Over de blog Enjoy-Berlin

Na de eerste 20 jaar van mijn leven doorgebracht te hebben in een klein dorpje in het midden van Nederland keek ik mijn ogen uit in Berlijn. Een geweldige multiculturele stad waar altijd wat te doen is en waar het nachtleven zelfs midden op de dag aanwezig is. Mijn naam is Job en ik woon sinds Januari 2012 in Berlijn.

Sharing is Caring

Wanneer mijn familie of vrienden uit Nederland overkomen, wil ik ze altijd het beste van Berlijn laten zien. Het bezoek stelt mij dan regelmatig vragen als: Waar kun je goed shoppen? Waar zijn de beste feestjes? Waar kun je de lekkerste burger eten?

Deze kennis ben ik in begin 2012 op gaan schrijven en wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Iedereen die naar Berlijn gaat moet een keus kunnen maken tussen de gaafste dingen die hier te zien en te doen zijn. En dan heb ik het niet alleen over “standaard attracties” als Brandenburger Tor en Potsdamer Platz.

Berlijn Fernsehturm Camera

Reisblog Enjoy-Berlin

Dus ben ik ondertussen al meer dan 5 jaren bezig met deze reisblog. Hier kunnen jullie lezen over de beste attracties, clubs, restaurants en andere dingen ik in Berlijn de moeite waard vind. Ik probeer eigenlijk altijd één keer per week een artikel te schrijven.

Andere reisbestemmingen

Naast de mooie plekjes in Berlijn wil ik ook hier en daar nog weleens uitwijken naar reisbestemmingen wat verder van huis. Mijn trips naar Australië, Azië en Ghana komen voorbij en ook verschillende stedentrips in Europa worden gedeeld in de categorie reisbestemmingen.

Samenwerkingen en Contact

Wanneer je het niet eens bent met één van mijn reviews of artikelen, mag je me dat altijd laten weten. Je kunt het formulier onderaan deze pagina invullen of een kijkje nemen op de contact-pagina.

Ook wanneer er potentiele mogelijkheden zijn op het gebied van een samenwerking, kun je altijd even een berichtje sturen. Meer informatie over de bezoekeraantallen vind je op de pagina samenwerking

 

 

[ninja_form id=1]

24 Comments

 1. Job!
  As zaterdag ga ik voor een weekje naar Berlijn.. aangezien ik met de auto kom vroeg ik me af of je ergens heel goedkoop/gratis kan parkeren in de buurt van Friedrichshain en of je anders een Park and Ride weet?

  En nog iets anders.. zijn er bepaalde plekken waar veel freelancers werken zoals bijvoorbeeld fijne bibliotheken of koffietentjes?

  Groetjes,
  Anne

  • Job Reply

   Hoi Anne,

   je kunt in Berlijn gelukkig nog op zeer veel plekken gratis parkeren. Het ligt er wel aan waar je verblijft maar over het algemeen kun je, wanneer je even wat rond gaat rijden, makkelijk wat vinden.

   Er zijn enorm veel koffietenten met Wifi, in Friedrichshain zul je vrij gemakkelijk iets vinden in de buurt van Simon-Dach-Straße.

   Veel succes!

 2. Happy Accidents Reply

  Hoi Job,
  Wij zijn een bandje uit Alkmaar en willen graag in de zomer in het Mauerpark spelen op een zondag.
  Weet jij of dit zo mogelijk is of is het gebonden aan bepaalde regels? Kunnen we gewoon ergens gaan staan? Zo leuk zijn als je hierop kan antwoorden!
  Zijn er nog andere plekken/podia waar we naar toe kunnen?

  Groet, Eus (Happy Accidents)

  • Job Reply

   Hallo Eus,

   zover ik weet en op de website kan vinden mag je bij Mauerpark gewoon gaan staan zolang je geen andere mensen stoort. In Juni en Augustus moet je om 21.00 stoppen met muziek maken en in de andere maanden al om 20.00.

   Er zijn regelmatig “free mic” avonden in verschillende kroegen en clubs in Berlijn. Daar kan eigenlijk iedereen spelen. Ik zou even googlen en dan vind je waarschijnlijk wel een leuke locatie.

   Succes en veel plezier in Berlijn!

 3. Hallo Job, weet jij wat poppodia als Tivoli, Paradiso, Melkweg, enz. zijn in Berlijn? Dus qua bandjes? veel dank alvast!

  • Job Reply

   Hoi Thomas,

   er is vaak live-muziek in de Belushi’s en ook concerten zijn vaak erg goedkoop. Je kunt eens een kijkje nemen in de Lido en eventueel ook in Rosi’s (voor 00.00).

   Succes ermee!

 4. Nog even als toevoeging, komend weekend weer naar Berlijn, op pad naar Tommy Four Seven in Arena Club, ben benieuwd!

 5. Job!

  Leuke site en blog, ik kom regelmatig in Berlijn (topstad!), maar dit voegt echt iets toe, blij mee:-)

  Keep up the good work!

  • Job Reply

   Bedankt Paul, veel plezier in Berlijn en laat maar weten hoe het was in de Arena!

 6. Hey Job
  Hele leuke blog . Ik ben 15 en ben gisteren voor het eerst met germanwings een dagje naar Berlijn geweest
  Ik ben op de oude luchthaven tempelhof wat nu een park is geworden geweest en in de tv turm
  Deze dinsdag vlieg ik met air berlin weer naar Berlijn maar ik wil kleren kopen niet te duur
  Waar kan ik dat doen in de buurt van de KaDeWe?
  Groet Angelo

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Angelo,

   Leuk dat je in Berlijn bent (geweest). Je hebt al heel wat leuke dingen gezien lees ik.

   Je kunt rondom de KaDeWe heel veel kleding kopen en er is ook redelijk veel uitverkoop op dit moment.

   Veel plezier!

   • Hey Job bedankt voor de tips ik zal Dinsdag eens gaan kijken :-)

 7. Hey Job,
  Leuke blog!
  Ik ben nu 2x in Berlijn geweest, mijn vriendin woont daar.
  Zelf ben ik 1x heen en terug met de bus geweest en 1x heen met de bus en terug met de trein. De trein is echt heel relaxed.
  Dit weekend wilde ik weer gaan, maar zo kort van tevoren boeken kost over de 100 euro! En dan heb je alleen de heenreis.. Denk dat ik dus maar in oktober ga, dan betaal je €90,- voor een retourtje.
  Leuk om je ervaringen te lezen, veel succes verder met je blog!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Marijke,

   Het is inderdaad vrij prijzig om in de zomer naar Berlijn te komen, vooral last-minute.
   Heb je al eens bij BlaBlaCar gekeken? Meerijden is best een leuke en gezellige optie.

   Succes ermee!

 8. Van 9 t/m 14 Maart zijn wij in Berlijn voor t eerst, superveel zin aan. Op woensdag de 11e is er een Watergate feestje. Is dit de moeite waard? Leuke blog, veel te lezen!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Niels,

   De Watergate is zeker een toffe club. Het ligt er natuurlijk aan welke muziekstijl je graag horen wil maar de club is een ervaring op zichzelf.

   Doordeweeks is er verder toch wat minder aanbod dus ik zou er zeker een kijkje gaan nemen.

   Succes!

 9. SUPER blog! Ik ga morgen weer voor de derde keer naar de meest geweldige stad van de wereld, can’t wait!! En ik denk toch dat we voor het Stattbadfeestje gaan ipv Suicide Circus… wat denk jij ervan? Ik zag m niet voorbij komen bij de agenda nl ;)

  • Enjoy-Berlin Reply

   Bedankt voor het compliment Malou.

   Stattbad is zeker een toffe club en daar ga je het zeker naar je zin hebben. In de zomer post ik Stattbad wat minder in mijn Party-Calender omdat het dan wel fijn is als er ook een tuin/open-air gedeelte is bij een club.

   Veel plezier!

 10. Hi Job,

  Fijne blog, miste alleen Chalet in het rijtje. Wij gaan zo naar Sisyphos.

  Tschuss!

 11. Hoi Job, fijn blog! Ik vroeg me af waar de foto gemaakt is boven het stuk over de beste open airs (met de Lucky strike advertentie). Wij waren daar vorig jaar in juli en daarnaast hadden ze een geweldige plek met muziek, optredens en een marktje met onder andere vintage spullen die we dit jaar weer willen bezoeken als we in juni gaan:) Hoop dat je de naam van die bar weet, dan weet ik hopelijk ook de plek ernaast weer te vinden! Groetjes Janneke

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Janneke,

   Die foto is genomen in Lichtpark. Daar heb ik ook een heel artikel over geschreven dus daar staat genoeg informatie in. Zag zelfs dat Resident Advisor mijn foto gebietst had :O

   Fijne vakantie!

 12. Mooi opgezette blog met nuttige informatie. Ik ga met oud & nieuw voor het eerst naar Berlijn dus nu ben ik een beetje voorbereid. Bedankt!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Graag gedaan Marielle. Veel plezier en als je nog specifieke vragen hebt hoor ik het wel :)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.