Naast een grote hoeveelheid clubs en discotheken heeft Berlijn ook een groot aantal erg fijne bars. Een gezellig sfeer met betaalbare drankjes en een centrale ligging zijn van toepassing op vele kroegen in Berlijn. Om deze reden hoef je over het algemeen niet bang te zijn dat je in een hele slechte kroeg terecht komt maar toch zijn er altijd positieve uitzonderingen: Mein Haus am See is er daar één van.

Mein Haus am See

De Berlijnse bar Mein Haus am See ligt direct om de hoek van station Rosenthaler Platz. Zelfs als dit artikel je niet overtuigd is een bezoekje aan dit deel van Berlijn de moeite waard. De naam beschrijft de club op een goede manier: Als je plaats neemt en nog eens op je gemak om je heen kijkt hangt er echt een lekker huiselijk sfeertje in Mein Haus am See. De retro-meubels, ouderwetse boekenkasten, foto’s en schilderijen geven Mein Haus am See een unieke uitstraling.

Achterin Mein Haus am See heb je de beste zitplaatsen, je kunt uitkijken over de gehele kroeg.

Berlin-Style

Mein Haus was vroeger een boekenwinkel en heeft pas sinds december 2009 zijn huidige stijl aangenomen. Deze bar en club is erg populair onder zowel toeristen als inwoners van Berlijn. Dit komt voor een groot deel door de lekkere layback-sfeer, de goede muziek en de echte berlijnse stijl van de bar. Heerlijk is natuurlijk ook dat Rosenthaler Platz heel centraal gelegen is, vanaf Alexanderplatz is het slechts 3 stationnetjes met de U-Bahn.

Bar of Club

De website van Mein Haus am See heeft dezelfde retro-stijl als de kroeg zelf. In dit artikel noem ik Mein Haus am See de hele tijd bar of kroeg maar op de website hebben ze een speciale omschrijving:

” IT´S NOT A BAR, ITS NOT A CLUB, ITS SOMETHING SEXIER IN BETWEEN…………… “

De beschrijving benadrukt niet onterecht dat Mein Haus am See meerdere gezichten heeft. Wanneer je overdag deze bar binnenloopt hangt er een rustig en kalme sfeer: Op de achtergrond speelt een lekker jazz-nummertje, er worden espresso’s gedronken en enkele bezoekers zitten achter hun laptop gebruik te maken van de gratis WiFi. Dit beeld staat echter in groot contrast met een bezoek aan de club later op de avond want dan staat er een DJ te draaien, wordt er bier gedronken en wordt er tussen de retro-meubels gedanst.

Het uitzicht over Mein Haus am See (Bron: slowtravelberlin.com (Paul Sullivan)

Open 24/7

Of het nu om een kroeg of een bar gaat, Mein Haus am See is zeker een bezoekje waard. De kroeg is 24 uur per dag en 7 dagen per week open dus je hoeft niet bang te zijn dat je voor een dichte deur komt te staan. Ook zijn er regelmatig thema-avonden te vinden. Neem een kijkje op de website of de facebook-site om op te hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Uniek: Een glitterbol op de toilet

Naam: Mein Haus am See
Adres: Brunnenstrasse 197/198
Prijzen: Becks (0,33l) 2,80€, Lech (0,5l) 3,10 € / Pizza 5,50
Openbaar vervoer: U-Bahn Rosenthaler Strasse
Openingstijden: 24/7

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Brunnenstrasse 198, Berlin{}1-default.png{}Mein Haus am See” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

3 Comments

 1. Kwam er geregeld want de sfeer, muziek en uitstraling zijn tof maar vind het personeel over het algemeen onaardig en langzaam. Typisch Berlijnse ‘kijk-ons-eens-een-coole-bar-hebben-mentaliteit’ met geen enkel idee van professionaliteit of klantvriendelijkheid. En normaal ben ik niet zo snel kritisch. Jij niet zulke ervaringen daar?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Piet,
   Een paar weken geleden was ik er ook en waren ze ook heel onvriendelijk. Maar de keren daarvoor had ik dat gevoel niet. Het ligt er denk ik aan wie er moet werken op dat moment. Maar het is zeker een slechte zaak dat er soms zulke chagrijnige mensen lopen!

   Bedankt voor je reactie!

 2. Het heeft meerdere bezoekjes geduurd voor ik ontdekte hoe het heette omdat er nergens een bordje hangt, maar het is zeker een leuke plek! Van de zomer ook maar eens langsgaan voor een kopje koffie (ziet er toch heel anders uit zo in het licht en zonder mensen!).

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.