Een groot voordeel van Berlijn is, dat er in de stad eigenlijk altijd meerdere toffe shows worden aangeboden. Van cabaret tot musicals en van opera tot het circus: Berlijn heeft altijd wel iets te bieden. Maar de show die we vandaag in dit artikel bespreken is iets wat ook voor Berlijn nogal uniek is. De show Freaks is zo bijzonder en bizar, dat ik eigenlijk iedereen zou aanraden er een heen te gaan.

Van de makers van Flic Flac

Ongeveer een jaar geleden kon je in de winter naar een modern soort circus met de naam Flic Flac. Dat circus was zeker de moeite waard maar de makers van die show zijn nu met nog iets extremers op de proppen gekomen. Freaks doet een beetje denken aan het vroege begin van het circus, waar mensen van heinde en verre kwamen om bijzondere mensen te aanschouwen. Er was laatst een film in de bioscoop die daarover ging (The Greatest Showman).

De lobby van Freaks in Berlijn
De lobby van Freaks in Berlijn

Freaks: 20 bizarre artiesten

Freaks is dus een show waarin je vooral heel bijzondere mensen kunt aanschouwen. Hierdoor is het uniek in zijn aard maar als je wel van een beetje gekkigheid houdt en niet te preuts bent, ga je het bij Freaks zeker naar je zin hebben. Er zijn dus 20 verschillende, bijzondere artiesten die je kunt bewonderen en die variëren van een imitatie van Adolf Hitler tot een vrouw die een zwaard inslikt. Ook zijn er twee Australische jongens die gekke trucjes met hun piemels doen en een veel te zware mevrouw die op de trapeze haar kunstjes doet.

[row][column width=”50%”]

De vrouw die een zwaard inslikt
De vrouw die een zwaard inslikt

[/column][column width=”50%”]

Een van de grappigste artiesten: David Eriksson
Een van de grappigste artiesten: David Eriksson

[/column][/row]

Onze review van Freaks in Berlijn

In de laatste jaren hebben wij best veel shows in Berlijn bezocht. Toch was Freaks ook voor ons weer eens wat verfrissends: We hebben twee uur lang zitten schaterlachen en werden elke keer weer verrast door de extremiteit van de show. Het is daarbij fijn dat het een redelijk kleine tent is waardoor iedereen eigenlijk heel dichtbij het podium zit. De artiesten betrekken het publiek ook bij de show en daardoor ontstaat een gezellige en leuke sfeer.

De zanger van Northern Lite: Andreas Kubat
De zanger van Northern Lite: Andreas Kubat

Verder is het ook gaaf dat de zanger van een best beroemde band, Northern Lite, live aan het zingen is tijdens de show. Een nadeel voor sommige is eventueel dat deze liederen in het Duits zijn en er ook regelmatig in het Duits gesproken wordt.

15% korting met Enjoy-Berlin

Zoals je misschien wel hebt begrepen, hebben wij persoonlijk erg van de show Freaks genoten. Daarom zouden we iedereen die in Maart of April naar Berlijn komt aanbevelen de show te bezoeken. Het is fijn dat de locatie in een gezellige buurt in Berlijn ligt, op het RAW-Gelände in Friedrichshain. Daarnaast mogen we onze lezers een korting van 15% aanbieden als ze online een ticket kopen, alles wat je hoeft te doen is de kortingscode EnjoyFreaks gebruiken als je op de officiele website van Freaks tickets bestelt.

Veel plezier bij Freaks in Berlijn en we horen graag of je net zoveel gelachen hebt als wij.

Alleen bij Freaks: Een slangenmensen en stripper in één
Alleen bij Freaks: Een slangenmensen en stripper in één
Een waarschuwing voor Freaks in Berlijn
Een waarschuwing voor de bezoekers van Freaks in Berlijn
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.