De stad Berlijn heeft erg veel Vietnamese restaurants in de aanbieding. Ze zijn door de hele stad te vinden maar de beste prijs-kwaliteit verhouding krijg je meestal als je net even buiten de populaire straatjes gaat kijken. Het Vietnamese restaurant Manngo is zo`n restaurant wat het niet persé van zijn locatie moet hebben maar toch erg goed loopt. De Mulackstrasse, waar de Manngo gevestigd is, ligt op ongeveer 10 minuten afstand van station Hackescher Markt en is echt de moeite waar om een keer te bezoeken.

Hackescher markt

De straat waar dit restaurant gevestigd is, is misschien niet heel spannend maar de omgeving is weldegelijk de moeite waard. Hackescher Markt is een erg gezellige omgeving met veel leuke barretjes, voldoende mogelijkheden om te shoppen en elke donderdag en zondag een markt. Op deze markt kun je vooral veel lekkere etenswaren en verse ingrediënten vinden. Deze ingredienten komen van overal ter wereld en dat maakt deze markt de moeite waard.

Wanneer je bij Hackischer Markt uitstapt is het een kleine wandeling om bij de Manngo te komen. Deze afstand, ongeveer 500 meter, is echter niet vervelend omdat je onderweg allerlei leuke barretjes en winkeltjes tegenkomt. Hackischer Markt is altijd in leven.

[row][column width=”50%”]Manngo Berlijn (copyright enjoy-berlin.nl)[/column][column width=”50%”]Manngo Berlijn binnen (copyright enjoy-berlin.nl)[/column][/row]Het buiten en binnengedeelte van de Manngo

Heerlijk eten voor weinig geld

Wanneer je in Nederland van de Aziatische keuken wil genieten zit je vaak in een groot restaurant en loopt de rekening al gauw in de tientallen euro’s per persoon. Deze cultuur is in Berlijn gelukkig totaal anders. Hier zijn de meeste Aziatische restaurants vrij klein en vooral ook erg goedkoop: Je kunt hier voor 6-8 euro al een hoofdgerecht genieten. Ondanks de scherpe prijs krijg je toch heerlijke verse ingrediënten en smakelijke gerechten.

Vietnamees restaurant Manngo

De Manngo past precies in het boven beschreven plaatje: Het is een klein restaurantje waar je binnen knus kunt zitten en in de zomer ook buiten kunt zitten. De Mulackstrasse is in de zomer heerlijk stil en je zou niet zeggen dat je in de hoofdstad van Duitsland zit te eten. Op het menu staan verschillende smakelijke curry’s, lekkere zelfgemaakt loempia’s en echte asiatische soepen. Vooral die laatste zijn gezond en lekker.

Vietnamees restaurant Manngo buiten
Je kan lekker buiten zitten in de zomer bij Manngo

Routebeschrijving

Het S-Bahn station Hackischer Markt is vanuit de meeste plekken van Berlijn erg goed te bereiken. Wanneer je daar aangekomen bent kun je de Rosenthaler Strasse uitlopen totdat de Gormannstrasse ziet, deze loop je nog ongeveer honderd meter door totdat je op een gegeven moment aan je rechterhand de Mulackstrasse tegenkomt. Wanneer je liever met de ondergrondse reist: Station Weinmeisterstrasse ligt ook op loopafstand van de Manngo.

Samengevat

Wanneer je een keer lekker vietnamees wilt eten in Berlijn, is de Manngo echt een aanrader. De locatie is lekker rustig maar toch op loopafstand van een groter station. De gerechten smaken heerlijk en de bediening is vriendelijk. Dus ik zou zeggen: Eet smakelijk.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.