De Yaam is één van de populairste bars in Berlijn. Het is een strandbar en staat bekend om zijn relaxte sfeer en een beetje een raggae-vibe. Mede daarom is het een perfecte plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Aangezien YAAM een flinke oppervlakte tot zijn beschikking heeft, kun je er naast een drankje drinken ook een hele hoop andere dingen doen.

Het zonnige sfeertje in deze bar in Berlijn
Het zonnige sfeertje in deze bar in Berlijn (© YAAM-facebook)

Muziekoptredens en sporttoernooien

Je kunt op het terrein van de YAAM voetballen, basketballen en beach-volleyballen en er worden hier regelmatig toernooitjes georganiseerd. Ook worden er regelmatig feestjes en muziekoptredens georganiseerd. Meestal is het genre van deze evenementen Reggae en Hip-Hop. Meer informatie over de komende evenementen kun je op de Facebook-pagina vinden.

Chillen aan de Spree

Maar naast de vele activiteiten is de YAAM toch vooral bekend als een heerlijke plek om te chillen. Zoals je op de foto’s kunt zien is er gewoon enorm veel ruimte en staan er van de fijne ligstoelen. Het zand zorgt voor een echt vakantiegevoel en aangezien YAAM direct aan de Spree gelegen is, kun je de gehuurde vlotten voorbij zien varen.

Zoals je kunt zien zit je in YAAM direct aan de Spree
Zoals je kunt zien zit je in YAAM direct aan de Spree (© YAAM-facebook)

Genoeg plek

YAAM staat vooral bekend om zijn relaxte sfeer. De muziekstijl (vaak Raggae, Dancehall, Hip-Hop) past heerlijk in de setting en de mensen zijn vaak erg vriendelijk. Zoals op de foto’s te zien is, is de oppervlakte van de YAAM best groot en kun je dus altijd je eigen stekje vinden. Persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om aan de waterkant te zitten maar de beste plekken zijn soms wel vergeven.

De YAAM vanaf de waterkant (© rbb24.de)
De YAAM vanaf de waterkant (© rbb24.de)

YAAM – Praktische Informatie

Als dit artikel je overtuigd heeft om de YAAM te gaan bezoeken, hebben we hieronder nog wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet. Als je nog andere vragen hebt kun je altijd even een comment achterlaten.

Hoe bereik ik YAAM in Berlijn met openbaar vervoer?

Om YAAM te bereiken moet je uitstappen bij station Ostbahnhof en naar de andere kant van de straat lopen. Het ligt aan het begin van de East Side Gallery en is dus ook nog te combineren met een een toeristisch programma.

De YAAM bar in Berlijn
De YAAM bar in Berlijn (© YAAM-facebook)

Wat is de beste tijd om YAAM te bezoeken?

Het ligt er een beetje aan wat je wilt. Als je een feestje wilt bezoeken kun je het beste even op hun Facebook-Pagina kijken. Als je lekker wilt chillen op de beste plekken aan de Spree is een doordeweekse dag verstandig. Over het algemeen is er gewoon enorm veel plek dus zou ik lekker gaan wanneer je in de stemming bent.

Is de YAAM op dit moment open (Corona)?

Nee, op dit moment (Februari 2022) is de YAAM niet open. De bar werd gedwongen in een winterslaap te gaan en was het laatst open in Oktober 2021. Ook hier is het verstandig om de Facebook-Pagina in de gaten te houden, in het voorjaar gaat de bar vast en zeker weer open.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.