Naast de vele attracties en activiteiten die je in Berlijn kunt ondernemen is een middagje shoppen ook vaak deel van het programma. In een ander land heb je vaak weer andere merken, aanbiedingen en winkels. Uit mijn artikel met de beste winkelgebieden van Berlijn kwam al naar voren dat je in de hoofstad van Duitsland prima shoppen kan. Toch is er een plekje buiten iets verder buiten het centrum waar je zeker heen moet gaan als je op zoek bent naar goedkope producten en uitverkoop in Berlijn: De designer outlet in Spandau.

Uitverkoop in Berlijn

Regelmatig komen er reacties op mijn blog voorbij waarin mensen vragen waar de sale en uitverkoop te vinden is. In de normale winkelgebieden kom je net als in Nederland de mooiste uitverkoop tegen tussen de seizoenen in. Dat betekent dat je vooral in Januari/Februari en Augustus/September mooie koopjes kunt vinden. Maar als je het hele jaar op zoek bent naar koopjes, kun je het beste een kijkje nemen in de Outlet in Spandau.

Outlet Spandau ingangIngang Designer Outlet Spandau

Designer Outlet Spandau

De designer outlet in Spandau is een soort klein stadje met winkels van alle grote bekende merken. Het mooie is natuurlijk dat alle producten die je hier kunt kopen in de uitverkoop zijn. Je kunt de Outlet in Spandau het best vergelijken met Batavia Stad in Nederland maar dan een heel stukje beter (als je het mij vraagt). De merken brengen hier hun oude collecties heen of producten waar een klein foutje in zit. Hierdoor is de sale meestal minimaal 30% en loopt op tot 70%. Doordat alle grote merken in de designer outlet Spandau aanwezig zijn kun je je hier zeker een middagje goed vermaken met shoppen.

Outlet SpandauDe Outlet in Berlin in Berlin is als een klein stadje met winkels

Korting op Adidas, Esprit, Superdry en veel meer…

In totaal zijn er meer dan 100 verschillende winkels aanwezig in deze outlet in Berlijn. Er zijn winkels van alle merken die je kunt bedenken en een variatie voor jong en oud. Van sportmerken als Nike, Puma en Adidas tot hippe merken als Superdry, Diesel, Mexx en Timberland. Naast kleding zijn er overigens ook merken als Häagen Dasz, Home&Cook, Rituals en Lindt aanwezig. Een volledige lijst met winkels in designer outlet Spandau kun je hier vinden.

Nike Factory SpandauDe grote Nike-Store in de Outlet in Spandau

Auto of Bus naar Spandau?

Waarschijnlijk is wel duidelijk geworden dat wanneer je op zoek bent naar uitverkoop in Berlijn, je in deze outlet in Spandau goed terecht kunt. De outlet is wel 30 kilometer van Alexanderplatz maar doordat het westelijk van Berlijn ligt is een middagje winkelen perfect te combineren met de terugreis naar Nederland. Maar je kunt ook beslissen om met de bus naar de designer outlet Spandau te gaan. De lijn A05 rijdt vanaf station Zoologischer Garten, maakt een paar tussenstops en komt dan netjes voor de deur uit. Via deze link kun je meer informatie vinden over de tijden van de bus naar deze outlet.

Spandau Outlet BerlinWeer een straatje van de Designer Outlet Spandau

Praktische Informatie

De outlet in Spandau is geopend van 10.00 – 20.00. Hierdoor is het dus ook de moeite om later op de dag nog die kant op te rijden. Op zondag is de outlet helaas gesloten, dus zul je ergens anders je uitverkoop in Berlijn moeten zoeken. De entree is gratis en ook het parkeren is kostenloos. Al met al vond ik het persoonlijk een prima dagbesteding als je op zoek bent naar wat nieuwe kleding tegen een mooie prijs.

Naam: Designer Outlet Spandau
Adres: Alter Spandauer Weg 1, 14641 Wustermark OT Elstal
Openingstijden: 10.00 – 20.00 (Zondag gesloten)
Website:www.mcarthurglen.com/de/designer-outlet-berlin

Plattegrond Spandau Outlet BerlinDe plattegrond van de outlet in Berlin

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.