Het duurt niet lang meer of het jaar is alweer voorbij. Tijdens de jaarwisseling kijken veel mensen terug op het afgelopen jaar en maken zich bereid voor het komende jaar. Goede voornemens worden gedeeld en er wordt ook vooral veel gedronken en gegeten tijdens oudejaarsavond. Rond middernacht houden veel mensen er ook van om een danspasje te wagen. Het kan echter een beetje teleurstellend zijn om elk jaar in dezelfde kroeg of club de jaarwisseling te vieren. Daarom kan het een idee zijn om dit jaar Oud en Nieuw in Berlijn te vieren en eens in een hele andere omgeving te zijn tijdens de jaarwisseling.

Waarom Oud en Nieuw in Berlijn vieren?

Er zijn erg veel redenen waarom oud en nieuw vieren in Berlijn een goed idee is. We hebben hieronder de meest belangrijke op een rijtje gezet:

 • De mogelijkheden zijn eindeloos omdat de stad zoveel clubs en locaties te bieden heeft
 • Berlijn is heel betaalbaar: Sommige NYE-party’s zijn gratis en tickets voor clubs beginnen al bij 10€
 • Je kunt de hele nacht gebruik maken van het openbaar vervoer dus je hebt geen BOB nodig

Naast bovenstaande redenen is het natuurlijk een uitgelezen kans om wat langer naar Berlijn te gaan en te genieten van de kerstmarkten, lekker een middagje gaan shoppen en alle bezienswaardigheden te bekijken.

Oud en Nieuw in Berlijn (© Berlin.de)

We mogen weer veel vrijkaarten en gastenlijst-plekken weggeven. Neem een kijkje op onze Instagram voor meer informatie!

10 toplocaties voor oud en nieuw in Berlijn

Aangezien er zoveel keus is, kan het als toerist best moeilijk zijn te besluiten waar je Oud en Nieuw in Berlijn moet gaan vieren.De feestjes verschillen in muziekstijl, locatie, aantal bezoekers en prijs. Hierdoor kan het verstandig zijn je van tevoren al een beetje te verdiepen. Om de keus makkelijker te maken beantwoorden wij in dit artikel de vraag Waar kun je het beste oud en nieuw in Berlijn vieren?

Je kunt hieronder op één van de feestjes klikken of natuurlijk lekker naar beneden scrollen en ze één voor één bekijken.

1. Countdown bij Brandenburger Tor
2. Beroemde techno club Kater Blau
3. All in One: Kulturbrauerei
4. Lekker clubben in de Ritter Butzke (+Giveaway)
5. Voor jong en oud: Zitadelle Spandau
6. 80s en 90s Party in Karlshorst
7. Wilde Renate – 60 uur lang raven
8. NYE op een dakterras: House of Weekend
9. 90s Party in Verti Music Hall
10. Out en Nieuw op een boot


1. Countdown bij Brandenburger Tor

Wanneer je een onvergetelijke herinnering wilt overhouden aan oud en nieuw 2023-2024 kan je ervoor kiezen om de grote countdown bij de Brandenburger Tor te bezoeken. Normaal gesproken zijn hier tijdens de jaarwisseling minimaal 1 miljoen mensen aanwezig om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden. Deze massale groep mensen verspreid zich over de Straße des 17. Juni en probeert elkaar warm te houden. In totaal zal het grote feest met oud en nieuw plaats vinden op een oppervlakte van 2 kilometer, tussen Brandenburger Tor en de Siegessäule om precies te zijn.

Oud en Nieuw bij de Brandenburger Toren
Oud en Nieuw bij de Brandenburger Toren (© brandenburger-tor-berlin.de)

Vol programma met entertainment

De Silvesterparty am Brandenburger Tor wordt dit jaar voor de 28ste keer georganiseerd. Naast de grote countdown kun je meer dan genoeg entertainment verwachten. De deuren openen s’middags om 14.00 en vanaf 19.00 gaat het officiële programma met muziek en optredens van start. De vorige edities waren er grote namen als DJ Bobo, Bonnie Tyler en Eagle Eye Cherry aanwezig. Verder zorgen spectaculaire lasers-shows, een reuzenrad en de massale countdown voor een onvergetelijke avond.

Vier oud en nieuw in Berlijn bij de Brandenburger Tor
Vier oud en nieuw in Berlijn bij de Brandenburger Tor (© brandenburger-tor-berlin.de)

Drukste plek met oud en nieuw in Berlijn

Het is aan te raden om op oudjaarsdag vroeg naar dit evenement te vertrekken. Zoals al beschreven worden er enorm veel mensen verwacht en aangezien alle mensen gefouilleerd worden kan dit best wat tijd kosten. De Brandenburger Tor is en blijft de populairste plek om Oud en Nieuw in Berlijn te vieren. In de vroege avond kunnen de stations in de buurt van Brandenburger Tor vaak al niet meer bereikt worden. Het is ook aan te raden om je warm aan te kleden want je staat dus best wel een tijdje te wachten: Veel dansen is natuurlijk ook een goede oplossing voor dit probleem.

Naam: Silvesterparty am Brandenburger Tor
Adres: Straße des 17. Juni
Entree: 10€
Openingstijden: Vanaf 14.00 – 03.00
Muziek: Verschillende optredens + DJ’s
Website + copyright afbeeldingen: Brandenburger Tor Berlin


2. Beroemde Berlijnse club Kater Blau

Lang geleden (2004) was er een hele beroemde club in Berlijn genaamd Bar25. Toen hij gesloten moest worden, werd niet veel later de Kater Holzig geopend. Ook die club moest later gesloten worden en toen ontstond de Kater Blau die we nu bijna maandelijks in onze party-kalender zetten. Alle drie de clubs waren legendarisch omdat de organisatie gewoon goed begrijpt hoe je toffe Berlijnse feestjes moet organiseren. Met de jaarwisseling is er in de Kater Blau ook een feestje te vinden en wij hebben enorm hoge verwachtingen dat dit de moeite waard zal zijn.

Dirty Doering DJ
Dirty Doering (© www.facebook.com/dirtydoering)

Lekkere techno tijdens de jaarwisseling

De DJs die je op deze avond kan gaan verwachten zijn talenten die ook op Duitse festivals als Fusion en Feel kunt aanschouwen. Namen als Britta Arnold, Pauli Pocket en Dirty Doering zijn in Nederland misschien niet heel bekend maar bulken van het talent. Deze DJs zullen vooral techno spelen. Je kunt deze Berlijnse club het beste bereiken vanaf station Ostbahnhof.

Naam: NYE @ Kater Blau
Adres: Holzmarktstraße 25
Prijs: TBA
Openingstijden Start Zondag 22:00
Muziek: Techno
Link naar event: Kater Blau


3. Alles in 1: Silvester in der Kulturbrauerei

De Kulturbrauerei in Berlijn kan het beste beschreven werden als een binnenhof met veel verschillende bedrijven, clubs en restaurants. Deze multifunctionele locatie is te vinden in de buurt van U-bahn station Eberswalder Strasse in Prenzlauer Berg. Met oud en nieuw bundelen alle clubs in deze binnenhof hun krachten en kun je met één toegangskaart overal naar binnen. In totaal kun je in 13 verschillende zalen terecht om voor en tijdens de jaarwisseling in Berlijn te dansen.

Oud en Nieuw in Berlijn bij de Kulturbrauerei (© kulturbrauerei.de)

Jaarwisseling in 8 Clubs, op 13 Floors en met 30 Dj’s

Het is natuurlijk een groot voordeel dat je bij Silvester in der Kulturbrauerei kunt kiezen uit een groot aantal zalen en clubs. Zo kan iedereen op zijn favoriete muzieksmaak dansen tijdens de jaarwisseling 2023-2024. Om slechts een greep uit de mogelijke muziekstijlen te geven: 80s, 90s, R&B, Pop, Electro en zelfs Schlager komen hier voorbij. Clubs als de Franz Club, Alte Kantine, Club 23 en SODA zijn geopend en je kunt ook van live-bands genieten.

Giveaway: 2×2 gratis gastenlijst-plekken voor de Kulturbrauerei

We mogen 2×2 gastenlijst plekken weggeven voor dit Oud en Nieuw feestje in Berlijn. Alles wat je moet weten vind je onder deze Instagram post.

Naam: Silvester in der Kulturbrauerei
Adres: Sredzkistrasse 1 of Knaackstrasse 97
Entree: Vanaf 35 euro
Openingstijden: 20.00 – 07.00
Muziek: 80s, 90s, R&B, Pop, Electro, Schlager
Website: Kulturbrauerei


4. Heerlijke techno in club Ritter Butzke

Veel clubs en feestjes kiezen er met oud en nieuw voor om afwisselende muziek te spelen. Met oud en nieuw zijn vaak grote groepen onderweg en dan is een breed aanbod qua muziek geen slechte keuze. Toch zijn er met oud en nieuw in Berlijn ook nog voldoende clubs die gewoon lekker voor de stevige elektronische muziek kiezen. Wanneer je ook tijdens de jaarwisseling naar deze muziekstijl op zoek bent, is de Ritter Butzke zeker een goede optie.

Dominik Eulberg
Dominik Eulberg komt naar Berlijn (© facebook.com/dominik.eulberg)

Lekker clubben tijdens Oud en Nieuw in Berlijn

Het feestje in de Ritter Butzke heet Hippie New Year en zal op oudjaarsdag vanaf 22.00 te bezoeken zijn. Je kunt tot de volgende morgen om 10.00 doorfeesten. De line-up is heerlijk met namen als Dominik Eulberg, Jan Oberlaender, Super Flu en Oliver Schories. Als je meer over de Ritter Butzke wilt weten kun je altijd ons volledige artikel lezen.

Giveaway: 4×2 gratis gastenlijst-plekken te winnen

Berlin-Enjoy mag 4×2 gastenlijstplekken weggeven voor dit NYE-feest in Berlijn. Een gastenlijst-plek zorgt ervoor dat je gratis naar binnen mag en ook niet in de rij hoeft te staan. Heb je zin om gratis oud en nieuw in Berlijn te vieren? Alles wat je moet weten vind je onder deze Instagram post.

Naam: Hippie New Year in Ritter Butzke
Adres: Ritterstrasse 24
Entree: 25€
Openingstijden: Zondag 22.00 – Maandag 10.00
Muziek: Electro, Techno
Website: Ritter Butzke


5. Oud en nieuw voor alle leeftijden: Zitadelle Spandau

Er worden in deze lijst met oud en nieuw feestjes veel evenementen voor jongeren genoemd maar er zijn natuurlijk ook locaties die geschikt voor jong en oud zijn. Neem de Zitadelle in Spandau, één van de best onderhouden burchten in Europa en daarom een prachtige locatie voor een feest met de jaarwisseling. De burcht is omringt met water en zorgt voor een echt middeleeuws sfeertje. Zelf ben ik in het Zitadelle een keer bij een concert geweest en ik kan alleen maar bevestigen dat de locatie prachtig is.

De burgt Zitadelle in Spandau
De burcht Zitadelle in Spandau (© unterwegs-in-spandau.de)

Leuk voor alle leeftijden

Het evenement in de Zitadelle is opgesplitst in twee kleinere evenementen. Van 15.00 tot 19.00 uur staan de kinderen in het middelpunt. Ze kunnen zich laten schminken, deelnemen aan interactieve shows en dansen bijn de kinderdisco. Na 20.00 uur verandert het evenement in een Oud en Nieuw feestje voor volwassenen. Er zal een DJ aanwezig zijn en je kunt feesten tot 03.00 uur in de ochtend. Overigens: er zijn vier vuurwerkrondes: 18.00 uur, 20.00 uur, 22.00 uur en middernacht. Tickets zijn vanaf 10 november verkrijgbaar via deze website.

Naam: Zitadelle Spandau
Adres: Am Juliusturm 64, 13599 Berlin
Entree: 14€ (Kinderen 6€)
Openingstijden: 15.00 – 03.00
Muziek: All time Favourites
Website: Link


6. All inclusive: 80s en 90s feest in Karlshorst

Berlijn staat bekend om zijn toffe technoclubs, maar niet iedereen houdt van elektronische muziek. Als je graag een feest bezoekt met muziek uit het verleden, dan is het 80s en 90s feest in de Trabrennbahn in Karlshorst het juiste evenement voor jou. De gebruikelijke favorieten van Roxette, de Backstreet Boys en Depeche Mode zullen uiteraard gedraaid worden en zorgen ervoor dat de dansvloer de hele tijd gevuld zal zijn.

Het 80s en 90s feest in Berlijn met oud en nieuw

All inclusive met oud en nieuw in Berlijn

Dit is een all-inclusive feest, wat betekent dat alle drankjes bij het ticket zijn inbegrepen. De meest eenvoudige tickets beginnen bij 59€ en de exclusieve VIP-tafels kosten rond de 90€ per persoon. Het feest begint om 20.00 uur en gaat door tot 05.00 uur. Vanaf stations Schöneweide of Karlshorst loopt u naar de Trabrennbahn in Karlshorst.

Naam: 80s & 90s feest in Karlshorst
Adres: Eventhalle Trabrennbahn Karlshorst
Prijs: Starting from 70€
Openingstijden: 20.00 – 05.00
Muziek: 80s and 90s
Website: Link


7. Wilde Renate – 80 uur lange rave

Berlijn staat bekend om zijn extreme openingstijden. Als je het leuk vindt om meerdere dagen achter elkaar uit je plaat te gaan, moet je zeker overwegen om in Berlijn te gaan feesten. Ook tijdens Oud en Nieuw is dit mogelijk: De club Wilde Renate biedt een rave aan die Vrijdag 23.00 uur begint en doorgaat tot Dinsdag 08.00 uur. Je kunt alleen een kaartje kopen voor NYE, dit kost 25 €. De beste deal is echter een weekenderticket voor 44€. Dit vertaalt zich in 11 € per dag, wat goedkoop is voor zo’n geweldige club in Berlijn.

Eén van de vele ruimtes in de Wilde Renate (© jumpberlin.com)
Eén van de vele ruimtes in de Wilde Renate (© jumpberlin.com)

Club Wilde Renate

De Wilde Renate is een club die een must is voor iedereen die van feesten houdt. Deze club ligt in de buurt van station Ostkreuz en is erg populair vanwege zijn unieke stijl. Met zijn verschillende verdiepingen en vele kamers doet doet het een beetje denken aan een oud studentenhuis. De Wilde Renate heeft ook een grote tuin waar je meestal een klein vuurtje kunt vinden en enkele plekjes om te chillen. In de zomer vind je hier ook open-airs.

Naam: 80 Hours NYE in Wilde Renate
Adres: Alt-Stralau 70
Entree: 25 Euro (Alleen NYE)
Openingstijden: Vrijdag 23.00 – Dinsdag 08.00
Muziek: Techno, Disco
WebsiteWilde Renate


8. Oud & nieuw met een geweldig uitzicht: Weekend Club

Wanneer je Oud en Nieuw op een spectaculaire locatie wilt vieren, is de Weekend Club op de Alexanderplatz zeker een goede optie voor de Jaarwisseling. Deze club bevindt zich op de 15e verdieping van een kleine wolkenkrabber. Dankzij het grote dakterras heb je een indrukwekkend uitzicht over Berlijn. Daardoor is dit één van de beste plekken om van het vuurwerk te genieten tijdens oudejaarsavond in Berlijn. Onderstaande foto is genomen vanaf het dakterras van de Weekend Club.

Balkon House of Weekend
Balkon House of Weekend

Hiphop & Latin

Zoals eerder vermeld richten de meeste clubs in Berlijn zich op elektronische muziek. Als je niet zo van techno en house houdt, is de Weekend Club misschien wel de juiste plek voor de Jaarwisseling in Berlijn voor jou. De DJ’s die hier optreden zullen voornamelijk HipHop & Latin muziek draaien. De tickets voor dit Jaarwisselings-Feestje zijn begonnen bij 47€ maar worden elke maand 10€ duurder.

Naam: NYE at House of Weekend
Adres: Stresemannstraße 76
Entree: Vanaf 50€
Tijden: 21.00 – 08.00
Muziek: HipHop & Latin
Website: House of Weekend


9. 90s Party in Verti Music Hall

De jaren 90 liggen inmiddels ruim twintig jaar achter ons, maar de meeste van ons feesten nog steeds graag op nummers van Haddaway, Vengaboys en Ace of Base. Als jij een van deze mensen bent, kun je overwegen om de Silvester-Party uit de jaren 90 in de Verti Music Hall te bezoeken. Hier kunt u genieten van live optredens van Mr President, Rednex en Snap.

The NYE party in 2022 in the Verti Music Hall
The NYE party in 2022 in the Verti Music Hall

De Verti Music Hall

Direct naast de Mercedes Benz Arena ligt de Verti Music Hall. Het is een concertzaal die plaats biedt aan ongeveer 4500 personen. Op NYE wordt deze locatie omgetoverd tot een 90s Party en jij kunt daar deel van uitmaken. Standaard tickets zijn verkrijgbaar voor 29,95€. Als je het niet erg vindt om wat meer uit te geven, kun je Gallery Seats krijgen voor € 99, of Gallery Seats met onbeperkte drankjes voor € 169.

Naam: The mega 90s live Silvester party
Adres: Mercedes Benz Platz
Entree: 29,95 Euro
Openingstijden: From 22:00
Muziek: 90s
Website + copyright images: Verti Music Hall


10. Oud & Nieuw op een boot vieren

Vaak vergelijken mensen de feestjes rondom de jaarwisseling met normale feestjes op een zaterdag. Je verwacht soms iets meer met oud en nieuw en daardoor valt het voor menig feestganger een beetje tegen. Voor deze groep mensen kan het een aanrader zijn om een keer een jaarwisseling op een totaal andere manier te vieren. Tijdens de jaarwisseling in Berlijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om op een boot in de Spree of Havel te vieren. Dit is weer eens wat anders en zeker niet vergelijkbaar met een normale zaterdagavond.

New Years Eve on the Spree
New Years Eve on the Spree (© Berlin.de)

Opstappen in Treptower Park

Als je Oud en Nieuw graag op een boot wilt vieren, moet je er vroeg bij zijn. Er zijn slechts een beperkt aantal boten en meestal zijn de tickets zeer snel uitverkocht. Vooral degenen die vertrekken bij Hafen Treptow, direct aan het Treptower Park, zijn moeilijk te krijgen..

All Inclusive voor 169€

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat het vieren van Oud en Nieuw op een boot duurder is dan in een normale club. Tickets inclusief drankjes en eten beginnen bij 169 €. Eén van de leukste dingen aan het vieren van Oud en Nieuw op een boot is uiteraard het feit dat je een spectaculair zicht hebt op het vuurwerk.

Naam:Silvester auf der Spree
Adres: Opstappen bij Hafen Treptow
Entree: 169 euro
Openingstijden: Vanaf 19.00
Muziek: All Time Favourites
Website: Berlin.de Website


FAQ – Alles wat je moet weten

Als je na het lezen van dit artikel toch nog wat vragen hebt, kun je hieronder hopelijk antwoorden vinden. Mocht je toch nog vragen hebben, laat het ons weten in een reactie.

Rijdt het openbaar vervoer de hele nacht tijdens NYE ​​in Berlijn?

Ja, tijdens de jaarwisseling is het openbaar vervoer de hele nacht beschikbaar.

Mag ik mijn eigen drankjes meenemen naar de Brandenburger Tor?

Nee dit is niet toegestaan. Iedereen die op oudejaarsavond de Brandenburger Tor wil bezoeken, wordt gefouilleerd en eten en drinken mag niet mee naar binnen.

Wat is het beste feestje met oud en nieuw in Berlijn?

Het hangt af van wat je zoekt. Als je van elektronische muziek houdt, zijn de feestjes in de Ritter Butzke en Kater Blau waarschijnlijk het best. Als je meer veelzijdige muziek wilt, is die in de Kulturbrauerei geweldig.

Mag ik in het openbaar alcohol drinken in Berlijn?

Ja het hele jaar mag er in Berlijn op straat (in het openbaar) alcohol gedronken worden dus ook met de jaarwisseling.

Kan ik met oud en nieuw ook naar een restaurant en een hapje eten?

Op oudejaarsavond kan het wat moeilijker zijn om een ​​reservering te krijgen in een restaurant. Sommige restaurants bieden een speciaal NYE-menu aan dat het proberen waard is. Enkele voorbeelden waar je kunt blijven zitten en ook een beetje kunt feesten, vind je hier.

Klangkuenstler
Klangkuenstler (facebook.com/185963664756887)

Conclusie oud en nieuw in Berlijn

Zoals te merken, zijn er genoeg mogelijkheden om oud en nieuw in Berlijn te vieren. De prijzen lopen van 10€ tot over de 150€ en ook de muziekstijlen en atmosfeer is totaal verschillend per feestje. Ik zal de komende weken proberen nog meer feestjes aan deze lijst toe te voegen. Sommige clubs hebben hun feestje namelijk nog niet gepubliceerd.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

48 Comments

 1. Antoinette Reply

  Hallo. Ik wil samen met m’n vriend o&n gaan vieren in Berlijn. Is het openbaar vervoer de gehele nacht actief of stoppen ze na verloop van tijd? We hebben nu een hotel bij de brandenburger Tor.. maar zit toch te kijken of ik het wat goedkoper kan vinden, dan in combinatie met een metro kaart. Kunt u ons advies geven.. En het avondeten… Moeten we reserveren ? Wat kunt u adviseren voor een goede ondergrond..

  • Job Reply

   Hey Antoinette,

   een deel van het openbaar vervoer zal de hele nacht beschikbaar zijn. Het avondeten moet zeker gereserveerd worden want het zal overal druk zijn.

   Het makkelijkst lijkt me iets te eten in de buurt van het feestje waar je daarna heen wilt gaan.

   Veel plezier!

    • Job Reply

     Hoi John

     Dat is altijd leuk om te horen. Bedankt.

     Laat het me weten als je nog vragen over oud en nieuw in Berlijn hebt :)

     Groeten!

     Job

 2. Hi,

  Is het openbaar vervoer de hele nacht? Wij gaan naar HYTE maar wel pas na 00:00 uur?

  • Job Reply

   Hoi Laura,

   het is niet de makkelijkste locatie om te bereiken maar de trams rijden de hele nacht. Dus je moet er uiteindelijk wel kunnen komen.

   Taxi’s zijn in Berlijn ook niet zo duur overigens.

   Groeten!

 3. Hoi!

  Ik ga dit jaar oud en nieuw vieren in Berlijn. We zijn van plan om de hele avond bij de brandenburger tor te spenderen. Nu vroeg ik mij af of dit tot midden in de nacht doorgaat daar? Of is het slimmer om ook een kaartje voor een feest erbij te kopen?

  Liefs

  • Job Reply

   Hoi Merel,

   het feest gaat daar ook na midernacht nog wel een tijdje door. Hoelang wordt nergens geschreven maar een paar uurtjes zal het wel zijn.

   Ik kan niet inschatten hoelang jullie willen feesten dus weet niet of het zinvol is nog een ticket te kopen. Je kunt natuurlijk meedoen met de vele Giveaways op onze facebook-pagina, dan kun je eventueel gratis nog een ander feestje bezoeken.

   Veel plezier!

  • Hallo Job,

   Fijn, zo’n overzicht! Ik ben ook zoek naar een leuk deephouse of house feestje voor oud en nieuw. Astra lijkt me leuk, maar zou ergens heen willen waar je voor 12 uur al binnen bent. Heb jij nog een alternatief? Of ergens waar ik een overzicht vind van deel/house feestjes? Van de Berlijnse clubsites wordt ik nog niet veel wijzer. :|

   Thanks! Grtjes Sabine

   • Job Reply

    Hoi Sabine,

    bij best veel feestjes kun je al voor middernacht naar binnen. De muziek in Berlijn is wat steviger dan in Nederland dus het is wel vaak techno en soms een zaal met deephouse. De starttijden van de feestjes staan in het artikel en bijvoorbeeld HYTE en Ritter Butzke beginnen beide voor middernacht.

    Succes ermee!

    Job

 4. Hee
  Ik ben 16 en we gaan met school naar belijn. Kan ik in berlijn drank krijgen of is dat niet mogelijk?
  Groetjuus

  • Job Reply

   Hoi Anno,

   in Berlijn gelden dezelfde regels als in Nederland dus je moet je legitimieren wanneer je alcohol wilt kopen.

   Veel plezier in Berlijn!

 5. Hoi! Ik vertrek morgen een weekje naar Berlijn en zal daar dus ook Oud & Nieuw vieren. Nu heb ik misschien een suffe vraag, maar ik ben redelijk panisch wat betreft vuurwerk en vroeg me af of je me kon vertellen hoe erg het daarmee gesteld is in Berlijn..Zijn er plekken die ik sowieso moet mijden? (ik zag dat je eerder Kreuzberg al aanhaalde) Alvast bedankt!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Thomas,

   over het algemeen kun je denk ik het beste zorgen dat je binnen bent rond 00.00. Verder kun je in de stad het beste toeristische plekken mijden (Alexanderplatz, Potsdamer Platz) omdat daar natuurlijk veel mensen samenkomen.

   Er zijn ook wel clubs die al voor middernacht te bezoeken zijn. Dan krijg je door de harde muziek niets van het vuurwerk mee ;)

   Succes ermee!

 6. Ik wil met mijn vriendin, zus en zwager oud en nieuw vieren in berlijn. Echter wegens werk gerelateerde verplichtingen willen we in de nacht ( na 12 uur ) weer terug gaan rijden. Hoe zit het met het openbaar vervoer in berlijn na 12 uur? Of waar moet je auto anders aan voldoen voor de groene sticker?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Jesse,

   Het ligt er vooral aan waar je bent rond 12 uur. Het zal op bepaalde plekken extreem druk zijn. Maar het openbaar vervoer is super in Berlijn dus je komt waarschijnlijk nog steeds wel in redelijke tijd weg.

   Een groene sticker kun je bij de ANWB kopen en daarmee mag je gewoon in het centrum parkeren.

   Succes ermee!

 7. Hi, wij gaan met twee kinderen van 13 en 14 oud en nieuw vieren in Berlijn. Heb je wellicht een tip of advies voor ons? We houden allemaal van gezelligheid en drukte maar niet van haringen in een tonnetje.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hallo Bri,

   ik denk dat het erg leuk is om lekker een hapje te eten en daarna op een plek als Alexanderplatz naar het vuurwerk te kijken. Brandenburger Tor is dé grote attractie en daar is het enorm druk maar bij alle andere toeristische attracties zal ook veel te doen zijn. De clubs en feestjes zijn helaas niet geschikt voor jullie kinderen.

   Veel succes!

 8. Weet iemand een verblijf in Berlijn van 30-12 t/m 2-1 voor 3 personen, wat niet te duur is

 9. Iemand tips voor waar het in Berlijn tijdens oud & nieuw gezellig is op straat? En waar je in de loop van de avond nog wel kan komen? Alexanderplatz bijvoorbeeld? Ik lees hierboven vooral over feesten in clubs of het evenement bij de Brandenburger Tor.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Henry,

   Je kunt gewoon wat gaan lopen vanaf Brandenburger Tor. Waarschijnlijk kom je genoeg groepjes gezellige mensen tegen. Op de populaire plekken (Alexanderplatz) zul je ook zeker veel mensen vinden. Kreuzberg is ook heel gezellig, wel heel veel extreem vuurwerk daar.

   Hopelijk heb je hier wat aan. Veel succes!

 10. Hallo,

  Ik zoek voor mijn ouders een leuke activiteit tijdens oud & nieuw. Ze zijn rond de 65. De boot is leuk, maar al uitverkocht. Verder nog tips voor hen? Dank alvast!

  Groet,
  Sarah

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Sarah,

   Misschien is Solar een idee? Je hoeft daar niet persé te gaan dansen natuurlijk. Of gewoon een leuk restaurant zoeken en verder hopen dat het weer goed is en je buiten wat kunt rondlopen. Er zijn veel plekken in Berlijn waar groepen mensen zich verzamelen.

   Veel plezier!

 11. Hoi mensen,

  Ik zit al 10 maanden in Berlijn en ontdek dit nu pas, super idee! Ik heb een vraag aan jullie, mijn vriend, zijn zusje (16 jaar) en ik willen echt leuk uitgaan met Oud en Nieuw, blijkt best moeilijk te zijn.. Heeft iemand ideeen. Groetjes, Nabila

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Nabila,

   Ik denk dat 16 jaar inderdaad moeilijk gaat worden. Ken persoonlijk geen clubs die deze leeftijd toelaten.

   Als ze er oud genoeg uitzien kun je het natuurlijk altijd proberen. En bij Brandenburger Tor kunnen ze ook gewoon aanwezig zijn.

   Veel succes!

 12. Hallo,

  Wij gaan met 6 meiden oud en nieuw 2014/2015 in Berlijn vieren. Wij zijn van plan om naar Brandenburger te gaan. Daar gaan we s’middags al naar toe. Maar kun je na 00.00 uur ook naar clubs en gewoon binnen lopen? Of moet alles van te voren geserveerd worden ivm de drukte? En heb je toevallig tips voor leuke bezienswaardigheden? Bedankt alvast.

  Groetjes!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hi Naomi,

   Veel clubs kunnen nog gewoon bezocht worden, ook zonder tickets. Vooral als je wat later in de nacht gaat zul je waarschijnlijk gewoon nog tickets bij de deur kunnen kopen omdat de eerste ticket-kopers alweer naar huis zijn gegaan.

   Geniet ervan!

 13. Job! Is de Sisyphos permanent gesloten? Dat vond ik echt heel vet vorig jaar, maar kan er niks over vinden dit jaar.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Joost, het is moeilijk in te schatten of de club nog open gaat maar dit jaar sowieso niet meer. Hopelijk zomer 2015 weer maar niets is zeker.

   Groeten aan je zussie!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Sisyphos was afgelopen weekend weer open Joost, dus dat geeft hoop!

 14. Hi!

  Ik zou graag willen weten of buiten de Silvester themed feesten de grotere techno clubs in Berlijn ook gewoon open zijn. Tresor, Berghai, watergate, suïcide circus etc…

  Wanneer ik kijk naar de agenda van een aantal clubs zie ik niets wat er op wijst dat ze deze avond open zijn. Ik hoop dat iemand mij kan bevestigen of de deuren open of gesloten zijn!

  Oud en nieuw vieren in Berlijn hangt hier helemaaaaaaaal vanaf!

  Groet,
  Max

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Max,

   Bijna alle clubs in Berlijn zijn gewoon open met Oud en Nieuw. Tresor, Suicide en Watergate hebben hun programma al online staan, alleen Berghain laat ons nog in spanning wachten. Maar ik verwacht dat die ook open zal zijn.

   Veel plezier in Berlijn!

 15. Hey!

  Thx voor de praktische info! Wij zouden oud en nieuw in Berlijn vieren met ons tweetjes. En vroegen ons af of er echt geen tickets meer beschikbaar zouden zijn om oudjaar te vieren op een boot? Tips/websites waarop we eventueel nog tickets zouden kunnen bestellen?

  Gtrz
  Joyce

  • Zo niet, nog andere tips van restaurantjes waar we met oudjaar zouden kunnen reserveren?
   Mag wel iets duurder zijn, maar niks met 5 gangen ofzo uiteraard. Gwn correct prijs-kwaliteit. ;)

   • Enjoy-Berlin Reply

    Met betrekking tot restaurants is het moeilijk te achterhalen of ze een speciale kaart hebben voor Oud en Nieuw.

    Je kunt het beste even Googlen en gewoon een mailtje schrijven en ze het direct vragen. Helaas heb ik ook geen inzicht in de prijzen en beschikbaarheid in restaurants.

    Succes!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Joyce,

   Op de website staat dat het uitverkocht is. Je kunt natuurlijk altijd op Ebay kijken, maar oppassen dat je geen neptickets koopt ofzo.

   Succes!

 16. Hallo allemaal,

  dit jaar willen ik en 2 vriendinnen van me oud en nieuw vieren in Berlijn. Echter heb ik een paar vagen:
  – Is het feest bij de Brandenburger Tor om 00.00uur afgelopen of kun je daar de hele nacht door feesten?
  – Zijn combinaties mogelijk met de BT? Zoals naar de BT en naar Silvester in der Kulturbrauerei?
  – Heeft er iemand advies voor een goed Maar betaalbaar Hotel?

  Vriendelijke groet,
  Anne Robesin.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Anne,

   Bedankt voor je reactie.

   – Het feest bij Brandenburger Tor gaat nog door na middernacht. Er zijn bandjes, Djs en genoeg te drinken.
   – Kulturbrauerei is niet echt op loopafstand van BT. Combineren kan altijd alleen ben je dan wel een tijdje onderweg.
   – Helaas heb ik daar niet zoveel verstand van, misschien even op airbnb.com kijken?

   Veel plezier!

   Job

 17. Bedankt voor de leuke tips! Ik ga ook oud en nieuw vieren dit jaar in Berlijn.
  Heb je toevallig ook tips voor 1 januari? Is de stad dan uitgestorven of valt het mee?
  Groetjes,
  Tessa

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Tessa! Leuk dat je in Berlijn bent aankomende week.
   Ook op 1 Januari zijn er nog genoeg feestjes te bezoeken en er zijn ook veel feestjes met oud en nieuw die langer dan 24 uur duren.

   Misschien is het leuk om nog een kijkje te gaan nemen in Kater Holzig, die sluit op 4 Januari en dat is wel de moeite waard.

   Hier is een link waar je wel wat aan hebt: http://www.residentadvisor.net/events.aspx?ai=34&mn=1&yr=2014&dy=1&v=week

   Veel plezier!

 18. Hoi!
  Ik had een vraag over de all-inclusieve feesten. Ik zie namelijk dat bij sommige feesten het ook mogelijk is om alleen entree tickets te halen (dus dat je de drank zelf moet betalen). Kunnen jullie me vertellen hoe dat gaat in deze clubs (zoals de Postbahnhof) qua betaling?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Eva,

   In de meeste clubs is het “All-Inclusive gedeelte” afgeschermd van de rest van de club. Bij andere club mag je met de all-inclusive-tickets tot 00.00 gratis drinken en mogen de “Entrance-Only” tickets pas vanaf kort voor middernacht naar binnen. Ik denk dus dat ze de zaakjes iets (te) goed geregeld hebben en het trucje niet gaat lukken.

   Helaas zijn bij Postbahnhof de goedkope tickets ook al uitverkocht. Op de site staat nog wel dat je kans kunt maken op gratis tickets bij de verloting: http://www.facebook.com/fritzclubberlin

   Ps. Bedankt voor de tip, de links werken nu weer!

 19. Wij zijn van plan om met een groep Nederlanders uit Berlijn een Oud en Nieuw feest te organiseren om samen het nieuwe jaar in te luiden (dus begin feest voor 12u)

  graag zouden wij willen weten of er meer mensen hierin interesse hebben zodat wij hier rekening mee kunnen houden m.b.t. locatie, drank e.d.

  (zie groep Nederlanders in Berlijn op facebook)

  • Enjoy-Berlin Reply

   Leuk initiatief Rutger, hopelijk sluiten veel Nederlanders zich aan :)

   Wij hebben helaas al een afspraak, anders was ik er graag bij geweest.

   Veel plezier!

 20. Wij gaan Oud en Nieuw vieren in Berlijn. Ben nog nooit daar geweest en wil graag op 31 december om 20.00 uur een tafel in een betaalbaar restaurant/cafe reserveren in de buurt van Brandenburger Tor,
  vind het ook niet erg om even met de metro te moeten. Kunt u ons een restaurant aanbevelen. Ik wil nl niet wachten totdat ik er ben met reserveren omdat ik denk dat alles dan al vol zit. Gaat om een tafel voor 2 personen.

  Mvg Esther

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Esther! Leuk dat jullie naar Berlijn komen met de Jaarwisseling.

   Ik verwacht dat wel dat het rondom Brandenburger Tor heel erg vol zal zijn op de 31ste rond 20.00. Ken verhalen dat je daar de Metro niet meer uit kunt komen richting de jaarwisseling. Dus dat zou ik persoonlijk niet adviseren.

   Maar er zijn wel leuke restaurantjes in de buurt en dan pak je daarna gewoon de Metro (1-2 stationnetjes) of je loopt een stukje.

   Enkele suggesties die redelijk in de buurt zijn:

   Sushi: http://www.sushi-izumi.de/
   Mediterranean: http://nanoosh-germany.de
   Pizza: http://www.ristorante-roma-berlin.com

   Het zal echter overal druk zijn rond die tijd en ik weet niet wat voor invloed dat heeft op de service/kwaliteit.

   Hopelijk heb je er wat aan en veel plezier!

   • Super bedankt voor de terugkoppeling. Nanoosh en de Sushi tent spreekt me erg aan!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.