Ken je iemand die helemaal gek is van de hoofdstad van Duitsland? Of ben je zelf op zoek naar een leuke souvenir uit Berlijn? In dit artikel zijn we op zoek gegaan 11 originele souvenirs en kadotips gerelateerd aan Berlijn. Het zijn producten geworden die iedereen die van de stad Berlijn houdt zeker kan waarderen. Het gaat om een mix van souvenirs uit meerdere prijsklassen, voor verschillende doelgroepen en natuurlijk staan we open voor suggesties in de reacties.

Souvenirs & kadotips voor echte Berlijn-liefhebbers

Berlijn is een inspirerende stad en daardoor worden er vaak leuke producten en souvenirs gemaakt die met de stad te maken hebben. Er zijn in het geval van Berlijn ook vele boeken en films geproduceerd die met de stad te maken hebben. Als je een souvenir uit Berlijn zoekt, kun je natuurlijk een sleutelhanger of een beeldje van de Brandenburger Tor meenemen naar Nederland maar je kunt ook iets echt origineels uitzoeken. Iets waarmee een liefhebber van deze stad ook echt iets kan beginnen en een kado wat niet enkele maanden later nutteloos in een lade ligt.

Daarom hebben we 11 originele Berlijn-souvenirs op een rijtje gezet:

1. Monopoly Berlin

Dit is mijn favoriete kadotip gerelateerd aan Berlijn. Wie wil er nu geen Monopoly van Berlijn hebben? Lekker over Kurfürstendamm, Kottbusser Tor of Hermannplatz racen of hotels bouwen op Platz der Luftbrucke? Het kan allemaal met de Monopoly Berlin-editie. De prijs is iets aan de hogere kant maar als je iemand een souvenir uit Berlijn wil geven wat ook echt nog gebruikt zal worden is Monopoly Berlin een perfecte keus.

Leuke Souvenir uit Berlijn: Monopoly Berlin Edition
Leuke Souvenir uit Berlijn: Monopoly Berlin Edition

Naam: Monopoly Berlin
Prijs: 49,90
Doelgroep: Iedereen die van spelletjes kan genieten
Koop deze souvenir op Amazon.de: Monopoly Berlijn

 
[AdSense-A]
 

2. Bierpakket Berlijn

Wat ik zelf nog steeds een geweldige Berlijnse kadotip vind en erg makkelijk te realiseren is, is een kratje Duitse biertjes. Ik schrijf wel biertjes maar bedoel natuurlijk van die heerlijke halve liters. Daarvan gaan er 20 in een kratje en je kunt ze overal in Berlijn halen. Enkele biermerken zullen vrienden wel kennen maar er zijn oneindig veel biersoorten te verkrijgen. Daarbij zijn er ook biermerken uit Berlijn zelf. Je kunt het jezelf dus zo moeilijk maken als je zelf wilt. Deze kadotip is vooral interessant voor mensen die van Berlijn houden maar in Nederland wonen.

Je kunt zelf bepalen of je krat met 11 of 20 flessen uitkiest en je kunt hem vervolgens zo duur en exclusief maken als je zelf wilt. Leuke souvenir voor bierliefhebbers maar je moet wel met de auto richting Nederland rijden want een krat bier versturen is geen goedkope zaak.

Kratje bier als kado-tip: Altijd goed
Kratje bier als kado-tip: Altijd goed

Naam: Berliner Bier selectie
Prijs: 5-25 Euro
Doelgroep: Bierliefhebbers
Link naar deze kado-tip: Bierpakket uit Duitsland

 
 

3. Douchegordijn S-Bahn Berlijn

Een heel originele souvenir uit Berlijn is ook het douchegordijn met opdruk van de S en U-Bahn. Als je een grote fan van Berlijn bent, is het belangrijk dat je de belangrijke stations in de stad weet te vinden. Zelf weet ik meestal pas waar mensen wonen als ze zeggen bij welk station ze in de buurt woont. Hoe fijn is het dan als je een douchegordijn thuis hebt waarop je de stations elke keer kunt bestuderen. Deze souvenir kost 29,90€ en is vooral ook erg makkelijk te vervoeren omdat het maar een kleine zakje met een opgevouwen douchegordijn is.

Douchegordijn met opdruk van de S-Bahn Berlijn
Douchegordijn met opdruk van de S-Bahn Berlijn

Naam: Douchegordijn S-Bahn Berlijn
Price: 34,90
Target-group: Iedereen met een douche
Link naar het produkt: Rushower

 
 

4. Boek: Absolut Berlin

Een boek over Berlijn is natuurlijk altijd leuk als aandenken of souvenir uit Berlijn. Er zijn erg veel boeken over Berlijn maar als kadotip vind ik vooral Absolut Berlin van Axel Schock een echte aanrader. In dit boek worden honderden grappige feitjes over Berlijn op een leuke manier gepresenteerd. Daardoor is het boek niet te zwaar en erg leuk als kado voor iemand die van lezen houdt. Eerder heb in het artikel ongewone feitjes over Berlijn al een voorproefje gegeven van wat je in dit boek verwachten kunt. Voordelig is ook dat een boek altijd nog voor een redelijke prijs naar Berlijn of Nederland te versturen is. Wanneer je een leuk boek kado wilt geven, is Absolut Berlin absoluut een aanrader.

Absolut Berlin
Absolut Berlin – Axel Schock

Naam: Absolut Berlin
Prijs: 16,90 Euro
Doelgroep: Iedereen die kan lezen
Online kopen (Amazon): Absolut Berlin

 
 

5. CD/DVD: Paul Kalkbrenner – Berlin Calling

Berlijn is natuurlijk direct verbonden met veel toffe clubs en het extreme uitgaansleven. Voor iedereen die mooie herinneringen heeft aan het stappen in Berlijn , is de DVD van Paul Kalkbrenner een geniale souvenir van Berlijn. Ook als kadotip is Berlin Calling ideaal omdat je in deze film een mix van heerlijke techno en Berlijnse clubs voorbij ziet komen. Elke keer als je deze film kijkt zul je terugdenken aan de mooie avonden in Berlijn. Meer films over Berlijn vind je overigens in dit artikel.

Paul Kalkbrenner - Berlin Calling
Paul Kalkbrenner – Berlin Calling

Naam: Calling Berlin – Paul Kalkbrenner
Prijs: 7€
Doelgroep: Movie & Music Lovers
Link naar dit produkt (Amazon): Berlin Calling – Paul Kalkbrenner

 
[AdSense-A]
 

6. Berliner Luft (Likeur)

Als je een tijd in Berlijn hebt mogen wonen of erg vaak in deze stad bent geweest, ken je waarschijnlijk het drankje Berliner Luft wel. Dit is in bijna alle Berlijnse clubs te verkrijgen en smaakt eigenlijk best wel goed voor een shot-drankje. Er zit 18% Alcohol in en je gaat er in ieder geval niet van uit je mond stinken want er zit altijd een pepermunt-achtig smaakje aan. Berliner Luft (ook wel pfeffi genoemd), is ook niet duur: Voor een euro of 6 heb je al een fles te pakken. Zoals je kunt zien zijn er ook nog eens een hele hoop verschillende smaken en soorten dus je kunt iemand ook meerdere flessen kado geven.

Als je terug in Nederland bent en een avondje gaat stappen is het geweldig om een flesje Berliner Luft op tafel te hebben. Het zal de goede herinnering aan de tijd in Berlijn naar boven halen.

Alle soorten Berliner Luft
Alle soorten Berliner Luft (© aniland-shop.de)

Naam: Berliner Luft (Pfeffi)
Prijs: Normale fles 5-7 Euro, XXL-fles 10 Euro
Doelgroep: Iedereen die van een drankje houdt en 18+ is
Link naar deze souvenir (Amazon) XXL Fles Berliner Luft

 
 

7. Hertha BSC fanshop

Berlijn heeft helaas geen voetbalclub die over de hele wereld bekend is, maar veel voetballiefhebbers zullen het toch leuk vinden wanneer ze iets uit de fanclub van Hertha Bsc kado krijgen. Bekende Nederlandse spelers als Heitinga, Berens en Kalou hebben bij Hertha gespeeld dus dat maakt het nog interessanter. Naast een trikot zijn ook een leuk minishirt, een kleine bal of een muts leuke souvenirs uit Berlijn. Een ander idee is natuurlijk om tickets voor een wedstrijd van Hertha Bsc te kopen. Arjen Robben speelt bij Bayern Munchen en Huntelaar van Schalke: Die kun je als tegenstander live in Berlijn bewonderen.

Hertha Bsc Kadotip
Hertha Bsc Kadotip

Naam: Hertha Bsc souvenirs
Prijs: Tussen 5 en 100 Euro
Doelgroep: Voetballiefhebbers
Link naar deze producten: herthashop.de

 
[AdSense-A]
 

8. Lonely Planet Berlijn

Naast het boek Absolut Berlin is de Lonely Planet natuurlijk niet weg te denken uit de kast van elke liefhebber van de stad Berlijn. Als souvenir is de Lonely Planet ook geschikt want je zult het boek nog regelmatig doorbladeren of meenemen als je weer een keer richting de hoofstad van Berlijn gaat. Er zijn overigens nog een hoop andere boeken over Berlijn die de moeite waard zijn.

Lonely Planet Berlijn
Lonely Planet Berlijn

Naam: Lonely Planet Berlijn (boek)
Prijs: 17,95€
Doelgroep: Iedereen die kan lezen en de stad wil verkennen
Link naar het boek (Amazon): Lonely Planet Berlin

 
 

9. Lego Architecture Brandenburger Tor

Zoek je een leuk kado of souvenir voor een creatief persoon? Dan kun je de Lego Architecture van de Brandenburger Tor zeker overwegen. Het is altijd leuk als je met een souvenir echt iets kan doen en met deze 3D Puzzle ben je wel een tijdje zoet. Daarna kun je hem ergens neerzetten als herinnering aan je tijd in Berlijn.

[row][column width=”50%”]1004004011866278_4[/column][column width=”50%”]1004004011866278[/column][/row] Lego Architecture Brandenburger Tor

Naam: Lego Architecture Brandenburger Tor
Prijs: 29,90€
Doelgroep: Iedereen
Link naar deze kadotip: Brandenburger Tor 3D Puzzle

 
 

10. Hipster Zonnebril

Deze volgende kadotip op deze lijst met leuke Berlijn-producten is de perfecte souvenir voor hipsters of als grappige gadget voor wannabe-hipsters. De Berlin-hipster is een begrip over de hele wereld en daarom is dit natuurlijk een hele passende kadotip. Er zijn verschillende kledingstukken die bij de typische Berlijnse-Hipster passen maar her ronde zonnebrilletje is toch wel een heel lekker stereotype. Daarbij komt dat een simpele zonnebril heel goed betaalbaar is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een duurdere bril kado te geven maar de link hieronder brengt je naar een vrij scherp geprijsde op Amazon.

Hipster glassesHipster Bril Berlijn

Naam: Hipster Zonnebril
Prijs: 8-12 Euro
Doelgroep: (Wannabe) Hipsters
Link naar Souvenir (Amazon): Hipster Zonnebril

 
[AdSense-A]
 

11. Gymtasje Berlijn

Onze laatste souvenir uit Berlijn wint niet de originaliteitsprijs maar is wel lekker functioneel en goed betaalbaar. De grappige spreuken met “Keep calm and…” zullen velen al weleens tegengekomen zijn. Deze stoffen gymtas heeft de tekst speciaal voor Berlijn en daarom is het natuurlijk een leuke gadget, kadotip en aandenken aan Berlijn. Er zijn overigens enorm veel van zulke tasjes met de grappigste opschriften en motieven te koop in Berlijn.

Gymtasje Berlijn Souvenir
Gymtasje Berlijn Souvenir

Naam: Gymtasje Berlijn
Prijs: 12,90€
Doelgroep: Iedereen
Link naar deze kadotip: Tas – Keep Calm and Love Berlin

 
 

Kadotips Berlijn Samengevat

Het ligt erg aan je voorkeur en je budget wat voor kado of souvenir je het beste mee kunt nemen uit Berlijn. Wanneer je op zoek bent naar een souvenir voor een jongen zou ik voor het bierpakket of een Beanie gaan. Voor een meisje is het gymtasje of één van boeken misschien weer leuk. Wanneer je weinig te besteden hebt zou ik voor de kleinere kadotjes als een bril of Berliner Luft gaan. Als het wat meer mag kosten en echt gaaf moet zijn zou ik voor Monopoly of Tickets voor Hertha BSC. De prijzen verschillen ook per locatie en normaal gesproken kun je de producten beter op het internet kopen (zie links) als in een souvenir-shop.

Mocht je nog suggesties hebben van leuke souvenirs die in deze lijst passen, laat het me dan weten.

 
[AdSense-A]
 

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.