Berlijn heeft een rijke geschiedenis. Attracties als de Brandenburger Tor, de Reichstag en de Eastside Gallery hebben stuk voor stuk een bijzondere geschiedenis waarover veel te schrijven valt. De historische wetenswaardigheden en nuttige feitjes komen al veelvuldig aan bod op Enjoy-Berlin dus vandaag richten we ons niet op de “gewone” feitjes.  Hieronder vindt je een lijstje met bijzondere, niet erg gangbare, feitjes over de stad Berlijn.

Ongezonde levensstijl
Het is gezond om dagelijk minimaal 400 gram groente te eten. Echter, met alle curryworsten en döner blijken de Berliners hier niet aan te komen. Een studie in 2008 wees uit dat de gemiddelde Berlijnse vrouw 141 gram groente eet en de gemiddelde Berlijnse man nog minder met 124 gram groente per dag.

Currworsten
De ongezonde levensstijl die hierboven besproken wordt, komt voor een groot deel door de verschillende soorten worsten. Maar liefst 127 ton worst wordt elke dag geconsumeerd in Berlijn. Verrassend genoeg heeft dit echter geen goede invloed op het aantal slagers: waren er 60 jaar geleden nog 2400 slagers in Berlijn, nu is het aantal teruggelopen tot 130 stuks.

CurrywurstEen lekkere curryworst in Berlijn: Eet smakelijk

Duivenstront
Amsterdam kan er misschien wat van, maar ook in Berlijn zijn voldoende duiven te vinden. Dagelijks laten deze vliegende vrienden 10.000 kilogram van hun uitwerpselen over Berlijn vallen.

Langste Sneakerwand ter wereld
De grootste sneakerwand ter wereld bevind zich in Berlijn. In de Munzstrasse in Berlin-Mitte is de KICKZ winkel te vinden. In deze winkel zijn niet minder dan 370 verschillende sneakerschoenen aan één wand te bezichtigen.

sneakers berlin
Langste sneakerwand ter wereld in Berlijn (copyright: berlin.kauperts.de)

Meest populaire jongens en meisjesnamen in Berlijn
Zoals wij Nederlanders zeggen dat Amsterdam een speciaal stukje Nederland is, is Berlijn ook een speciaal stukje Duitsland. Zelfs de l ijst met tien favoriete namen is in deze stad anders dan in de rest van Duitsland. In Berlijn is Leon bijvoorbeeld de populairste jongensnaam terwijl dat landelijk Louis is. Hieronder is de top 3 te zien.

Jongens Meisjes
Berlijn Landelijk Berlijn Landelijk
1 Leon Luis Mia Mia
2 Lukas Lukas Hannah Lea
3 Ben Noah Lena Klara

Honden in Berlijn
Volgens de administratie bezitten bijna 110.000 inwoners van Berlijn bezitten een hond. Dit betekent dat 1 op de 32 Berliners een hond bezit. Echter, veel hondenbezitters hebben hun hond niet geregistreerd om geld te sparen en dit zou om nogmaals 80.000 hondenbezitters gaan. Deze berekening brengt het totaal op ongeveer 190.000 waardoor elke 20ste Berliner een hond bezit.

Absolut Berlin
Alle feitjes in dit artikel komen uit het boek: Absolut Berlin van Axel Schock. Dit boek is een echte aanrader voor elke Berlijn-fan. Boek Kopen: Link naar Bol.com 

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.