Persoonlijk ben ik geen grote fan van het traditionele circus. Natuurlijk zijn de optredens geweldig maar er worden vaak veel dieren bij gebruikt en die hebben nooit voor het circusleven gekozen. Gelukkig zijn er tegenwoordig moderne vormen van het circus die nog spectaculairder zijn en ook geen dieren gebruiken: Flic Flac is er hier één van.

Het circus Flic Flac

Het circus Flic Flac bestaat al sinds 1989 en heeft intussen al tientallen succesvolle shows georganiseerd. Zoals boven al geschreven richt het circus zich minder op de traditionele optredens met dieren maar meer op spektakel en bijzondere talenten van mensen. De actuelle show die door heel Duitsland gaat heet “Hochstrafe 25 Jahre” en is absoluut de moeite waard!

De tenten van het Flic Flac circus in Berlijn
De tenten van het Flic Flac circus in Berlijn (© Enjoy-Berlin.nl)

Hochstrafe 25 Jahre

In Hochstrafe 25 Jahre draait het allemaal om de gevangenis. De bezoekers van het circus kijken in een tent neer op de binnenplaats van de gevangenis, waar de gekste dingen gebeuren. De show bestaat uit geweldige stunts maar heeft ook een groot aantal grappige componenten. Een speciale rockband, waarbij alle bandleden in verschillende cellen zitten, zorgt tijdens de show voor goede muziek.

Crossmotors, Acrobaten en Vuurwerk

Als je denkt dat je qua acrobatiek en bijzondere acts veel gezien hebt, daag ik je uit om naar Flic Flac in Berlijn te gaan. De optredens zijn gewoon nog een stukje extremer als je verwachten kan. Wat me daarbij het meest bijgebleven is van de Flic Flac show in Berlijn, is het feit dat de artiesten niet gezekerd waren. De stunts die deze mannen en vrouwen doen zijn levensgevaarlijk en toch betekent één klein foutje een erg groot ongeluk. Erg indrukwekkend!

 

[row][column width=”50%”]flic-flac-berlin-3[/column][column width=”50%”]flic-flac-berlin-4[/column][/row]

Praktische informatie

De show duurt inclusief 15 minuten pauze ongeveer 2 uur en is elke avond om 20.00 te bezoeken. In het weekend is er ook een show om 16.00. De tickets kunnen op de website van Flic Flac geboekt worden en beginnen al vanaf ongeveer 20 Euro per persoon. Persoonlijk vind ik deze show dat bedrag definitief waard! Het is een perfecte activiteit voor zowel jong en oud en past goed in de tijd van het jaar.

flic-flac-berlin-2
Twee gevangenen op de binnenplaats van Flic Flac (© Enjoy-Berlin.nl)
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.