Tegenover de `Michaelkirche’ in Berlijn-Mitte ligt een park waar je heerlijk je vrije middag door kunt brengen. Het park is erg geschikt om lekker op een kleedje te liggen of te picknicken. Je ligt aan de waterkant dus de liefhebber kan zijn voetjes ook nog in het water af laten koelen.

Engelbecken Park

Het Engelbecken park kan eigenlijk opgedeeld worden in twee delen. Het ene deel ligt rondom het water en hier vind je veel rustende mensen. Er zijn veel bankjes en zoals gezegd kan je heerlijk op het gras aan de waterkant liggen. In de avonden zijn hier ook vaak jongeren te vinden en er zit ook een gezellig restaurant met een terras aan het water. In zuidelijke richting, meer in de richting van Kreuzberg, veranderd het park een beetje en vind je veel bloemen en gras.

Bloementuin bij Engelbecken Park BerlijnRichting Kreuzberg kan je heerlijk wandelen in de bloementuin

Korte geschiedenis

Van 1852 tot 1926 was het Engelbecken Park nog een kleine haven. Later, na de oorlog kwam de muur dwars door het park te lopen en werd het een verlaten gedeelte van Berlijn. In 2006, lang nadat de muur gevallen was, kwam de gemeente op het idee om het park te renoveren. Er werden bloemen geplant, gras aangelegd en zelfs een café gestart. Nu is Engelbecken Park voor veel mensen de ideale plek om tot rust te komen.

Cafe am Engelbecken

Wanneer je trek krijgt kan je aan de de zuidelijke kant Kreuzberg inlopen en op de Oranienstrasse goedkoop wat te eten of drinken kopen. Er zijn voldoende spätkauf’s en goedkope eettentjes te vinden en op loopafstand van Engelbecken Park zit ook een Aldi. Als je geen zin hebt om te lopen kan je ook aan het water in het Cafe am Engelbecken iets eten. Dit Cafe/Restaurant is echt een aanrader, de pizza’s smaken heerlijk en de locatie kan bijna niet beter. In Cafe am Engelbecken kosten de Pizza’s ongeveer 7,50 en je kunt er ook terecht voor een lekker hapje of drankje. Op de website kun je meer informatie en een menukaart vinden.

[row][column width=”50%”]Cafe am Engelbecken[/column][column width=”50%”]Cafe am Engelbecken [/column][/row]Cafe am Engelbecken

Hangjongeren

Een klein nadeel aan het Engelbecken Park is het zwerfvuil. Doordat het park ook wel gebruikt wordt als hangplek voor jongeren ligt er op de paden best veel vuil. Op het gras is dit gelukkig niet het geval, dit is dan ook de beste plek om je kleedje neer te leggen en te genieten van de zon. Overdag heb je overigens geen overlast, de hangjongeren gebruik de plek vooral later op de avond.

Engelbecken Park water BerlijnHet uitzicht in Engelbecken park is perfect

Heb je dus een middagje vrij en zin om te genieten van een stukje natuur in het midden van Berlijn? Engelbecken Park is zeker een bezoekje waard.

Informatie over Engelbecken Park

Hieronder is de belangrijke informatie over Engelbecken Park nog even op een rijtje te vinden.

Adres: Michaelkirchplatz
Openbaar vervoer: Station U-Bahn Moritzplatz (U8)
Entree: Gratis
Pizza: 7,50€
Bier/Fris:
2,30/2,00€

Engelbecken Park Enjoy BerlinZoals de titel al aangaf kun je heerlijk met je voetjes in het water

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.