Het is een spannende week: Als we de Maya’s moeten geloven zal de wereld aanstaande vrijdag vergaan. De datum 21 december 2012 zou de laatste dag van het zogenoemde b’ak’tun zijn en dit betekent dat de wereld deze datum niet gaat overleven. Wanneer je meer wilt weten over de Maya’s en de wereldondergang kan extra informatie hier gevonden worden.


Reden voor een feestje
In Berlijn weten ze altijd redenen voor een feestje te vinden. Zo ook met de “weltuntergang”. Of je nu gelooft in de Maya’s of denkt dat vrijdag net zo voorbij zal gaan als elke andere vrijdag: Een leuk feestje doet niemand kwaad. Meerdere clubs in Berlijn hebben het thema aangegrepen en bieden de mogelijkheid als echte feestganger ten onder te gaan. Hieronder zijn vijf goede opties voor weltuntergang-parties in Berlijn te vinden. Alle opties zijn centraal gelegen, makkelijk te bereiken en goed betaalbaar.

 

1. Dubstep zum Weltuntergang (Bi Nuu)

Bi Nuu is een jonge club die pas dit jaar voor het eerst zijn deuren opende. De club is gelegen in Kreuzberg en het makkelijkst te bereiken met de U-Bahn via station Schlesische Tor. De club is, in verhouding tot vele andere clubs, niet erg groot en heeft plek voor ongeveer 200 mensen. Klein en intens dus. Op de website is te zien dat grote namen en sterke muziek terug te vinden zal zijn in de Bi Nuu. Op 28 december komt Klangkarussell optreden en elke week kun je op woensdag terecht voor een lekkere rapavond. Wanneer je de laatste avond op aarde niet te groot en gezellig aan wilt pakken is de Bi Nuu een goede optie. Een trailer van de Dubstep zum Weltuntergang – Pumped Up Kicks is overigens te bekijken op Youtube.

Naam: Bi Nuu
Adres: In het U-bahn station Schlesisches Tor
Openbaar vervoer: U-Bahn Schlesisches Tor
Prijs: 6 euro
Tijden: 00.00 – 06.00
Line-Up: Hybris Dave, Leitungsbasser, Diaz Soto
Website + © afbeelding: www.bi-nuu.de

 

2. Welt hat Fertig in Suicide Circus

Een kop van een Maya met een pilletje op zijn tong: lekker provocerend is het zeker weten. Suicide Circus is een typisch Berlijnse club die niet snel zal ontbreken als er iets groots als de weltuntergang op het programma staat. Op de website is een lijst te zien van de dj’s die tot dusverre in Suicide Circus hebben mogen draaien, leuk om een indruk te krijgen van wat je te wachten staat. Het Suicide Circus bestaat uit twee zalen en in de grote zaal spelen op 21 december Traxx, Marquis Hawkes, Alienata en DJ Flush. In de tweede zaal zijn Ron Wilson en Adrian Friedrich te vinden. De entree is 10 euro en het feest begint vanaf middernacht. Op Souncloud is overigens een liveset te vinden van Marquis Hawkes en het kanaal van Suicide Circus.

Naam: Suicide Circus
Adres
: Revaler Strasse 99
Openbaar vervoer: station Warschauer Strasse
Prijs: 10 euro
Tijden: vanaf 00.00
Line-Up: Traxx, Marquis Hawkes, Alienata en DJ Flush
Website + © afbeelding: www.residentadvisor.net/event.aspx?425773

 

3. Finish the Fucking Story at V.C.F.

Een vrij duidelijke titel: In  de V.C.F. ga je al feestend ten onder. Aanstaande vrijdag 21 december kun je om 23.00 terecht voor een feestje met veel dubstep, electro en techno. In de twee verschillende zalen in de V.C.F. komen namen als Quincy Million, Luc Masera, Kite, Skare en Rawtesq hun plaatjes draaien. De websitevan de V.C.F. is erg bijzonder en zeker het bekijken waard, daar is ook aangegeven dat de feestgangers die vroeg genoeg aanwezig zijn een gratis shotje krijgen om alvast warm te draaien voor een mooie avond. De entree is slechts 6 euro en het feestje knalt tot in de vroege ochtenduurtjes door.


De V.C.F is gevestigd tussen station Alexanderplatz en Hackischer Markt. Precies in de bocht van de S-Bahn, bij de Dirckenstrassein kan de club gevonden worden.
Om te horen wat voor muziek je kan verwachten: Hier enkele sets van Quincy Million, Skare, Luc Masera

Naam:V.C.F.
Adres: Rochstrasse Bogen 132 (hoek van Dirckenstrasse)
Openbaar vervoer: Hackescher Markt (in de bocht van de S-bahn)
Prijs: 6 euro
Tijden: 11.00 – 06.00
Line-Up: Quincy Million, Skare, Luc Masera, Kite, Rawtesq
Website + © afbeelding: www.vcf-berlin.de

 

4. Unity! Die party zum Weltuntergang in Matrix


De matrix kwam ook al naar voren in het artikel over de beste feestjes rondom oud en nieuw. Ook rondom de wereldondergang kan deze club wel een feestje bedenken. Het feest genaamd Unity: After Zero Party gaat om 22.00 van start en geeft de eerste twee uur gratis entree. Ook krijg je in dat tijdsbestek twee Doomsday Cocktails voor de prijs van één. De Matrix biedt verder 4 verschillende zalen met namen als Chillout Area, M-Lounge, Hall en The Studio. De zalen bieden verschillende DJ’s en daarmee ook meteen veel verschillende muziekstijlen (house, electro, techno, pop en minimal).

Naam: Matrix
Adres
: Warschauer Platz 18
Openbaar vervoer: Station Ostbahnhof (S3, S7, S75)
Prijs: 10 euro (22.00 – 00.00 gratis)
Tijden: vanaf 22.00
Line-Up: Dj Soel, Dj, Marc, Em-Tee
Website + © afbeelding: www.matrix-berlin.de

 

5. Music Hall (Open Air in December)

In tegenstelling tot de bovenstaande opties is dit feestje een stukje optimistischer over de wereldondergang. Op 22 december gaat de Music Hall dansen met de overlevenden. Vanaf 22.00 in de avond kun je in de Music Hall terecht voor een ware Open-Air in December.Het feestje zal plaats vinden op drie verschillende floors waarvan een deel buiten is. Op de facebook-site Open Air Liebt Berlin kan veel informatie gevonden worden. DJ’s als René Bourgeois, KMLN LIVE, Ryan Dupree en KollektivKlangut zullen aanwezig zijn en de kaarten zijn erg goed betaalbaar. Wanneer je met een groep gaat kun je al voor 7 euro per persoon naar binnen.

Let op: Deze laatste optie is niet op 21 maar op 22 december
 

Naam: Music Hall
Adres
: Direct aan Station Jannowitzbrucke
Openbaar vervoer: Station Jannowitzbrucke (U8, S5, S7, S75, S9)
Prijs: 8 euro voorverkoop (10 aan de deur)
Tijden: 22.00 – 06.00
Line-Up: René Bourgeois, KMLN LIVE, Ryan Dupree en KollektivKlangut
Website + © afbeelding: www.facebook.com/openairliebtberlin

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”13″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Revaler Strasse 99, Berlin{}number_2.png{}Suicide Circus|Rochstrasse Bogen 132, Berlin{}number_3.png{}V.C.F.|Warschauer Platz 18, Berlin{}number_4.png{}Matrix|Station Jannowitzbrucke, Berlin{}number_5.png{}Music Hall|Skalitzer Straße 73, Berlin{}number_1.png{}Bi Nuu” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.