijn 3-uur durende tours naar de Müggelsee in het oosten van Berlijn en er zijn ook onregelmatige nachtelijke tours die de moeite waard zijn. Wil je meer informatie over de starttijden van de tours, kijk dan even op de website van Hotrod Berlijn.

Veel plezier in een Hotrod in Berlijn
Veel plezier in een Hotrod in Berlijn

Praktische informatie

De Hotrod-tours in Berlijn starten vanaf het beroemde RAW-Gelände in Friedrichshain. Je kunt hier vanaf de stations Warschauer Straße en Ostkreuz makkelijk heenlopen. De prijzen van de 80-minuten tour zijn 88 € en de 120-minuten tour kost 111 €. Dit is best een stevige investering, maar het is toch wel één van de gaafste manieren om de stad te verkennen. Na de tour kun je makkelijk een biertje in de Biergarten Schalander doen of één van de clubs zoals Watergate of Sisyphos bezoeken.

Hotrod Berlijn: Bij zonsondergang rijden is gaaf
Bij zonsondergang rijden is gaaf
Een Hotrod van binnen
Een Hotrod van binnen

Frequently Asked Questions – Hotrod Berlin

If the information in this post did not answer your questions about Hotrod Berlin, the frequently asked questions below might do the trick:

Hoe hard rijden de Hotrods in Berlijn?

In de Hotrods in Berlijn kun je tot 80 kilometer per uur rijden. Je moet niet vergeten dat je aan het normale verkeer in de stad deelneemt.

Wat voor een rijbewijs heb je nodig voor Hotrod in Berlijn?

Je hebt een normaal rijbewijs (klasse 3B) voor een auto nodig om deel te mogen nemen aan een tour van Hotrod Berlijn.

Hoe lang mag ik zijn om een Hotrod-auto te rijden?

 De Hotrods in Berlijn zijn klein: Als je langer bent dan 2 meter, kun je niet aan de tour deelnemen omdat je moeite zult hebben om in de auto te passen. Misschien kun je in dat geval het beste even contact zoeken met het team van Hotrod Berlijn omdat ik 1,93 groot ben en niet echt problemen had. Misschien hebben ze een oplossing voor je.

Hoe zwaar mag ik zijn om een Hotrod-auto te rijden?

Als je meer dan 130 kg weegt, kun je niet deelnemen aan de tours van Hotrod Berlijn.

Met hoeveel mensen kan ik een tour van Hotrod Berlijn doen?

Het maximale aantal mensen dat aan de tour kan deelnemen is 12. Als er meer mensen zijn, is het te moeilijk voor de gids om iedereen in de gaten te houden op de straten van Berlijn.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.