Zuidoost Azië is een populaire vakantiebestemming. Er zijn vooral veel reisblogs van backpackers in Thailand op het internet te vinden. Vandaag gaat het echter niet om Thailand, maar om zijn buurland Cambodja. Cambodja staat vooral bekend om de Angkor Wat tempel en dit is dan ook precies de reistip van vandaag.

Siem Reap

De beroemde Angkor Wat tempel is gelegen in de provincie Siem Reap. Deze provincie ligt een beetje noordelijk in Cambodja en ligt op ruim 400 kilometer afstand van Bangkok. Het is een logische eerste stop in het prachtige land Cambodja en meestal bereik je het relatief kleine plaatsje Siem Reap door een flinke busreis vanaf Bangkok. Alle toeristen die in dit plaatsje verblijven, zijn hier omdat ze de Angkor Wat willen bezoeken en dat zijn er meestal redelijk wat. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden op het gebied van accommodatie en de prijzen zijn in principe gunstiger als in Thailand.

Angkor WatDe mooie weerspiegeling van de tempels in het water

De Angkor Wat tempel

De Angkor Wat tempel is tussen 1113 en 1145 gebouwd en is de grootste Hindoeïstische Tempel ter wereld. Het hoogste punt van de tempel is 65 meter en de totale oppervlakte van de Angkor Wat bestrijkt niet minder dan 1 vierkante kilometer. De naam Angkor Wat betekent Temple City en het is één van de meest vooraanstaande voorbeelden van de Khmer architectuur.

Vroeg uit de veren voor de zonsopkomst

Wanneer je dan toch de reis naar Cambodja en Siem Reap gemaakt hebt, moet je ook vroeg je bed uit om de Angkor Wat op hun best te kunnen aanschouwen. Zorg ervoor dat je vroeg opgehaald wordt door een taxi (TukTuk of scooter) zodat je van de zonsopkomst boven de tempel kunt genieten. De Angkor Wat ligt ongeveer 5,5km noordelijk van Siem Reap dus het is ongeveer 20 minuten rijden. De taxi kost ongeveer 10-15 euro voor de volledige dag. De entree van de Angkor Wat kost voor één dag 20 Dollar en voor drie dagen 40 dollar.

Angkor Wat Sunrise CombodiaZonsopkomst in Cambodja bij de Angkor Wat

Hoogtepunt van Zuidoost Azië

Zoals de foto’s laten zien, is de Angkor Wat vroeg in de morgen heel indrukwekkend. Wanneer je erbij stil staat dat deze gigantische tempel bijna 1000 jaar geleden gebouwd is, sta je nog meer versteld van de enorme omvang en schoonheid. Veel van de tempel is op een indrukwekkende manier samengegroeid met de natuur en het gebied van de Angkor Wat is groot en je kunt er prima een hele dag rondlopen (of laten rijden). Wanneer je honger krijgt kun je tussendoor een lekker broodje eten in één van de “restaurants” en er zijn ook erg veel wandelende souvenir-shops te vinden.

[row][column width=”50%”]Angkor Wat Tree Cambodia[/column][column width=”50%”]Angkor Wat Cambodia[/column][/row]De tempels van Anchor Wat zijn samengegroeid met de natuur

Andere aanraders in Cambodja

Wanneer je in Azië bent kun je de Angkor Wat tempel eigenlijk niet overslaan. Cambodja is minder verzadigd dan Thailand en je kunt vanaf Siem Reap nog doortrekken naar de indrukwekkende Killing Fields en mooie kustplaatjes als Sihanoukville. Deze twee reistips zullen later nog behandeld worden op Enjoy-Berlin.

Angkor Wat Cambodia TempelToeristisch plaatje bij een tempel Anchor Wat

 [row][column width=”50%”]Angkor Wat Water Cambodia Tempel[/column][column width=”50%”]Angkor Wat Cambodia[/column][/row]De natuur rondom de Angkor Wat voegt veel toe aan het plaatje

Angkor Wat Cambodia TreesMooie foto’s zijn voldoende te schieten

Angkor Wat Heads CambodiaVeel tempels zijn op deze manier versierd met gezichten

Angkor Wat tempels Cambodia Siem ReapDe Angkor Wat is zeker een grote aanrader als reisbestemming

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

3 Comments

    • Enjoy-Berlin Reply

      Hoi Annelies!

      Superleuk dat je ook in Cambodja bent geweest. Het artikel wat je hebt geschreven is zeker leuk om te lezen!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.