Het spreekt natuurlijk voor zich dat er weinig steden in Europa zijn die kunnen concurreren met Berlijn. Toch zijn er een aantal steden die in de buurt komen en deze worden dan ook beschreven in mijn artikelen met reistips. In dit artikel richten we ons op de gaafste stad van Spanje: Barcelona.

De stad Barcelona

Spanje is een erg aantrekkelijke optie wanneer je een lang weekend in een mooie stad in Europe wilt verblijven. Vooral het feit dat deze wereldstad een eigen strand heeft is natuurlijk geweldig. Daarnaast is het weer ook iets gunstiger dan in Duitsland en Nederland waardoor je ook in het naseizoen nog een mooi weekend kunt pakken. De vluchten zijn vaak erg goed te betalen en de grotere DJs die regelmatig in Berlijn optreden (zie party-kalender) zijn ook regelmatig in Barcelona te vinden. Barcelona heeft naast een bruisende binnenstad ook een prachtige kustlijn met een geweldig strand.

Het strand van Barcelona
Het strand van Barcelona

Verder zijn er natuurlijk een groot aantal mooie toeristische attracties in Barcelona te vinden, hieronder bespreken we enkele daarvan:

Rambla

In Barcelona moet je vanzelfsprekend de grote winkelstraat de “Rambla” gaan bewandelen. Hier staan vele straatmuzikanten en andere creatievelingen hun geld te verdienen. Het is heerlijk om ze stuk voor stuk te bekijken en daarbij ook nog wat te winkelen. De grote ontwerpers en modemerken vechten allemaal om een winkel in Rambla. De prijzen liggen in deze winkels vanzelfsprekend wat hoger maar er zijn ook een groot aantal betaalbare winkels te vinden. Het eten en drinken is in deze straat wel wat luxer dus wanneer je wilt gaan lunchen of dineren zou ik persoonlijk aanraden om eventjes een zijstraat in te lopen.

Voorbeeld van een straatartiest in de Rambla
Voorbeeld van een straatartiest in de Rambla  (Copyright: Aboutspaintravel.com)

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is één van de grootste attracties van Barcelona. Je kunt Barcelona eigenlijk niet verlaten zonder een foto van dit geweldige gebouw. De kerk, die in 1882 gebouwd is, is eigenlijk altijd onder constructie maar blijft toch een enorme trekpleister. Het is ook een bijkomend voordeel dat Sagrada Familia erg makkelijk te bereiken is en de omgeving eromheen ook voldoende te bieden heeft.

Sagrada Familia
Sagrada Familia

Barri Gòtic, Casa Milà en Casa Batlló

Wanneer je van cultuur kunt genieten, zul je in Barcelona ook voldoende mooie architectuur vinden. Twee mooie gebouwen van Antoni Gaudí en erg de moeite waard. Verder kun je ook de Barri Gòtic bezoeken, dit is het centrum van het oude gedeelte van Barcelona. Veel kleine straatjes met mooie gebouwen die bewaard gebleven zijn.

Een van de mooie gebouwen in de binnenstad (Copyright en.wikipedia.org)
Een van de mooie gebouwen in de binnenstad (Copyright en.wikipedia.org)

Naast de grote attracties is er in Barcelona natuurlijk nog veel meer te bezichtigen. Langs de haven en het strand kan je bijvoorbeeld heerlijke wandelingen maken en op de verschillende pleintjes en marktjes kan je het échte Spaanse leven aanschouwen. Geniet ook van het heerlijke eten, dat doen ze in Zuid-Europa namelijk een stukje beter dan de curryworsten in Berlijn.

Barca volgens Insiders

Een wereldstad als Barcelona heeft natuurlijk ook nog veel te bieden voor insiders. Eén van die insiders is Marto. Zij heeft tot 2008 in Barcelona gewoon en is daar ook geboren. Haar blog HolaBarcelona is daarom zeker een aanrader, vooral wanneer je niet alleen de standaard trekpleisters wilt bekijken maar ook wat echte Spaanse cultuur wilt opsnuiven.

Barcelona van bovenaf (Copyright cntraveller.com)
Barcelona van bovenaf (Copyright cntraveller.com)

Kosten weekendje Barcelona

Het is natuurlijk altijd interessant om te weten hoe duur een weekendje Barcelona is. Hieronder heb ik enkele dingen weergegeven zodat je een indruk krijgt van wat je moet rekenen voor een lang weekend in deze wereldstad.

Vliegticket
Als je slechts een weekend hebt, is vliegen eigenlijk de enige optie. Je wilt geen 20 uur in de bus zitten om een paar tientjes te besparen. Een vliegticket is via de goedkopere vliegmaatschappijen erg betaalbaar te krijgen. Los van hele bijzondere aanbieding is het realistisch om 100 Euro voor een retourtje te rekenen. Je moet dan nog wel met de bus naar de binnenstad omdat de vliegvelden van de low-cost airlines niet direct in de binnenstad liggen. Kijk ook regelmatig op websites zoals Travelbird voor speciale aanbiedingen naar steden als Barcelona. Hier zijn vaak weekendtrips bij voor zeer redelijke prijzen.

Nog een van onze kiekjes in Barcalona (Copyright Enjoy-Berlin.nl)
Nog een van onze kiekjes in Barcalona (Copyright Enjoy-Berlin.nl)

Overnachten
De accomodatie in Barcelona is ook prima betaalbaar. Het ligt er natuurlijk altijd aan wat voor kamer je wilt maar wij betaalden in het naseizoen voor een prima hostel in de wijk Urquinaona met zijn tweeën slechts 25 euro per nacht. Deze wijk ligt op een prima afstand van alle bezienswaardigheden en we hadden onze eigen tweepersoons-kamer.

Eten & Drinken
Het eten en drinken is in Spanje wel wat duurder dan in Berlijn. Ik denk dat je de kosten voor eten en drinken wel kunt vergelijken met Nederland. Als je van plan bent ook te gaan clubben, moet je wel wat extra geld meenemen. Drankjes en entree kunnen bij clubs in Barcelona erg oplopen. Ze weten gelukkig wel wat goede muziek is en er lopen ook erg veel aantrekkelijke mensen rond.

Al met al kun je voor 250€ al een erg mooi lang weekend in Barcelona verblijven. De stad is na Berlijn zeker één van onze favorieten. Hopelijk heb je het net zo naar je zin in Barcelona als ik dat heb gehad. Wel van Berlijn blijven houden hè!

Meer informatie kun je ook nog vinden op de website van Lonely Planet.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.