In Berlijn kan men enerzijds de schoonheid van vele attracties bewonderen maar anderzijds ook een stuk van de rijke geschiedenis meepakken. De geschiedenis die niet altijd even mooi is geweest maar weldegelijk fascinerend is. Er zijn echter steden in Europa die op het gebied van geschiedenis ook hun steentje hebben bijgedragen. Rome is er daar één van en in dit artikel wil ik jullie een paar mooie kanten van deze Italiaanse stad laten zien.

Rome: De stad van de liefde

Er zijn enkele andere Europese steden die de naam “stad van de liefde” willen dragen. Parijs is een goede concurrent en ook Lissabon doet een greep naar de macht op dit gebied. Toch heeft Italië naar mijn mening iets speciaals en daarom is Rome voor mij de echte liefde-stad van Europa. De Romeinse cultuur, de schattige winkelstraatjes en de typische Italiaanse restaurants doen het hem voor mij. Wanneer je Rome bezoekt moet je enkele attracties zeker niet over het hoofd zien.

Vaticaanstad

Omdat dit de kleinste onafhankelijke staat ter wereld is, is het al een bezondere attractie op zich. Vaticaanstad staat daarnaast bekend als het machtcentrum van de katholieke kerk en de plaats waar Petrus werd gekruisigd. Wanneer je als toerist in Vaticaanstad bent is het beklimmen van de St. Pietersbasiliek een grote aanrader. Verder zijn ook de Sixtijnse Kapel en het Vaticaanse Museum geweldig mooi om te bekijken. Mocht je na deze geweldige attracties nog niet voldoende gezien hebben kun je nog heerlijk tot rust komen in de Vaticaanse Tuinen.

Het colosseum

Als we het over typische gebouwen uit de Romeinse geschiedenis hebben kan het Colosseum niet overgeslagen worden. Het gebouw wordt ook wel Flavisch Amfitheater genoemd en is in de eerste eeuw voor Christus gebouwd. Het is natuurlijk enorm bijzonder dat het Colosseum, met een omtrek van ruim 500 meter, nog steeds te bezichtigen is. Het Colosseum doet velen van ons denken aan gladiators die tegen elkaar moesten strijden om hun leven. De harde realiteit is dan ook dat zulke praktijken hier ook plaats gevonden hebben en ergens draagt dit ook bij wanneer je het gebouw bekijkt. Het is niet voor niets dat deze Romeinse atractie gekozen is als één van de zeven wereldwonderen (sinds 2007).

Andere activiteiten in Rome

Naast het bezichtigen van toeristische attracties kan men in een stad als Rome ook vele andere activiteiten ondernemen. Zo kan men heerlijk shoppen in de Via Condotti of de Via Veneto en zijn er vele leuke traditionele marktjes te vinden. Daarnaast is het voor de voetballiefhebber de moeite waard om het stadion van AS Roma of Lazio te gaan bekijken. Ook zijn er tientallen musea verspreidt over de stad en kan men verschillende mooie kerken bezichtigen.

Meer handige tips

Een deel van mijn inspiratie voor Rome kwam van de website van een bekende medeblogger. Op haar blog Scriptgirl schrijft Danielle veelvuldig over Reizen en Muziek en daarom kom ik graag op haar site. In haar artikel over Rome geeft ze enkele practische tips voor toeristen die van plan zijn Rome eens te gaan bezoeken. Zo geeft ze een erg handige tip om te voorkomen dat je een groot gedeelte van je dag in de rij staat voor één van de grote toeristische attracties. Neem eens een kijkje op haar site en ik weet zeker dat je er daarna vaker terug zult komen.

Reizen naar Rome

Net als vele andere grote steden heeft Rome meerdere vluchthavens. Het is daarom zeker aan te raden om je hier wat nader in de verdiepen. Zo kun je naar Rome-Ciampino vliegen maar ook naar Rome-Fiumicino. In beide gevallen moet je nog een korte reis maken om in de stad zelf te komen en juist daarom is het de moeite waard om dit van tevoren in te plannen. De vluchten zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro enkele vlucht (Ryan Air) maar kunnen oplopen tot over de 200 Euro. Uiteraard heeft dit alles te maken met het tijdsbestek en de vliegmaatschappij.

Samengevat is mijn boodschap dat Rome zeker een bezoek waard is. Mocht je nog vragen of tips willen horen, mailen mag altijd.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.