Berlijn heeft een fijne centrale locatie als het erom gaat toffe vakantiebestemmingen in Europa te bezoeken. Sommige steden kunnen makkelijk met de trein en auto bereikt worden en andere zijn slechts een paar uur met het vliegtuig weg. Het maakt niet uit welke reismethode je kiest, er zijn verschillende manieren om geld te sparen als je aan het reizen bent. In dit artikel hebben we enkele tips op een rijtje gezet.

Reis doordeweeks (bv. Dinsdag)

De eerste tip heeft met de planning van je vakantie te maken: Vanzelfsprekend willen de meeste mensen het maximale van hun vakantiedagen gebruiken en daarom reizen de meeste vakantiegangers op vrijdag en zaterdag. Het kan echter een fijne kostenbesparing zijn als je de vakantie zo plant dat je op een dinsdag of woensdag kunt reizen. Zowel de treinen als de vliegtuigen zijn een stuk goedkoper op deze dagen.

Panorama Praag
Panaroma Foto van Praag

Trein: Alleen reserveren als het moet

Als je op vrijdag of zondag met de trein reist, is het verstandig om een plek te reserveren. De kosten hiervoor liggen bij 8 Euro per stoel maar je wilt ook niet meerdere uren in het gangpad staan. Het reserveren van een stoel is echter totaal overbodig als je de eerste tip in dit artikel gebruikt. Doordeweeks en op minder gangbare tijden kun je altijd wel een plekje in de trein vinden en kun je de 8 euro in je zak houden en zo geld besparen.

Treinreis Sri Lanka
Reizen met de trein in Sri Lanka

Vlucht met vertraging? Zorg dat je geld terugkrijgt

Wat veel mensen niet weten is dat je als passagier van een vliegtuig recht hebt op geld, wanneer het vliegtuig een langere vertraging heeft. Omdat elke reisliefhebber in zijn leven wel een keer met zo’n vertraging te maken krijgt, is het verstandig om hiervan op de hoogte te zijn. Deze hele regeling baseer op de zogenoemde The Flight Compensation Regulation ( EC 261) die in 2004 opgezet is. Een Duitse vliegtuigmaatschappij waar ik zelf vaak mee heb gevlogen is Lufthansa, ook daar kun je tot wel 600 Euro terugkrijgen als zich een langere vertraging voorgedaan heeft. Op de website van Airhelp kun je meer informatie vinden over deze tip om geld te sparen tijdens je reizen.

Accra in de avond
Accra in de avond

Geen tijdsdruk? Kies vluchten met tussenstop

Voor de meeste mensen staat tijd gelijk aan geld. Als je echter nog student bent of een tijdje vrij hebt genomen om te backpacken in Sri Lanka, heb je minder tijdsdruk als veel andere reizigers en daar kun je gebruik van maken. Zo kun je bijvoorbeeld tussenstops inplannen waardoor je vliegticket een stuk goedkoper zal worden. Toen ik 10 jaar geleden naar Australië vertrok, heb ik ook een week in HongKong gewacht op mijn volgende vlucht: Dit was een heerlijke tijd en een perfecte mogelijkheid om nog meer van de wereld te zien. Kort samengevat: Directe vluchten zijn altijd duurder als vluchten met stops, daarom is dit een manier om geld te besparen.

Andels Hotel Skybar
Andels Hotel Skybar

Plan je rit naar het ho(s)tel vooraf

Als je in een vreemde stad aankomt en geen idee hebt van de cultuur en de omgeving, is het vervelend om met opdringerige taxi-chauffeurs aan de haal te gaan. Daarom is mijn laatste tip om geld te besparen tijdens het reizen er eentje die je vooraf kunt organiseren: Zorg ervoor dat je de trip naar je hotel of hostel al vooraf hebt geboekt. Dit scheelt je vaak veel geld omdat je rustig kunt vergelijken en niet onder druk en met een lange reis achter de rug moet beslissen.

We hopen dat deze tips je een beetje kunnen helpen om wat centjes te sparen tijdens je reistrips. Als je nog een fijne tip hebt, horen we het graag.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.