Foto’s zeggen vaak meer dan woorden dus heb ik besloten om één keer in de zoveel tijd enkele van mijn favoriete reisfoto’s op een rijtje te zetten. Elke keer een ander thema en elke keer foto’s die ik zelf heb mogen maken toen ik op reis mag. Weer eens een algemeen reisartikel tussen alle Berlijnse artikelen door.

Top 10 favoriete reisfoto’s

We beginnen maar meteen met de favorieten. Dat betekent vooral dat ik een selectie heb gemaakt van mijn favoriete foto’s en daarbij telt natuurlijk het moment, het gezelschap en andere factoren enorm mee. Persoonlijk denk ik toch wel dat veel van de plekken waar deze foto’s gemaakt zijn op je to-do-list zouden moeten staan. De reisfoto’s komen uit Australië, Ghana, Thailand, Laos en nog enkele andere landen. Geniet ervan en reacties zijn altijd welkom!

1. Ghana, Mole National Park

Mole National Park was Ghana op zijn best. In mijn artikel kun je lezen hoe verschillend Ghana is en hoe zeer het land meerdere gezichten heeft. Toen ik opeens oog in oog stond met dit geweldig mooie dier schrokken we beide een beetje maar het resultaat blijft één van mijn favoriete reisfoto’s allertijden.

Ghana Mole National park Deer

2. Shinoukville, Cambodja

Als je ooit nog in Cambodja bent moet je defenitief de kust bezoeken en vooral het plaatsje Shinoukville zal je waarschijnlijk enorm bevallen. De zonsondergangen zijn verpletterend door de rode kleur van de lucht en de vele aziatische bootjes die op het water drijven.

Shinoukville Cambodja

3. Tasmania, Australia

Deze foto is genomen op het eiland Tasmanië in het zuiden van Australië. In dit artikel zul je er snel genoeg achter komen dat ik vooral gek ben op reisfoto’s die met natuur te maken hebben. Dit is zo`n foto waarbij het echte beeld niet eens zo indrukwekkend was (vergeleken met andere hotspots in Tasmanië), maar waar de foto er dan opeens erg bijzonder uitkomt.

Tasmania

4. Buddha, Ayutthaya, Thailand

Als je een tijdje in Azië reist kom je enorm veel Buddha’s tegen. Op een gegeven moment ben je niet zo zeer meer onder de indruk maar deze Buddha bij Ayutthaya blijft nog altijd één van mijn favoriete foto’s uit Azië. De grote boom staat in het begin van Wat Mahathat en is een onderdeel van Ayutthaya Historical Park. Een bijzondere Buddha en een bijzondere reisfoto.
Buddha Ayutthaya

5. Town of 1770, Australië

Bijna alles in Australië is spectaculair en daarom ga je de lat steeds hoger leggen als je het geluk hebt om 10 maanden rond te mogen trekken. Town of 1770 is een klein plaatsje aan de oostkust van Australië en viel ons in eerste instantie tegen. Tot we precies op het goede moment bij het strand kwamen en deze reisfoto konden schieten: Eén van mijn favoriete zonsondergangen ooit.

Town of 1770 Australia

6. Angkor Wat, Cambodja

Eerder schreef ik al een volledig artikel over Angkor Wat omdat dit gewoon echt een Must-See voor elke reiziger is. Als je ooit naar Bangkok vliegt zou ik je bijna willen verplichten om een uitstapje naar Cambodja te maken want dat land heeft veel meer mooie dingen te bieden dan Thailand. Deze reisfoto vind ik specifiek mooi door het contrast tussen de bloem en de tempels op de achtergrond.

Angkor Wat Cambodja

7. Saigon, Vietnam

De reisfoto’s uit Azië zijn enorm moeilijk te vergelijken met de geweldige natuur in Australië en een indrukwekkend land als Ghana. Maar een beetje afwisseling in deze top 10 reisfoto’s is wel leuk dus vandaar dat ik veel verschillende landen heb uitgekozen. Vietnam is een bijzonder land met veel prachtige tempels en bezienswaardigheden. Deze tempels in Saigon bezochten we later op de dag waardoor zelfs de maan al te zien is in de reisfoto.

Vietnam

8. Ayers Rock, Australië

Een beetje een cliché-reisfoto maar Ayers Rock is natuurlijk toch een ervaring op zich. Ayers Rock geeft je toch een speciaal gevoel, ook omdat het in het midden van de woestijn gelegen is. Er is weinig geluid en s’ nachts kun je geweldig genieten van de sterren. Ook al is het cliché, toch moet iedereen die naar Australië gaat dit mooie plekje bezoeken.

Ayers Rock

9. Oude vrouwtjes, Ghana

Dit is weer een heel ander soort reisfoto maar het blijft één van mijn favorieten. Oude mensen hebben altijd iets moois, vooral als je kunt zien dat ze geleefd hebben. Deze oude dames kwam ik tegen in Offinso, een klein plaatsje in het binnenland van Ghana. De leeftijd is onbekend zoals dat vaak in Afrika het geval is, maar prachtig zijn ze deze dames zeker.

Afrikaanse vrouwen

10. Vang Vieng, Laos

Deze foto moest in mijn top 10 reisfoto’s omdat het absoluut een van de tofste dagen uit mijn reis is. Tubing is een levensgevaarlijke attracite in Vang Vieng in Laos waarbij je met een autoband een rivier afdrijft en overal drank en activiteiten mag doen. Je wordt binnengehengelt door verschillende “kroegjes” en krijgt dan meteen een gratis shotje van de plaatselijke “rum”. Vooral een bijzondere ervaring en daarom wekt deze reisfoto goede herinneringen bij me op.

Laos, Tubing

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.